smaaktest cranberry thee
Boodschappen smaaktest

Is huismerk groene thee cranberry net zo lekker als die van Pickwick?

Ik durf wel te zeggen dat ik een theeleut ben en veruit mijn favoriete smaak is groene thee met cranberry. Ik koop eigenlijk altijd die van Pickwick zelf omdat mij de goedkopere versies nog wel eens tegen zijn gevallen. Nu viel mij ineens op dat zelfs Lidl en Aldi met een cranberry variant van groene thee zijn gekomen en leek het mij een goed moment voor een vergelijking.

Prijs en inhoud van de verpakkingen

Als Gierige Gerda is prijs natuurlijk het eerste waar ik naar kijk. Natuurlijk is A-merk Pickwick de allerduurste. Wat ik in deze prijs vergelijking niet mee heb genomen is dat deze versie wel regelmatig in de aanbieding is, meestal komt deze aanbieding neer op een korting van ongeveer 25%. Dat in het achterhoofd gehouden is Pickwick thee eigenlijk net zo duur als de huismerken van Plus, Jan Linders en Jumbo. Alleen Lidl en Aldi verkopen de thee echt voor een enorme bodemprijs! Ik was hierdoor dus echt heel erg verrast op het moment dat ik het zag, maar ik vond het ook grappig om te zien dat Aldi toch wel 10 cent duurder was dan de

 1. Pickwick – 20x 1,5 gram – €1,46
 2. Plus – 20x 2 gram – €1,09 (fairtrade)
 3. G’woon (Jan Linders) – 20x 2 gram – €1,08 (fairtrade)
 4. Jumbo – 20x 1,5 gram – €0,99
 5. Westminster tea (Aldi) – 25x 1,75 gram – €0,69
 6. Lord Nelson (Lidl) – 25x 1,5 gram – €0,59

Verpakking en gebruiksgemak

Alle theezakjes, op 1 merk na, zijn per stuk in een papiertje verpakt. Hierdoor blijven de theezakjes zelf schoon. Ik vind dat erg prettig. De theezakjes van Aldi zitten los in het doosje. Voor iemand die geen extra verpakkingsmateriaal wil gebruiken kan dit een voordeel zijn. Ik zelf neem ook graag thee mee in mijn tas, omdat ik echt een beetje een Miep ben en graag overal mijn eigen lekkere thee wil kunnen drinken. Dan is het ontbreken van een papiertje erg onhandig.

Geur en smaak van de thee

Ik heb alle thee op dezelfde manier klaargemaakt en even lang laten trekken, zodat ik een goed beeld zou hebben van alle thee. De smaaktest is niet blind gegaan. Mijn meest gekochte cranberry thee was altijd Pickwick. Iets wat ik altijd erg lekker vind aan deze thee is de licht zoete bijsmaak en het dorstlessende effect. De thee van zowel Plus als G’woon was wat mij betreft eerder zuur en bitter dan zoet en dorstlessend, natuurlijk past een zure smaak wel bij cranberries, maar niet wat ik verwacht van deze thee. De thee van de Lidl kwam wat mij betreft het dichtste bij de smaak van de Pickwick variant en met een prijs die bijna 1/3e is van het A-merk is dat natuurlijk winning.

 1. Pickwick – 8,5
 2. Lord Nelson (Lidl) – 8
 3. Plus – 6,5
 4. G’woon (Jan Linders) – 5
 5. Jumbo – 5
 6. Westminster tea (Aldi) – 4

Lidl komt dus wel als duidelijke winnaar uit de bus wat betreft prijs/kwaliteit verhouding. Toch denk ik dat ik er niet vlug voor zal kiezen om mijn oude vertrouwde Pickwick te vervangen voor de thee van Lidl. Misschien eens vragen of mijn vriend 2 koppen thee wil zetten en dat ik dan moet proeven welke welke is. De variant van de Aldi vond ik echt een misser en van de anderen zou ik het huismerk zeker niet aanraden. Zeker niet als je ‘echte’ Pickwick in de aanbieding kan krijgen voor dezelfde prijs. (En héél af en toe zelfs voor minder, maar 50% korting op Pickwick is erg zeldzaam.)

Prijzen zijn gebaseerd op de prijs op het moment van aankoop in september 2018.
Waarvan zou jij graag een smaaktest willen zien?

4 gedachten over “Is huismerk groene thee cranberry net zo lekker als die van Pickwick?”

 1. Ook bij het Kruidvat verkopen ze deze groene met cranberry’s thee en die is erg lekker vind ikzelf.
  Apart verpakt ook….
  Deze is van hun eigen merk en kost €0,99!
  Ze hebben er nog meerdere smaken…

 2. Thanks voor de toevoeging, ik er niet aan gedacht om daar te kijken. Wist wel van de Hema, maar die vond ik zo vies dat ik die niet wilde meenemen in deze vergelijking. (En die is ook nog duurder dan Pickwick, dus had geen nut. Haha.)

Reacties zijn gesloten.