Margriet Winterfair 2019
Evenementen

Margriet Winterfair 2019 dit mag je niet missen – deals en meer

Margriet Winterfair is weer in aantocht! Van komende vrijdag 22 november tot en met donderdag 28 november is het een week lang winterfeest in de Brabanthallen in Den Bosch. Haast een thuiswedstrijd voor mij, dus. Op vrijdag 22 november zal ik zelf aanwezig zijn om uitgebreid verslag te doen voor de lezers van GierigeGerda.nl, daarvoor komen er op zaterdag 23 en maandag 25 november extra artikelen online. Voor wie ook een bezoek gepland heeft staan (of nog twijfelt) heb ik eerst een artikel om vast te vertellen wat er allemaal te doen is en welke stands je absoluut niet mag missen!

Reis en entree

Zoals gezegd is Margriet Winterfair voor mij bijna een thuiswedstrijd, ik ben eerder bij de Brabanthallen dan ik bij mijn ouders ben. Ik ga dus lekker makkelijk met de auto. Parkeren kun je gewoon op het terrein van de Brabanthallen en een parkeerkaart kost €12,00. Bestel je hem echter vooraf online, dan betaal je maar €10,00!

Reis je liever met de trein? Dan kun je kiezen om een combiticket van de Spoordeelwinkel te kopen. De prijs hangt dan een beetje af van wanneer je reist. Op 22, 24, 25 en 28 november betaal je €29,00 en op 23, 26 en 27 november betaal je €31,00. Waar deze prijsverschillen op gebaseerd zijn weet ik niet. Ben je een speurneus die graag probeert om meer te besparen op een treinkaartje, dan zijn alle lopende acties hier te vinden.

Als je met zo’n Spoordeelactie komt heb je natuurlijk al een voordelige bundel, maar wie een ander (voordelig) treinkaartje had of met ander vervoer komt moet nog een entreekaartje kopen.Aan de kassa kost dit €20,50, maar het is nergens voor nodig om de volle mep te betalen. Als je via Eventim je kaartje koopt betaal je €16,50 voor 1 kaartje of €33,00 voor 2 kaartjes. Voor €2,00 extra krijg je dan ook nog 10 keer Margriet in de bus. Let wel op dat je per transactie €3,60 transactiekosten moet betalen. Ga je met meerdere personen? Dan is het dus slim om je kaarten in 1 keer te bestellen! De allervoordeligste actie die ik tot nu toe tegen ben gekomen loopt via kledingwinkel Norah, hier kun je namelijk 2 kaarten voor Margriet Winterfair kopen voor €25,00!

Daarnaast is het slim om de websites en social media van de standhouders in de gaten te houden, want er worden ook weer heel wat gratis kaarten weggegeven!

(De genoemde prijzen golden op het moment van schrijven. Ik ben niet verantwoordelijk voor uitverkoop of prijswijzigingen.)

Wat is er te doen?

Natuurlijk is er heel veel te shoppen, te proberen en te proeven op Margriet Winterfair, maar je kunt ook genieten van interviews, optredens en modeshows. Deze vinden plaats in het Margriet theater in Hal 4. Het programma is elke dag een beetje anders dus ik verwijs je graag naar het programma op de site van de Winterfair. Ook om te zien wanneer en met wie signeersessies staan gepland kun je hier terecht.

Er zijn tijdens Margriet Winterfair ook weer verschillende workshops te volgen. Hiervoor heb je bij het bestellen van je toegangskaart een code gekregen. Je moet je plek alleen nog even reserveren. Dit kan via de speciale pagina en daar staat ook de verder benodigde informatie.

Voor vragen over deze activiteiten verwijs ik naar Margriet zelf, ik ben geen onderdeel van de organisatie van dit evenement.

Special deals

Natuurlijk wilde ik ook graag weer een klein tipje van de sluier oplichten over wat er te doen is op de Winterfair. Gelukkig waren er weer een heel aantal enthousiaste bedrijven die graag wilde vertellen wat er te doen en te koop is op hun stand!

Roka Cheese Crispies – HAL 1 – 1A01

Ik trap af met een een plek waar je kaaskoekjes kan proeven, in diverse smaken. Waarna je je favorieten voor een mooie prijs kunt meenemen. €5,00 voor 5 pakjes, normale prijs is €1,99 per stuk, dus een geweldige aanbieding. Lekker voor een zondagse borrel of tijdens de feestdagen.

Almholf – HAL 1 – 1C01

Benieuwd naar de nieuwe Choco met slagroom van Almhof? Tijdens Margriet Winterfair kun je deze lekker proeven op de Almhof stand!

Gold&Green Pulled Oats® – HAL1 – 1C07

Wie graag (vaker) vegetarisch eet moet zeker even langs deze stand. Pulled Oats® is een uit Finland afkomstig alternatief voor vlees. Dit nieuwe vegetarische product is te proeven in de stand in Scandinavische, winterse sfeer. Aan de liefhebber geven ze een boekje weg met met mooie vegetarische recepten met Pulled Oats®, ontwikkeld door hun Finse chef en door Nederlandse foodbloggers.

