koopjesjagen

Koopjesjagen op Bol.com – zo doe je dat

Ik krijg best vaak de vraag of deals bij bol.com een beetje goed zijn. Soms gewoon in het algemeen, andere keren over specifieke aanbiedingen. Maar als ik eerlijk ben, over het algemeen vind ik bol.com niet de beste plek om te koopjesjagen. Al kan het bijvoorbeeld wel zo zijn dat je extra voordelig uit bent omdat je een cadeaubon bij elkaar hebt gespaard via een spaarsysteem of enquêteplatform. Dan kan het wel ineens wél heel slim zijn om voor bol.com te kiezen.

Aankopen bij bol.com

Nu zullen er best wel mensen zijn onder mijn volgers die uit principe niet bij bol.com bestellen. Ze willen de lokale boekhandel, spelletjeshandel, speelgoedwinkel, of vul-maar-in steunen. Snap ik helemaal, maar de échte koopjesjager zet hun bol.com bonnen ook niet in voor dat soort items, maar juist voor méér voorraad items. Zo maak je optimaal gebruik van de actie en vul jij je voorraad met de beste deals. Maar voor de deals bij bol.com moet je wel altijd even goed opletten!

HuishoudenHuishouden

Kijk niet naar de korting

De goedkoopste producten koop je bij bol.com in bulk. Verzorgingsproducten, zoals douchegel, shampoo en deodorant, maar ook Ik weet soms niet hoe bol.com zijn (normale) prijzen bepaald, maar de kortingen die daar soms worden gegeven kan ik niet altijd herleiden. Dan kost de aanbieding nóg bijna dubbel zoveel als bij een supermarkt of drogist. Kijk dus vooral naar jouw bodemprijs en niet naar het mooie kortingspercentage dat bol.com je biedt. Vergeet ook niet dat het over het algemeen A-merken zijn die worden verkocht, dus vergelijken met huismerken is in dit geval ook altijd verstandig.

Geen wekelijkse score

Ik zal meteen maar eerlijk zijn dat bol.com niet wekelijks, of zelfs maandelijks de beste deals heeft. Zelf heb ik eens wc papier gekocht via bol.com die dankzij cadeaukaarten ook heel goedkoop waren én tissues. Wasmiddelen en verzorgingsproducten zoals douchegel zijn ook wel eens goedkoop, maar deze heb ik zelf nog nooit gekocht omdat ze niet onder mijn bodemprijs kwamen (en ik meer dan genoeg voorraad heb.) Zelf ben ik op dit moment aan het azen op een goede deal voor mijn favoriete Dettol allesreiniger óf Unicura handzeep, want die zijn sinds vorig jaar niet meer op mijn bodemprijs gekomen en met mijn cadeaubonnen kan ik extra besparen!

Dagdeals en Black friday week

De allerbeste acties die je kunt vinden op bol.com zijn vaak dagdeals, deze moet je dus voor middernacht hebben aangekocht. Het is dan altijd slim om goed te kijken wat je nou daadwerkelijk betaalt en wat je bodemprijs is, daar wil je namelijk onder zitten. Ik moet zeggen dat ik de aanbiedingen altijd vrij verrassend vind; dingen als wasmiddel en vaatwastabletten zijn meestal niet zo’n goede deal. Maar dan heb je een mascara van een goed merk en betaal je daar ineens minder voor dan voor een mascara van Essence. Tijdens de week voor Black Friday zijn er ook vaak heel veel lekkere dagdeals te vinden bij bol.com, zoals ik zeg vaak op super random producten maar ik heb er dus al wel flink kunnen besparen!

HuishoudenHuishouden

Geldigheid van drie jaar

Je bol.com bon is drie jaar geldig nadat je hem hebt toegestuurd gekregen, dus je hoeft echt niet meteen op zoek te gaan naar deals. Of nou ja zoeken kan natuurlijk altijd, maar je hoeft geen haast te maken om hem te verzilveren. Wacht dus af tot er echt een goede deal voorbij komt. Bol.com is niet de meest perfecte plek om te besparen, maar je kunt er zo af en toe een goede deal scoren. De rest van de tijd kun je het beste opletten voor acties bij de koopjesdrogisterijen.

Dit artikel bevat affiliate links.