Actualiteiten

Ik ben terug van weggeweest!

Wellicht is het je opgevallen dat ik na terugkomst van mijn vakantie gestopt ben met plaatsen van blogs. Ik had er even geen fut voor. In de zomer/ vakantie is besparen wel het laatste waar je aan wil denken. Ondanks dat het weer misschien niet zo zomers was, had ik een beetje hetzelfde probleem. Daarnaast ben ik vooral achter de schermen bezig geweest met Gierige Gerda, want er staan wat leuke plannen op de agenda. Daarover zal ik straks meer vertellen. Maar ik ga vandaag dus óók even een inhaalslag maken met updates!

Boodschappen in juli/ augustus

Ik moet heel eerlijk zijn en zeggen dat ik in de maanden juli en augustus niet strikt heb bijgehouden hoe ik mijn boodschappen heb gedaan. Normaal zet ik alle bonnetjes in een excelsheet en reken ik ook uit wat ik voor korting had en zo. Nu heb ik alleen mijn pintransacties die ik op kan tellen. Daar komt uit dat we in juli €190,00 hebben uitgegeven aan boodschappen en in augustus zelfs maar €120,00. Ik heb beide maanden eigenlijk alleen gekocht wat nodig was, geen voorraad aangelegd. Behalve dat ik in augustus gebruik heb gemaakt van de Albert Heijn actie 2+1 gratis én gratis Bol.com t.w.v. €15,00 actie. Doordat er ook goedkopere producten meedoen kun je voor ongeveer €10,00 betalen en een gratis bon krijgen. Dit mag één keer per huishouden, maar ik mocht de actie ook op een ander adres gebruiken, dus had mazzel en voor €30,00 aan cadeaubonnen.

Wat heeft de moestuin opgeleverd?

Dan vraag je je natuurlijk ook af wat de moestuin heeft opgeleverd. Nou, dat ging erg goed! In juli bracht de moestuin al zo’n €20,00 aan groenten op. In augustus werd dat zelfs €34,00. Daarnaast kreeg ik wat dingen uit de moestuin van de buren en van mijn schoonvader, samen ook goed voor €14,00. Dat kan wellicht wel verklaren waarom mijn boodschappen iets lager waren dan normaal; ik heb namelijk amper groenten hoeven kopen. Dingen die ik niet uit mijn moestuin kon halen, zoals paprika, had ik nog in de vriezer dus dat is echt heel voordelig! Ik ben erg benieuwd wat september gaat doen, want dan zijn er nog heel veel dingen te oogsten! Trouwens; als ik een recept zou hebben voor rupsenburgers dan zou ik nóg meer opbrengst kunnen hebben. Potverdrie, wat heb ik veel rupsen in mijn eten! Elke dag haal ik er wel 10 tot 15 van mijn plantjes. Maar, gelukkig geen slakken, hoewel dat in Frankrijk natuurlijk wel gewoon een delicatesse is…

Podcast en samenwerking met OneBrokeGirl.nl

Wat er niet is gestopt tijdens mijn afwezigheid zijn de podcasts die ik samen met Iris van OneBrokeGirl.nl maak, die natuurlijk elke woensdag te luisteren zijn. Daarnaast hebben we samen nog wat meer plannen. Onlangs is er namelijk de BrokeGirls community geopend, een community waar vrouwen* bij elkaar kunnen komen om te praten over geldzaken, ik heb er ook een eigen hoekje voor boodschappentips. En een community waar van uit verschillende cursussen kunnen worden gegeven. De allereerste cursus: ‘Fix jouw financiën’ gaat al eind september van start en daar zal ik onderdeel van zijn! We zijn flink bezig om er achter de schermen een super toffe en waardevolle cursus van te maken. Wil je vrijblijvend op de wachtlijst komen te staan voor de cursus? En daarmee 30% early bird korting krijgen als je besluit deel te nemen? Dan kun je je opgeven via deze link.

*En ‘mannen die zich als een dame kunnen gedragen.’ Aldus Iris.

Overige dingen

Ik zit nog even te denken of ik nog meer moet vertellen, maar dat waren mijn updates volgens mij wel. Ik ga gewoon weer verder waar ik gebleven ben, alsof ik nooit weg ben gegaan. Ik heb er weer zin in en zit weer vol tips om jou te helpen om een leuker leven te hebben dat minder geld kost.