Too good to go

Ik kocht een week aan groenten en fruit met meer dan 75% korting

Omdat ik telkens maar hoor dat mijn tips om een Too Good To Go box van Lidl te bemachtigen niet werken, besloot ik er nog maar eens voor te gaan zitten. Wekker gezet uur, beetje spelen met de app zodat hij blijft verversen en een kwartier van je leven verdoen. De boxen kwamen om klokslag 19.15 uur online en ik kon er eentje kopen bij de laatste Lidl hier in de buurt. Het filiaal dat tot voor kort mijn favoriet was.

Boodschappen op zaterdag

Ik had er alleen niet bij stilgestaan dat ik nu dus op zaterdagmiddag naar de supermarkt moest. Ik besloot om vroeg te gaan (Lidl boxen zijn vanaf 13.00 op te halen) zodat ik er klaar mee was. Het was gelukkig minder druk dan ik had verwacht en kon rustig een ronde maken door de supermarkt. Helaas vond ik verder nergens verspil-mij-niet producten voor weinig. Wel veel 30% kortingsstickers.

Ophalen en inhoud

Bij de kassa aangekomen wist de caissière niet wat ik bedoelde. Ze moest ook een aantal mensen bellen voordat er een box gebracht zou worden. Natuurlijk kan dat gebeuren, misschien is ze op vakantie geweest of zo, maar ik vond het wel apart gezien de populariteit van de boxen bij Lidl. Er werd dit keer weer een doos naar voren gebracht, dit keer met een deksel dus ik kon niet spieken wat er in zou zitten! De mevrouw achter mij in de kassarij bleef nog even wat vragen stellen en was volgens mij net zo nieuwsgierig als ik over wat er in zou zitten! De doos was enorm zwaar en met een glimps onder de deksel zag ik vooral veel fruit. Pas thuis kon ik goed ontdekken wat er in zou zitten en het was teveel voor op 1 foto!

Groenten:

 • Peterselie 40 gram (Normaal: ± €0,99)
 • Bosradijs (Normaal: ± €0,65)
 • Spitskool (Normaal: ± €1,29)
 • Venkel (Normaal: ± €0,89)
 • Paksoi (Normaal: ± €1,19)
 • Witlof (Normaal: ± €0,99)
 • Courgette (Normaal: ± €0,89)
 • Prei (Normaal: ± €0,49)

Fruit:

 • Elstar appel 4 stuks (Normaal: ± €0,75)
 • Conference peer 2 stuks (Normaal: ± €0,50)
 • Mandarijn 10 stuks (Normaal: ± €1,50)
 • Nectarine 2 stuks (Normaal: ± €0,50)
 • Rode druiven (Normaal: ± €1,99)

Met een normale waarde van meer dan €12,60 is het weer een goed gevulde box. En ik ben erg blij met de afwisseling van groenten en fruit. Ik kan hier gewoon een week vooruit!

Houdbaarheid en wat ik ermee doe

Zoals ook andere keren lijken de producten allemaal nog goed houdbaar. De courgette is wat gehavend, van de appels snap ik dat ze zijn blijven liggen en de venkel lijkt wat droog. Dat is allemaal geen probleem als je een beetje logisch plant met wanneer wat op gaat. Inmiddels liggen er heel wat Too Good To Go/ anders verspilling vrije producten in mijn vriezer (zie ook later dit artikel) en daarom bedacht ik me dat het wel leuk was om een weekmenu te maken met deze producten. Ik ga dus komende week lekker genieten van een Too Good To Go menu! Wat we hebben gegeten, inclusief recepten en hoe dit is bevallen lees je binnenkort op dit blog!

Jumbo samen minder verspillen

Nadat ik bij Lidl was geweest besloot ik ook nog even naar Zeeman te gaan en daar zit een Jumbo bij. Hoewel ik eigenlijk niks nodig had besloot ik toch even naar binnen te gaan. Ik had namelijk de dag ervoor een goede buit gemaakt op witte wijn. Ik betaalde slechts €22,00 voor 11 flessen, in plaats van €54,89. Ook vond ik gebraden gehakt (wat mijn partner graag op zijn brood heeft) voor €0,50. Helaas hadden ze bij de Jumbo op zaterdag geen wijn voor €2,00, maar wel slagersgehakt voor €0,50 in plaats van bijna €2,00. Op dit moment had ik dus al bedacht dat ik een weekmenu ging bedenken met mijn Lidl Too Good To Go box en dus wist ik al goed dat ik deze zou kunnen gebruiken! Ik had dus flink weten te besparen én verspilling kunnen voorkomen.

Deze week eet ik dus van mijn Too Good To Go box, komende week werk ik dit artikel uit en de week daarna zal ik mijn weekmenu met jullie delen! Ik had dit idee al een tijdje, maar helemaal leuk dat ik het nu eindelijk ook fatsoenlijk kan uitvoeren dankzij Lidl!

2 gedachten over “Ik kocht een week aan groenten en fruit met meer dan 75% korting”

 1. Ik woon in een wat afgelegen regio en kan dus weinig gebruik maken van TGTG, de eerste Spar zit op 14 km.
  De Ldil zit op 2 km en heeft geen TGTG ben er nog niet achter hoe de 25 ct dingen werken, kwam wel een plak chocolade tegen en die lag ik een doos met dezelfde repen, verpakking intact en datum is ook nog ,lang niet in zicht.
  Deze keer had ik weinig tijd, volgende keer ga ik weer op zoektocht

 2. Op dingen die €0,25/€0,50 zijn zit dan een speciale sticker. Mensen gooien ook gewoon van alles in die displays dus daar moet je niet naar kijken! Alleen als er een sticker op zit is het daadwerkelijk €0,25 of €0,50.

  Ik woonde eerst in Best, niet klein of afgelegen te noemen en daar was ook bijna niks wat deelnam. Hier in Helmond is het aanbod gelukkig groter. En blijven duimen dat er meer plekken in gaan zien dat het een goede manier is van verspilling voorkomen! Ik weet niet waar je woont, maar misschien is de NoFoodWasted app wel actief in jouw regio?

Reacties zijn gesloten.