verjaardag weetjes lijst
jarig

Ik ben jarig! 35 weetjes over mij!

Ik ben jarig! Vandaag wordt ik 35. Lange tijd heb ik mensen kunnen doen geloven dat ik 28 was, maar ik ben bang dat de ̶k̶r̶a̶a̶i̶e̶n̶p̶o̶o̶t̶j̶e̶s̶ wijsheid me nu toch verraad. Om mijn verjaardag te vieren deel ik 35 random weetjes over mij, voor elk levensjaar eentje. Zo kun je mij wat beter leren kennen!

1- Ik heet dus geen Gerda, maar Minke. Ik maak daar geen geheim van, maar toch word ik vaak aangesproken met Gerda. Helemaal niet erg en te verwachten natuurlijk, maar daarom mag dit weetje niet ontbreken!

2 – Mijn lievelingskleur is blauw.

3 – Ik rij in een Suzuki Wagon, ja zo’n bejaardenauto.

4 – Ik ben een moeilijke eter als het op zoetigheid aankomt en ik lust dus ook haast geen gebak.

5 – Titanic is de enige film die ik 2 keer (helemaal) in de bios heb gezien.

6 – Voor de eerste Sex and the City film ben ik ook 2 keer naar de bios gegaan, maar de eerste keer werd de film halverwege afgekapt door een brandalarm.

7 – Mijn eerste mobiel was van Bosch, deze had zelfs een sms-functie maar mijn provider ondersteunde dat nog niet.

8 – De bedreigde zwaan van Jan Asselijn is mijn favoriete kunstwerk.

9 – De Sixtijnse Kapel vond ik dan weer enorm tegenvallen. Net als de rest van Rome trouwens.

10 – Ik dacht heel lang dat het een facelift ‘feestlift’ heette. Dit kwam vooral omdat ik daarover hoorde bij programma’s als Glamourland (“Gaat het weer een beetje meneer Dröge?”) Waar vooral op feestjes werd gefilmd.

11- Ik dacht trouwens ook heel lang dat je ‘haai’ werd van drugs. Misschien was ik gewoon niet zo goed in Engels.

12 – Belle en het Beest is mijn favoriete Disney-film.

13 – Winnie the Pooh en zijn vriendjes zijn mijn favoriete Disney-karakters.

14 – Op mijn 7e werd ik fan van Take That. Ik moest namelijk iets in te vullen hebben bij vriendenboekjes. En ‘die ene’ had een leuk mutsje op bij een interview in de Tina.

15 – Uiteindelijk zwichtte ik ook voor de muziek en moest ik huilen tijdens het afscheidsconcert bij Yvo Niehe.

16 – Ik heb ook meegedaan met een playbackshow als Take That. Samen met mijn 2 beste vriendinnen én een jongen uit de klas. Hij kwam uit een streng gelovig gezin en mocht deze muziek waarschijnlijk helemaal niet luisteren. Toch was hij zo lief om mee te doen, het was misschien geen heldendaad maar toch. (L)

17 – Ik heb de Utrechtse band GEM (van de Randstad reclame: ‘So good to know you-hou’) 9 keer live gezien. Vooral als voorprogramma, maar ook op festivals.

18 – Ik heb ook een verzameling van 34 plectra van bekende (en minder bekende) gitaristen. Waaronder Jack White en John Mayer.

19 – Bij McDonald’s bestel ik altijd een Maestro Angus burger menu.

20 – Ik was 9 toen ik voor het eerst op vakantie ging.

21 – Ik heb een Lego Bouwmeester diploma, een Jolly Move diploma en een clown diploma.

22 – Ik heb alle afleveringen van Friends al wel 25 keer gezien. How I met Your Mother komt dicht in de buurt en ik ben aan de derde keer Big Bang Theory bezig. Ik gebruik het vooral als achtergrond geluid.

23 – Ik heb de opleidingen voor schoonheidsverzorging en ruimtelijke vormgeving gedaan. En met succes afgerond.

24 – Ik drink heel veel thee, vooral Pickwick cranberry en AH jasmijn en oranjebloesem.

25 – Ik vind Tony’s Chocolonely alleen lekker in de gewone melk variant. Je moet niet bij me aankomen met karamel zeezout of andere maffe combinaties. Doe maar normaal dan doe je gek genoeg.

