februari budget
Geen categorie

Is het gelukt om februari door te komen met 100 euro?

Aan het begin van deze maand stelde ik mezelf een budget. Mijn vriend en ik stopten ieder 50 euro in het huishoudpotje en met deze 100 euro zouden we heel februari door moeten komen wat betreft boodschappen. De verjaardagen en vooruit geplande uitstapjes zouden niet worden meegerekend in het budget en de vulling van de vriezer zou flink worden aangesproken. Inmiddels zijn we aanbeland op de op-één-na-laatste dag van de maand en is het tijd voor een review.

Is het gelukt om onder de 25 euro te blijven?

Ik kan hier heel kort over zijn. Het is niet gelukt om binnen budget te blijven, waarom dit niet is gelukt is mij duidelijk en dat vind ik eigenlijk ook helemaal prima. Om te kunnen eten en drinken hoe wij willen hebben wij gewoon een wekelijks budget van ongeveer 45 euro nodig, dat is alsnog maar 22,50 euro per persoon! Hiervan is ongeveer 1/4e voor items die als onnodig en/of ongezond bestempeld zouden kunnen worden. Wellicht is daar dus nog wel wat winst te behalen in de toekomst.

Wat is er goed gegaan?

In principe had ik nog zo’n 20 euro over van het boodschappenbudget van januari, dat heb ik gewoon in het huishoudpotje laten zitten. Ik heb zelf heel goed gepland wat ik allemaal wilde gaan kopen en wat ik daarvoor kwijt zou zijn. De tweede en derde week zijn daarom met een bedrag van respectievelijk 29 en 28 euro nog best netjes uitgekomen. Ik heb vooral veel groenten en fruit gekocht en in de laatste week 2 lekkere HelloFresh maaltijden.

Wat ging er mis?

In de eerste week sloeg ik best wel wat in om de rest van de maand mee vooruit te komen, dit heb ik ook gedaan door bijvoorbeeld 6 porties spaghetti te maken en ook de aardappelen en vegetarische rulstukjes zijn de rest van de maand goed van pas gekomen. Dat ik uiteindelijk toch aan de 52 euro in de laatste week ben gekomen is ook te wijden aan de 2 HelloFreshboxen, waarvoor in de plaats ik eigenlijk ook uit de vriezer had moeten eten.

Komende maand stel ik geen regels in voor mezelf, gewoon doorgaan zoals nu. Aan het einde van de maand zal ik dan weer kijken hoeveel ik uitgegeven heb.

4 gedachten over “Is het gelukt om februari door te komen met 100 euro?”

  1. Ik ben alleen, eet heel gezond. Mijn weekbudget is 20 €, dat ik ook alleen aan eten besteed en 5€ hou ik apart voor de andere producten zoals wasmiddel, douche etc. Dit is heel goed te doen.

  2. Voor het geval je het niet weet… de hello fresh boxen zijn nu voor de helft bij de plus!

Reacties zijn gesloten.