HappySoaps
duurzaamheid

HappySoaps – 100% plasticvrije cosmetica voor een blije aarde, én een blije portemonnee

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met HappySoaps via Blog Brains.

Soms komt er een samenwerking op je pad waar je enorm enthousiast van wordt. Toen ik de kans kreeg om een review te schrijven van producten van HappySoaps was dat zo’n moment. Ik was namelijk al heel lang, heel nieuwsgierig naar dit merk. Ze zijn namelijk 100% plastic vrij, vegan en bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Bovendien kun je met één shampoo bar net zo lang doen als drie tot vier flessen vloeibare shampoo. Gekeken vanuit het oogpunt van wat een goede prijs is voor shampoo, is dat met €8,75 per bar een heel goede deal! Ik mocht zelf een shampoo bar, conditioner bar en een deodorant uitkiezen om te testen. Ik koos expres voor drie verschillende geuren zodat ik een goed oordeel kan vellen!

Shampoo bar – In Need Of Vitamin Sea (€8,75)

HappySoaps

Zoals ik al zei is deze bar genoeg voor 90 tot 110 wasbeurten. Ik heb al eens eerder een shampoo bar gebruikt en ze gaan inderdaad lang mee. De geur van deze bar is heerlijk fris en hij schuimt heel goed. Op de verpakking staat dat je de bar in je handen moet laten schuimen en vervolgens op je haar moet aanbrengen. Na een paar wasbeurten merk ik dat ik zelf liever de bar rechtstreeks over mijn haar heen haal. Dan schuimt hij veel beter, naar mijn mening. Ik maakte er een foto van om te laten zien hoe schuimig mijn hoofd was. 

Mijn haar voelde heerlijk schoon na het uitspoelen. Het enige nadeel vind ik dat je de bar dus niet onder de douche kan laten liggen. Dat zal echter vast wel wennen na een tijdje. 

Conditioner bar – Chamomile relaxation (€9,75)

Nu mijn haar weer lang is heb ik echt conditioner nodig om te zorgen dat mijn haar na het wassen niet veranderd in één groot vogelnest. Ik was dan ook erg benieuwd of conditioner bars net zo goed zou werken als eentje uit een plastic fles en jawel! Het was even wennen, maar het is heel prettig. De conditioner bar gebruik ik ook weer liever anders dan op de verpakking staat. Eigenlijk meer zoals je de shampoo bar zou moeten gebruiken; in de hand laten ‘zepen’ en dan op mijn haar. De geur van kamille is verrukkelijk en warm. Ook de volgende dag rook mijn haar nog heerlijk. De volgende keer zou ik de conditioner en shampoo in geur op elkaar afstemmen. De conditioner bar is ook goed voor 90 tot 110 wasbeurten en daarmee is deze ook heel erg voordelig. 

Natuurlijke deodorant – lavendel (€8,95)

Over de deodorant was ik stiekem best wel sceptisch en daarover ben ik dan misschien wel het meest verrast. De geur is onmiskenbaar lavendel en dat vind ik sowieso heerlijk. De deodorant is korrelig als je de hoeveelheid van een erwt uit de verpakking haalt en tussen je vingers verdeeld.  Dat is echter direct weg als je het uitwrijft onder je oksels. Geen witte waas of plakkerig goedje onder je oksels en geen enkele last van (vervelende) transpiratie. Terwijl het op de testdagen goed warm was en ik zelfs de hele tuin heb geschoffeld. Het is een heel prettig gevoel.  Ook deze deodorant zou twee tot drie maanden mee moeten gaan. Dat is een prima tijd voor deze prijs, met deze kwaliteit. 

Overige producten

Naast shampoo, conditioner en deodorant verkoopt HappySoaps ook andere producten in plasticvrije verpakking. Denk aan body wash, body lotion, gezichtsreiniger en shaving bars. Maar ook producten voor je baby, zonnebrand en zelfs afwasmiddel is er in bar vorm. En OMG die plasticvrije afwasborstel is wel heel erg schattig! De toepassingen van HappySoaps gaan dus veel verder dan alleen in de badkamer en ik heb zo’n gevoel dat ze nog niet klaar zijn met hun missie om meer plasticvrije producten in ons leven te brengen. 

Wat ik vaak jammer vind is dat duurzamere producten zo heel veel duurder zijn dan hun milieuonvriendelijke tegenhanger. Maar bij HappySoaps is dat helemaal niet het geval; hoewel de aanschafprijs wellicht wat hoger lijkt is gaan de producten ook gewoon langer mee en dat maakt veel verschil. Daarom denk ik dat ik in de toekomst nog meer producten wil gaan proberen van HappySoaps, 

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met HappySoaps via Blog Brains.