Normal
Besparen Boodschappen Shoppen

Is NORMAL écht een concurrent van Action?

Met veel tam tam werd het eind maart dit jaar aangekondigd; Action zou er een geduchte concurrent bij krijgen. De Deense budget drogisterij NORMAL zou er klaar voor zijn om Nederland te veroveren. Inmiddels zijn er 3 winkels geopend; en wel in Utrecht, Amersfoort en Leiden. Tijd dus om eens te gaan kijken of Action écht bang moet worden.

Het concept

De website van NORMAL zegt over hun concept: ‘NORMAL is een winkel, die heel gewone artikelen verkoopt voor ongewone prijzen.’ Ze verkopen alledaagse producten voor een (naar eigen zeggen) ‘vaste, lage prijs’. Ik zie op de site 2 beweringen staan. Eentje zegt dat je door bij NORMAL te shoppen 30-60% kunt besparen op de marktprijs, de andere stelt een besparing van 20-30%. Dat is nogal een verschil, ik ben erg benieuwd!

Het assortiment

NORMAL heeft een prachtig (en verrassend) assortiment. Naast de producten die je bij elke drogist wel vind, zijn er bijvoorbeeld veel kappersmerken te vinden. Maar ook buitenlands snoepgoed. Qua assortiment hoeft Action toch niet bang te zijn voor concurrentie. Wat dat betreft kunnen zij prima naast elkaar bestaan en elkaar aanvullen. Action is echt een warenhuis, NORMAL echt een drogist.

Winkelinrichting en uitstraling

De winkel doet hetzelfde aan als bijvoorbeeld Flying Tiger, misschien is het een normale winkelinrichting in Denemarken? Ik vind het prettig, het is ruim en opgeruimd. Alle producten zijn duidelijk geprijsd. De winkel oogt ook modern en hip. Iets wat veel Nederlandse winkels missen. Zeker Action is niet een winkel waar je door de uitstraling naar binnen wordt getrokken. Pluspunten dus!

Prijzen

Net als Action zijn de producten die bij NORMAL verkocht worden niet (exact) dezelfde als bij Etos en Kruidvat. Het zijn (voornamelijk) buitenlandse verpakkingen, maar dat betekent niet dat ik geen vergelijking kan doen. Ik heb door de hele winkel verschillende producten en productgroepen uitgezocht. Juist prijzen waarvan ik dacht dat ze wel eens inderdaad goedkoop konden zijn tot producten waarvan ik zeker wist dat ze duurder waren. Uiteindelijk kwam ik uit dat de gemiddelde besparing 25% was. Op de meeste producten bespaar je echter niet meer dan 20% en kortingen die hoger zijn dan 40% zijn zeker een uitzondering. Folder kortingen bij Kruidvat en Etos blijven dus in de meeste gevallen stukken aantrekkelijker.

Moet Action bang worden van de komst van NORMAL? Nee absoluut niet. Toch vind ik het een leuke winkel. Jammer dat zij zich zo dik voordoen als budget winkel, wat ze niet waar maken. Maar ze hebben een leuk assortiment aan populair buitenlands snoepgoed. Ik hoop het zich zo ontwikkeld dat ze meer vooral producten zullen gaan verkopen die niet (makkelijk) in Nederland te verkrijgen zijn. Dan is het namelijk wel echt een aanwinst in de winkelstraat!

Ben jij al bij NORMAL geweest?

2 gedachten over “Is NORMAL écht een concurrent van Action?”

  1. Ja ben er al geweest en vond het niet supergoedkoop. Er waren ook vooral veel merken die ik totaal niet kende en ook echt niet goedkoop vond.

  2. Nouja zoals ik zei; ik herkende wel wat kappersmerken, met shampoos van bijna 20 euro. Maar toen ik ging kijken wat ze op internet kostte was het bijna een kwart minder. Dat vond ik toch wel heel heftig, want had juist daarop wel een klein beetje voordeel verwacht!

Reacties zijn gesloten.