kringloop ongelukjes
kringloop

Kringloop ongelukjes

Ik ben dol op kringloopwinkels en rommelmarkten, maar niet alles wat ik ooit tweedehands heb gekocht bleek een succes. Vorige maand schreef ik nog welke spelletjes ik de moeite waard vond, maar een volger vroeg me om juist de spelletjes die ik niet de moeite waard vind te delen. Hierdoor moest ik denken aan een spel dat ik ooit kocht, wat nogal een miskoop bleek en toen bedacht ik me nog wat andere miskopen die ik heb gedaan in de kringloop. Tijd dus om daar het een en ander over te vertellen!

Partnerlink

Het spel dat me voor dit artikel inspireerde kocht ik op de rommelmarkt van de Scouting voor 50 cent. Het was een spel dat ik als heel klein meisje al in het Intertoys speelboek had zien staan. Ik had nog geen benul van de ‘spelletjes’ die volwassenen graag spelen en waarom een bordspel dan alleen voor ‘Grote Mensen’ geschikt zou zijn intrigeerde me enorm. Toen ik wat ouder werd en beter begon te begrijpen over de wereld van 18+ werd me dat wel duidelijker en toen ik het spel kocht wist ik ook echt wel dat het een erotisch spel was.

Ik had alleen niet gedacht dat het een spel was wat naast de boekenserie van 50 tinten grijs in de kast kon staan. Ik heb geprobeerd om de spelregels te lezen, maar toen ik zag dat 1 van e opdrachten was om voor bijzettafel te spelen schoot ik in een lachstuip. Wat anderen doen in de slaapkamer maakt me niet zoveel uit, zolang het natuurlijk met wederzijds consent is. Ik had alleen niet verwacht dat een spel dat in de jaren 90 al bij Intertoys verkocht werd zulke opdrachten zou hebben…

Super coole blouse

Kleding kopen in de kringloop vond ik in eerste instantie best moeilijk. Ik vond het moeilijk om leuke dingen te vinden en als ik dan iets leuks vond was ik bang dat anderen het stom vonden. Dus toen ik mijn eerste te gekke aankoop deed en deze ‘angst’ overwon was ik dolblij. Het was een blouse in eind jaren 80/ begin jaren 90 stijl, met schoudervulling en pofmouwen, ja allebei. Puntjes aan de onderkant zoals bij een gilet en een hysterisch patroon zoals je dat in die tijd veel zag, Oh wat was ik verliefd op deze blouse en mijn vriend vond hem ook geweldig. Thuis besloot ik hem dus even aan te doen en dat was het moment dat ik een gat ontdekte, iets wat me niet eerder was opgevallen door de hysterische print. Ik baalde maar hoopte het nog te kunnen maken, maar ik ontdekte steeds meer gaten. Het leek wel of ze er op dat moment spontaan ontstonden want ineens zat de hele blouse onder de gaten. Er zat niks anders in dan hem weggooien, want maken ging niet meer en ik het stof was niet echt geschikt voor een trift flip…

Eetkamertafel

Toen ik door een niet zo gezellige break-up ineens met een leeg huis kwam te zitten moest ik op zoek naar nieuwe meubels. De zoektocht op Marktplaats was daarbij echt heel erg leuk. Een geweldige salontafel (die er nu nog staat) mocht ik gratis ophalen, maar een eetkamertafel duurde even. Toen ik er eenmaal eentje vond voor een schappelijke prijs ben ik hem direct op gaan halen, samen met mijn moeder.

Het ding bleek echter LOEIzwaar en de poten waren vastgelijmd aan het blad, dus de tafel kon niet meer uit elkaar. Uiteindelijk hebben we hem in de auto gekregen en gelukkig was het niet heel ver van mijn huis vandaan. Eigenlijk dubbel gelukkig want mijn auto (automaat) had op dat moment ook nog een kapotte schakelbak, waardoor hij heel moeizaam schakelde. Ik had alleen op dat moment nog niet door dat het zo ernstig was. Anyway, wij kwamen dus bij mij thuis aan en toen moest het beest mijn huis nog in, dat kostte heel wat moeite maar na heel wat vijven en zessen wilde ik hem op zijn plek schuiven. De poten aan mijn kant verschoven wel. Het tafelblad ook. De poten aan de andere kant schoven alleen niet mee en bogen en scheurde van de tafel los. Oeps. De onstabiele tafel heeft nog anderhalf jaar in mijn woonkamer gestaan voor ik een nieuwe tafel bij Ikea kocht. Eentje waar wel heel blij mee ben en die jullie vaak zien in foto’s.

Gelukkig zijn deze miskopen, waar ik ook nog eens leuke verhalen bij heb, heel zeldzaam en zijn tweedehands aankopen veel vaker ‘gelukjes’. Dat maakt shoppen bij de kringloop of op de rommelmarkt zo ontzettend leuk.