Shoppen

Mijn 5 Ikea favorieten onder €5,00

Oké, ik moet even iets bekennen. Ik ben Minke en ik ben Ikea-fan. Mijn eerste liefde was een donkerblauw slaapbankje, met een typische jaren 90 geometrische print. Maar inmiddels zijn we al vele jaren en vele Ikea producten in mijn leven verder. Ik heb best wel wat meubels van Ikea, maar ze zijn natuurlijk ook heel goed in het maken van kleine spullen. Kookgerei, accessoires voor in huis, kantoorbenodigdheden; als je iets nodig hebt en Ikea verkoopt het niet vind je het waarschijnlijk nergens. Een aantal van deze producten gebruik ik (bijna) dagelijks en durf ik dus wel als favoriet aan te duiden. Dus hierbij; mijn 5 favoriete Ikea producten onder de €5,00.

PRUTA – Voorraaddoos met deksel, 0.6 l – €0,99

In het kader van de duurzaamheid wil ik minder plastic gebruiken in mijn vriezer, tenminste wegwerp plastic, want glas in de vriezer vind ik ook niet echt prettig. Maar als je dan 10 verschillende soorten en maten bakjes hebt werkt dat ook niet in je vriezer. Daarom ben ik blij dat ik deze bakjes heb ontdekt. De prijs is prima en soms heb je ook nog acties waardoor ze nog goedkoper zijn. Inmiddels bewaar ik echt alles in deze bakjes, ook dingen die niet eetbaar zijn zoals letters van mijn letterbord en met verhuizen zijn ze ideaal voor schroefjes en andere kleine dingetjes.

BERGENES -Houder voor mobiele telefoon/tablet, bamboe – €1,99

Ikea favorieten onder €5,00

Mijn vriend en ik gebruiken allebei een Bergenes plankje om onze mobiel ‘s nachts in te zetten. Daarnaast zijn ze echt ideaal om een film of video te kijken op je mobiel omdat je gewoon op je zij kan liggen en je mobiel niet vast hoeft te houden. Het is misschien niet het meest verantwoorde product wat ik ooit bij Ikea gekocht heb, maar ik gebruik het wel elke dag.

UPPLADDA – Infusiefles met rietje, 0.7 l – €4,99

Ik was best lang op zoek naar een grote fles met een rietje om water uit te drinken. Deze fles is 700ml, liever had ik nog 1 liter gehad, maar na een lange zoektocht waar ik helemaal niks kon vinden ben ik toch gezwicht voor deze van Ikea. Als ik het rietje ombuig is hij lekproof en hij gaat dus overal mee naar toe. Het leuke is dat er ook een infusie inzet bij zit dus ik kan er vruchtjes in doen, maar ik gebruik die eigenlijk niet. De sticker heb ik er natuurlijk zelf opgeplakt.

KNALLA – Draagtas – €0,99 en Rugzak – €2,99

Nog meer duurzame oplossingen! Tegenwoordig vind je bij veel winkels opvouwbare, herbruikbare boodschappentasjes voor weinig. Toch is die van Ikea voor mij favoriet. Ten eerste om het formaat want het pakketje is klein en de tas die eruit komt echt heel groot. Ten tweede zijn de tasjes echt enorm stevig, wat ook heel fijn is. Ten derde kun je het tasje weer zo vouwen dat het in een vakje vouwt dat aan de tas zit.

Bij andere herbruikbare tasjes verloor ik het hoesje altijd en nu dus niet meer. Nog handiger is de rugzak van dezelfde serie, waarvan het idee iets zeldzamer is. Eigenlijk heeft de rugzak alle eerder genoemde voordelen, maar die je ook nog eens op je rug kan dragen. Ideaal als je met krukken loopt, maar wij (= mijn moeder en ik) gebruiken hem ook graag bij evenementen zoals de Huishoudbeurs. Je kan er namelijk echt alles in kwijt van zo’n hele dag. Perfect.

IVRIG – Glas, 45 cl – € 1.49

Ik heb 4 prachtige wijnglazen met een lange stengel (hoe heet zo’n ding?) Heerlijk als ik een luxe wijn drink, bij een etentje. Maar als ik tijdens een verjaardag of op zaterdagavond wat meer casual geniet van mijn glas wijn vind ik dat heel irritant. Daarom ben ik heel blij met mijn wijnglazen zonder stengel van Ikea. Lekker formaat dat lekker in de hand ligt, toch feestelijk eruit ziet en ook makkelijk voor andere drankjes gebruikt kan worden. Inmiddels zijn dit soort glazen op veel andere plekken te koop, maar Ikea was waar ik ze ontdekte en wat mij betreft ook nog steeds de mooiste.

Over deze favorieten hoefde ik geen seconde na te denken, dit zijn gewoon de producten die ik dagelijks het meest gebruik. Er zijn eigenlijk geen andere winkels waar ik zoveel favorieten bij vandaan heb als Ikea. Maar het is ook wel echt goede prijs voor een heel prima kwaliteit.

Wat is jouw favoriete Ikea item onder de €5,00?

2 gedachten over “Mijn 5 Ikea favorieten onder €5,00”

  1. Jaa, die bakjes heb ik ook! Heel handig. Die rugzak is ook wel echt top zo te lezen. Volgende keer toch maar eens naar kijken.

  2. De VÄRDEFULL knoflookpers gebruik ik veel (4.99), alhoewel de 2.99 pers ook goed schijnt te werken. En een LACK tafeltje, normaal zijn die 9.99 geloof ik, maar ik had een “gekke” kleur en toen was hij 4.99 geloof ik. Hij gaat ondertussen al 10 jaar mee 🙂

Reacties zijn gesloten.