26 – Ik vind het heerlijk om op zomeravonden, buiten met een kaarsje en een wijntje een spelletje te spelen. Vooral korte spelletjes zijn dan favoriet, zoals yahtzee of Catan dobbelspel. Ik heb van die laatste zelfs een reserve variant gekocht (met een heel goede aanbieding) voor als het blokje op is.

27 – I <3 Ikea

28 – Ik heb me laatst overgegeven aan de ergste nachtmerrie van mijn jongere zelf. Ik heb een boodschappentrolley gekocht.

29 – De Efteling is in mijn ogen echt het beste pretpark ooit. Disney is een close second, maar dat is zo ver weg!

30 – Ik ben maar klein, 1 meter 58 om precies te zijn.

31 – Ik kijk graag video’s op YouTube waarin blind bags worden opengemaakt. Verzamelpoppetjes zoals LOL surprise, shopkins en Doorables. Ik koop dat speelgoed zelf niet, want het enige wat ik er leuk aan is is de verrassing en die krijg ik dus online. Lekker budgetproof, duurzaam en minimalistisch!

32 – Mijn favoriete YouTubekanaal is trouwens die van Sofie Senden. Zij heeft een eigen dierenopvang. Ze vlogt over haar vegan levensstijl, de dieren in de opvang en kringlopen. Het leukste vind ik haar gevoel voor humor. Ik kan wel echt zeggen dat ik gewoon een fangirl ben.

33 – Ik ben enorm fan van Too Good To Go, maar ik heb zelf nog nooit een pakket op kunnen halen.

34 – Mijn favoriete nummers van het moment zijn Jonas Brothers – What a man gotta do en Kasabian – Eez-eh.

35 – Het nummer wat in mijn hoofd zit is echter Lamme Frans – Handjes handjes bloemetjesgordijn. Thanks.

Zo 35 weetjes over mij, echt super random dingen en gewoon wat er in mijn hoofd opkwam op het moment dat ik het typte. Dit betekent overigens niet dat ik ineens een super persoonlijke blogger ga worden, ik blijf me lekker op geld en besparen richten. Toch dacht ik dat een blik wie er nu eigenlijk achter Gierige Gerda zit best leuk zou kunnen zijn.

Ik vind het ook leuk om mijn lezers beter te leren kennen. Wat is een zinloos weetje over jou?

10 gedachten over “Ik ben jarig! 35 weetjes over mij!”

 1. Ik droom regelmatig over Matthijs van Nieuwkerk, geen idee waarom, vind het wel een leuke man om te zien, hij is 10 jaar jonger dan ik.
  Dromen doe ik heel veel en over veel mensen die ik helemaal niet ken.
  Is dat zinloos genoeg?

 2. Hahaha, een fascinerend lijstje met echt verrassende dingen. Daar hou ik wel van. Gefeliciteerd met je verjaardag!

 3. Gelukkige verjaardag,
  Ik volg je al een tijdje door jouw tips heb ik een leuke voorraadkast ❤
  Geniet van je verjaardag ???

 4. Hinke, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Een fijne dag vandaag!
  Ik ben ruim 20 centimeter langer dan jij en 32 jaar, 2 maanden en 11 dagen ouder ?

 5. Gefeliciteerd! Leuk die weetjes! Ik heb vroeger een veterstrik-diploma en een pietendiploma gehaald! En ging vroeger als kind alleen maar naar Landalparken op vakantie. Wel ook in Duitsland en België en ik ben als kind 2x in Euro Disney geweest (toen heette het park nog zo). Later nog 1x met de middelbare school omdat die ging fuseren met een andere school. Pas toen ik 15 was heb ik voor het eerst gevlogen.

 6. Hallo Minke.
  Gefeliciteerd met je verjaardag.
  Alle goeds toegewenst en heel veel schrijfplezier.

 7. Gefeliciteerd! Ik ben ook dan van Toogoodtogo. Vooral de pakketten van de HEMA. Niet alleen omdat ik dan goed bezig ben voor het milieu ?, maar ik vind het gebak en de tompoezen zo ontzettend lekker ☺️

 8. Alsnog gefeliciteerd! Ik was de 17e ook jarig, 4 jaar ouder dus. Heb je blog vandaag “ontdekt”, erg leuk. Heb ook erg gelachen om punt 11.

Reacties zijn gesloten.