Bettine geitenkaas – HAL 1 – 1D07

De liefhebber van geitenkaas kan bij de stand van Bettine genieten van kleine hapjes. Daarnaast zijn er een aantal mooie aanbiedingen: 2 kaasjes voor €2,00 en 4 kaasjes en een Bettine koeltasje voor €5,00. Deze tasjes worden ook los verkocht voor €2,50. Met de soorten kaasjes kan gevarieerd worden, je kunt kiezen uit 125 gram verse geitenkaas naturel en honing, geitenkaas bolletjes naturel, spread naturel en gerijpt geitenkaas rolletje.

Webecos HAL 3 – 3C15B

Voor een mooi kerstcadeau voor iemand die van beauty houdt kun je terecht op de stand van Webecos. De sets Hydrating Discovery en Anti Ageing Discovery die normaal €75,00 kosten zijn op Margriet Winterfair voor maar €40,00 te koop! Voor de man is er de BioBalance for Men kit voor €35,00! Daarnaast zijn er ook demo’s met de Hand, foot & nail scrub, een scrub die zorgt voor heerlijk zachte handen.

Ravensburger – BV HAL 5 – 5A22

Voor de puzzel en spel liefhebber is ook Ravensburger aanwezig. Ze verkopen op Margriet Winterfair een klein deel van hun grote assortiment. Wie nog een cadeautje zoekt voor december, of voor zichzelf, kan hier dus terecht voor scherpe beursprijzen!

Hands off my chocolate – HAL 6 – 6A19

Voor een chocolade boost kun je bij Hands off my chocolate terecht. Hier kun je niet alleen proeven van een van de 9 verschillende smaken en 3 speciale kerst repen. Ook hebben ze een hele goede actie van 4 repen voor €5,00! Als je je op de stand inschrijft voor de nieuwsbrief door je e-mailadres achter te laten maak je kans om een chocoladepakket te winnen!

JP. Chenet Ice Edition – HAL 6 – 6B01

Bezoekers ouder dan 18 jaar mogen in de Ice Bar een proefglaasje JP. Chenet Ice uitproberen. Er worden twee versies geschonken; de normale ICE edition en de Rosé ICE Edition. Daarbij worden ze geholpen door het mega knappe model, Puru Schout, die graag met iedereen op de foto gaat.

Op de stand zal niks verkocht worden, maar als het gesmaakt heeft kun je voor de wijnen van JP. Chenet onder andere terecht bij Jumbo, Makro en DirckIII. Naast de ICE Edition rosé en wit, die op Margriet Winterfair te proeven zijn biedt JP. Chenet nog meer varianten; Colombard-Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Cabernet-Syrah, Grenache-Cinsault (rosé), Medium Sweet en Gold Muscat Divine Sparkling.

JAZZ apple – HAL 6 – 6B47

Voor een gezonde snack moet je bij de JAZZ apple stand zijn. Hier kun je namelijk een stukje van deze heerlijke appel proeven. Mocht je nog vragen hebben over de appel, dan kunnen de promotors je ter plekke verder helpen!

TwisTea – HAL 6 – 6C24

Theeleuten kunnen hun hart ophalen bij TwisTea. Zij staan op Margriet WinterFair met hun losse thee collectie, displays en accessoires. De stand is ingericht in de vorm van een kleine high tea. Er staan ongeveer 15 theepotten met verschillende theesmaken op een rij. Deze mogen allemaal worden geproefd! Bevalt de smaak van TwisTea dan kun je gebruik maken van de beursaanbieding. Voor 3 zakjes van 50 gram thee betaal je op de Fair slechts €10,00. Op de website betaal je normaal €4,75 per zakje, dus dat is een leuke deal. Met een zeefje erbij is deze actie €15,00 (normale prijs €21,20). Koop je een display dan ontvang je twee zeefjes helemaal gratis!

Maza – HAL 6 – 6D03

Maza, met de heerlijke dips en smeersels is haast onmisbaar op een evenement als Margriet Winterfair. Erg populair, want toen ik er op de Huishoudbeurs een aankoop deed waren ze al bijna uitverkocht! De aanbiedingen zijn dan ook erg mooi; 4 bakjes hoemoes, een receptenboekje en koeltasje voor €6,00.

Kaasfondue in blik – HAL 6 – 6E08

Kaasfondue past natuurlijk heel goed bij de winter en komende feestdagen. Helemaal feestelijk is de truffel-kaasfondue die je naast de Hollandse kan proeven op de stand. Wil je een blik meenemen voor thuis of als cadeautje dan gelden er leuke aanbiedingen tijdens de Winterfair.

Scoupy – HAL 7

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik niet weet hoeveel de Scoupy tas kost, of er weer een cashback op zit en zo ja, hoeveel dat dan is. Wel weet ik dat de inhoud van de shopper een waarde heeft van €23,22. Geen interesse in de gevulde tas? Dan kun je gratis een lege shopper ophalen bij dezelfde stand.

Dit is slechts een selectie van alle leuke bedrijven die aanwezig zullen zijn op Margriet Winterfair, er zijn 4 hallen waar je naar hartenlust kan shoppen. Plekken genoeg om even te gaan zitten en een hapje of een drankje te doen en natuurlijk alle optredens, modeshows en interviews om van te genieten.

P.S. Als je me tegenkomt, kom gerust even ‘hoi’ zeggen en een praatje maken dat lijkt me heel erg gezellig!

Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van de verschillende standhouders die hun deals met mij wilde delen. Ik wil hen daarvoor hartelijk danken.