bespaartips
Bespaartips Besparen

Standaard bespaartips die ik niet opvolg

Ze worden vaak gedeeld; de lijstjes met tips om te besparen op je boodschappen. Bijna altijd zijn ze hetzelfde en in ieder geval erg voorspelbaar. Nu zijn dat inderdaad leuke tips voor als je een paar euro wil besparen of als je net begint met besparen. Maar voor een  doorgewinterde bespaarder zoals ik zijn sommigen misschien niet meer van toepassing. Daarom volg ik de volgende bespaartips niet meer op…

‘Ga nooit met honger naar de supermarkt.’

Soms is het onvermijdelijk om ‘met honger’ naar de supermarkt te gaan. Gister nog ging ik direct uit het werk nog even omdat ik echt wat nodig had. Maar we gaan ook vaak op zaterdag na 16 uur boodschappen doen, omdat het dan tenminste niet meer zo druk is en dan begin ik toch wel echt al trek te krijgen. Om dan te zorgen dat ik mijn mandje niet vol gooi met onnodige troep heb ik een lijstje bij, hieraan zal ik me moeten houden. Zo loop ik alsnog niet met een kar vol onnodige/ ongezonde troep de supermarkt uit, hoe erg mijn buik ook rammelt.

‘Koop huismerken in plaats van A-merken.’

Het verschilt natuurlijk wel per item, maar het valt me toch vaak op dat huismerk veel minder dan 50% scheelt met het A-merk. Als er dan een goede aanbieding is op een A-merk product is deze stukken goedkoper dan een huismerk. Het is wat mij betreft dus niet standaard goedkoper om voor het huismerk (of budgetmerk, zoals AH basic of Ok€) te gaan. Het is iets waar ik vaker op hamer; maar ga niet uit dat iets goedkoper is, zorg dat je wéét dat iets goedkoper is.

‘Zorg voor je budget in cash en laat je pinpas thuis.’

Mijn budget is geen vast bedrag per week. Gewoon 50 euro pinnen en in mijn portemonnee stoppen om de week mee door te komen is dus geen optie. Ik zou daardoor een goede deal kunnen missen (en dus in de toekomst geld verspillen) of juist meer uitgeven dan gepland. Mijn uitgaven zijn in principe tot aan de cent gepland per week en ik ga daar zelden overheen. En áls ik er dan overheen ga is dat meestal omdat er een deal was die ik het maken van mijn planning heb gemist.

‘Ga naar de markt voor groenten en fruit’

Niet zomaar iets wat ik in de wind sla, want naar de markt gaan is wél iets wat ik adviseer. En dan niet om zomaar klakkeloos inkopen te doen, maar om ook een beetje prijzen te vergelijken. In mijn omgeving heb ik juist gemerkt dat de markt duurder is dan de supermarkt. Zeker als je kiest voor groenten en fruit in de aanbieding. Ik zag de laatste keer, ik heb mijn onderzoekje niet 1 keer gedaan want ik heb altijd hoop gehouden, wel wát goedkopere dingen maar daarvan leek de houdbaarheid beperkt. Dat vind ik echt enorm teleurstellend, maar check zelf dus zéker wel hoe de markt bij jou in de buurt is! (En laat je door markt kenners informeren over de beste kramen!)

Veel standaard bespaartips gebruik ik wel, maar deze lap ik dus echt aan mijn laars. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er ook bespaartips zijn waar jij je (expres) niet aan houdt?

 

8 gedachten over “Standaard bespaartips die ik niet opvolg”

 1. Ik haal graag groente en fruit op de markt, nu is de markt bij ons in het dorp ook duurder dan in ommoord. Vaak ga ik dan naar ommoord en zie ik een goede deal maar twijfel ik over de houdbaarheid doe ik het thuis vaak even 2 minuten koken en dan invriezen?

 2. Gierigegerda,
  Bezoek ook eens een Turkse supermarkt je kunt daar voordeliger groeten en fruit kopen.??

 3. Dat is de tip die vaak hand-in-hand gaat met die van de markt, maar die winkels moeten dan wél bij je in de buurt zitten natuurlijk. Ik heb wel Poolse winkels hier, maar die zijn niet goedkoper helaas.

 4. Is het heel erg dat ik geen idee heb waar dat ligt? Haha. Wel goede tip dat invriezen, doe ik zelf ook wel vaak hoor maar niet bij dingen die er al een beetje twijfelachtig uitzien.

 5. Om prijzen te vergelijken, kijk ik meestal naar de prijs per kg of per liter / stuk.
  Vaak staat dit ook op het ticket op het rek aangegeven.
  Maakt het veel makkelijker en duidelijker.
  Ook omdat de hoeveelheid van de twee producten die je wil vergelijken niet altijd hetzelfde is.

 6. Ommoord ligt bij rotterdam?
  En met twijfelachtig bedoel ik als ik denk dat het het eind van de week niet meer lekker vers is?

Reacties zijn gesloten.