maaltijdbox

Ik testte maaltijdbox Dinnerly zodat jij het niet hoeft te doen

Ik ben dol op maaltijdboxen, Hello Fresh staat hier regelmatig aan de deur en ook Marley Spoon heb ik al wel eens geprobeerd. Maar nu zijn er spelers op de markt gekomen die beweren de goedkoopste te zijn. De ene is Versh, die ik later nog ga proberen, maar ook Dinnerly (onderdeel van Marley Spoon) beweerd de goedkoopste te zijn. Dus was ik wel benieuwd hoe deze box in elkaar steekt, of ze daadwerkelijk goedkoop zijn en waar dan op wordt bespaard.

Eerste indruk

De box werd nog voor de middag afgeleverd en dat is fijn. De doos had namelijk overduidelijk niet gekoeld gestaan in de auto. De Dinnerly box wordt bezorgd door UPS en je weet niet hoe laat ze zullen komen, mijn tijdsslot was tussen 8.00 en 18.00 uur, je moet dus wel echt thuis zijn op de dag dat de box geleverd wordt. Het formaat was ook de helft kleiner dan een Hello Fresh doos voor 4 dagen. Maar goed als het compacter is ingepakt is dat wellicht alleen maar beter en milieuvriendelijker. Ik maakte de doos open en dit is wat ik zag:

Ik pakte alles uit, de vleesproducten zaten netjes in een soort kussensloop met koelelementen. Zo wordt het dus gekoeld gehouden, dat is prima voor een zonnige dag in maart, maar op een warme dag in augustus vind ik het wel wat minder. Alle producten zitten samen in 1 doos en je moet zelf maar uitzoeken welke producten bij welke maaltijd horen. Het valt me op dat het vooral heel weinig groenten zijn en ik besluit om alles te wegen, daarover vertel ik straks meer. Maar het lijkt zo wel heel weinig:

Maar goed ik heb er nog steeds zin in en ben erg benieuwd naar de recepten. Dus laat maar komen!

Dag 1 – Kipfilet met gnocchi en rozemarijn

Nadat ik vanmiddag de box open heb gemaakt ben ik erg zenuwachtig. Meestal probeer ik zoveel mogelijk groenten te eten en minder koolhydraten en vlees. Bij deze maaltijd zou 500 gram gnocchi worden gemaakt, met 1 wortel en 1 pastinaak als groente. Ik ben bang voor honger maar besluit toch maar de helft van de gnocchi te maken. De kip en groenten gebruik ik wel helemaal, de citroen en rozemarijn ook maar deels. Ik moet zelf nog knoflook toevoegen en gebruik dus een beetje meer dan is aangegeven. Ik ben verbaasd door de kip, een stuk vlees dat normaal natuurlijk flink krimpt, maar in dit geval prachtig op formaat blijft en daarom is 200 gram echt meer dan genoeg. Bijkomstigheid: wij zijn natuurlijk ook al gewend om weinig vlees te eten. De maaltijd was lekker en doet mijn brein fantaseren. Met de overgebleven gnocchi, citroen en rozemarijn ga ik dus nog eens experimenteren. Maar dan wel met meer groenten.

Dag 2 – Italiaanse salsiccia op aardappelsalade

In de box was niet, zoals bij andere maaltijdboxen, aangegeven welke items bij welke maaltijd hoorden. Dus wist ik niet of ik de 50 gram of de 100 gram spinazie moest gebruiken. Ik heb daarom 75/75 gram gedaan. Je moet iets. Maar met 1 stengel bleekselderij en een mini appel was het wederom erg weinig groenten. De 500 gram aardappelen daarentegen was erg veel en net als gister weer prachtig vlees. Er is ook niks te klagen over de smaak van dit gerecht, al ben ik blij dat ik voor de dressing balsamico, i.p.v. witte, azijn heb gebruik én een eetlepel honing heb toegevoegd want anders was het heel erg zuur geweest ben ik bang. Uiteindelijk at ik de overgebleven aardappelen bij de lunch op de volgende dag. Samen met wat rucola dat nog in huis was en een halve bol mozzarella. Dat was ook heel lekker!

