online bestellen webshop post cashback
Cashbacks

Krijg geld terug op je online aankopen via cashbackwebsites

Onze levens spelen zich anno 2019 veel meer online af dan 20 jaar geleden. Contact met vrienden hebben we via Social Media, post valt niet meer op de deurmat maar komt in de digitale brievenbus en winkelen doen we ook op internet. Handig want zo kun je goed uitzoeken of je wel gebruik maakt van de allerbeste deal en om extra te besparen kun je gebruik maken van een cashbacksite!

Wat zijn cashbacksites en hoe werkt het?

Ik heb het wel vaker gehad over cashbacks en meestal gaat het dan om supermarktacties waarbij je (een deel van) je geld terug krijgt op een specifiek product. De sites waar ik het in dit artikel over ga hebben geven een deel van je complete aankoopbedrag terug. Sommigen in keiharde euro’s, anderen in punten maar daar kom ik later wel op terug. De cashbacks lopen vaak niet alleen voor webshops waar je fysieke producten als kleding of electronica koopt. Ook een energiecontract, nieuwe verzekering of telefoon abonnement sluit je af met cashback. Je begint met in te loggen op de desbetreffende cashback site. Daar zoek je naar de website waar je een aankoop wil doen en je klikt op de link, dit is een speciale link waardoor de webshop weet dat je vanaf die cashback site komt. Vervolgens doe je je aankopen en rond je alles ook af op de pagina die je geopend hebt vanaf de link. Na goedkeuring wordt het geld of de punten op je account gezet, vanaf een bepaald bedrag kun je dit dan uit laten betalen. Het gaat dus niet zoals bij bijvoorbeeld Scoupy achteraf, je moet er echt van tevoren aan denken. Eerlijk gezegd de voornaamste reden dat ik nog wel eens een cashback laat liggen. Oeps.

Hoeveel is zo’n cashback dan?

Het ligt heel erg aan het product en de actie hoeveel je cashback bedraagt. Je kan cashbacks krijgen van een paar procent van je aankoopbedrag, maar soms krijg je ook gewoon een flinke beloning. Zo kreeg ik voor het afsluiten van een bepaalde verzekering eens een cashback van 5 keer het maandbedrag, alleen voor het aanmelden, dat loopt lekker op! Voor aankopen bij AliExpress is de cashback maar een paar cent, maar als je daar veel aankopen doet kan dat ook nog lopen.

Mijn favoriete cashbackwebsites

Er zijn veel cashbacksites, maar om het een beetje overzichtelijk (en natuurlijk rendabel) te houden ben ikzelf maar ingeschreven bij 2 cashbacksites. Dit zijn dus de enigen waar ik zelf wat over kan zeggen, ik ben over beide zeer tevreden en maak er met regelmaat gebruik van. Als ik het dus niet vergeet…

Euroclix – Bij deze site spaar je voor ‘clix’, elke 1000 clix die je bij elkaar hebt gespaard zijn €10,00 waard, heb je meer geduld? Dan kun je ook doorsparen want 2000 clix zijn al €25,00 waard, 25% meer rendement. Ben je zo geduldig dat je doorspaard tot 50.000 clix dan krijg je zelf 70% meer uitbetaald, namelijk €850,00!

CashbacksXL – Het mooiste van CashbacksXL is dat zij ook speciale kortingscodes hebben. Dus dan krijg je eerst al korting en daar bovenop ook nog een cashback! Super toch? Daarnaast hebben ze naast hun gewone cashbacks ook vaak extra acties zodat je extra kunt besparen. Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe klant bent bij een bedrijf. Voor uitbetaling staat geen minimum- of maximumbedrag, maar je moet de uitbetaling wel zelf aanvragen. Dit gebeurd dan op het eerst volgende uitbetalingsmoment, rond de 25ste.

Zoals ik al zei zijn dit maar 2 van de vele cashbacksites die er te vinden zijn. Ik ben al heel wat jaartjes lid van zowel EuroClix als CashbackXL en heb destijds goed gekeken welke mij het aantrekkelijkst leken. Daar kwamen dus deze twee uit en tot nu toe heb ik daar geen spijt van gehad.

Dit artikel bevat affiliate links.

2 gedachten over “Krijg geld terug op je online aankopen via cashbackwebsites”

  1. Wacht zelf nog even met het uitkeren van mijn clix. Ga binnenkort voor €3500 aan tickets bestellen en dan krijg ik rond de 1500 clicks erbij. Zit dan eindelijk op 10.000 clicks. wil ze na de vakantie verzilveren omdat ik dan de hotels ook nog geboekt heb.

  2. Ik heb mij lang afgevraagd hoe mensen aan ‘veel’ punten kwamen, maar ik heb er nooit bij nagedacht dat je het ook bij reizen kan gebruiken! Ik ben zelf niet zo’n globetrotter… Super handig, goede tip ook voor andere lezers!

Reacties zijn gesloten.