Dag 3 – Tikka masala-curry met knapperige paneer

Vriend vond deze maaltijd heel lekker. Ik vond hem vooral saai. Ondanks dat de saus redelijk pittig was, was dat eigenlijk het enige van smaak. Het gebruik van slagroom in plaats van kokosmelk vond ik erg jammer en ik zou de wortel/spinazie ratio graag meer in balans zien. Maar sowieso was het uiteindelijk weinig groenten. Maar mijn vermoeden van de afgelopen dagen is wel bevestigd: de maaltijden van DInnerly zijn gebaseerd op koolhydraten, dan eiwitten en uiteindelijk groenten. We hebben ⅓ van de complete meegeleverde rijst gegeten, dus dat is ongeveer 116 gram. En ook de paneer hebben we maar voor de helft gegeten en we waren zeker heel erg goed verzadigd na deze maaltijd al miste ik echt heel erg de (verscheidenheid) in groenten. Ook volgde ik de stappen van het recept stap voor stap op, maar mijn wortels waren nog hard toen het klaar moest zijn. Normaal volg ik dit soort aanwijzingen niet zo direct op, maar meer op gevoel en dat gaat beter.

Dag 4 – Thaise kip en cashews

Het laatste recept van deze box. Een gerecht met als groenten prei en paprika. Vooral prei is iets wat ik in zo’n gerecht zelf eerder als smaakmaker zou gebruiken, maar nu was het duidelijk de hoofdgroente. Het was het gerecht met de meeste groente, als enige gerecht deze week met 500 gram groente ook degene waarmee we aan onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kwamen. Vriend merkte dan ook op dat het erg gezond smaakte. Ik bedenk me nu wel dat ik vergeten ben om de cashews over het eten te doen. Haha. Dat zijn echt van die dingen die ik gewoon vergeet. Maar ik heb ze niet echt gemist, dus dat scheelt!

Voor wie is deze box geschikt?

Mensen die graag veel koolhydraten eten en niet zo van groenten houden zullen erg blij worden van deze box. Dat vormt namelijk de basis van elke maaltijd, met proteïne als tweede voedingsstof en groenten zijn het minst te vinden in de box. Ik denk ook niet dat grote eters een heel verzadigd gevoel hebben, ik denk dat de portiegrootte over het algemeen heel erg overeen komt met Hello Fresh. Voor ons waren de maaltijden qua formaat dus ook prima. Dat viel me reuze mee. En ik vond de maaltijden ook allemaal heel lekker en zal sommige van de recepten ook wel vaker maken, maar dan wel met meer groente natuurlijk!

Recepten

Zoals ik dus al zei, de recepten waren heel lekker en voor herhaling vatbaar. Ook de beschrijving van de recepten was duidelijk, alleen bij de Tikka Massala ging dat mis. Wat ik wel echt jammer vind is dat de receptkaarten niet in de box zitten. Deze moet je zelf online opzoeken en downloaden, ik vind dat erg onhandig en onprettig maar het is dus één van de dingen waar op wordt bespaard. Het andere is groente, want met ongeveer 1300 gram groente voor 4 dagen krijg je minstens een kwart minder binnen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Maar het zijn ook nog eens heel goedkope groenten.

Zelf toevoegen

Een beetje een minpuntje is dat je zelf knoflook aan de gerechten moet toevoegen, maar verder is het echt alleen wat je toch al in huis hebt. Geen gekke speciale azijnen, maar ‘gewoon’ witte azijn. Prima! En verder gewoon de standaard dingen als olie en peper en zout. Helemaal prima, wat mij betreft. Alleen die knoflook vind ik wel echt jammer.

Is het echt de goedkoopste?

Als ik zelf deze boodschappen zou halen bij Albert Heijn zou ik iets minder dan €26,00 kwijt zijn voor alles ofwel €3,25 per portie. Nu heb ik €28,95 betaald, dankzij €10,00 welkomstkorting, normaal is dat €38,95. Dat is voor een vierdaagse box voor twee personen en dus €3,62 per portie (normaal €4,86 per portie). De vierdaagse box voor vier personen kost nu €51,75, normaal is dat €61,75. Bij deze box betaal je dus €3,23 per portie (normaal €3,85). Ter vergelijking: bij Hello Fresh betaal je (zonder korting) voor een vierdaagse box van twee personen €5,74 per portie en bij vier personen €4,50 per portie. Het is dus wel degelijk goedkoper, maar nog steeds flink duurder dan zelf boodschappen doen.

Ik denk niet dat ik vlug nog een box bij Dinnerly zal bestellen, de gerechten bij Hello Fresh bevallen me dan toch wel beter. Maar ik vond het zeker niet tegenvallen, hoewel de eerste blik wel wat treurig leek. Als jij wel ook nieuwsgierig bent naar de Dinnerly box kun je hem nu bestellen met €10,00 korting op je eerste drie boxen, waardoor je dus €28,95 voor de tweepersoons box, of €51,75 voor de vierpersoons box betaalt.

Dit artikel bevat affiliate links.