Weekmenu

Weekmenu – restjes uit de vriezer

In januari at ik een maand lang de vriezer leeg, helaas was ik aan het begin van februari nog niet klaar. Daarom gaan we gewoon verder. En dus ook nog even eén weekmenu met eten uit de vriezer. Dit keer vooral echte restjesmaaltijden, waar we echt heel erg van hebben genoten. Een goede les dus dat niet altijd alles perfect hoeft te kloppen of logisch hoeft te zijn om lekker te zijn.

Bloemkool met kip en gratins-van-kerst

Dit is nou wat ik versta onder een restjes maaltijd. Gewoon alleen maar dingen op je bord waarvan je dacht ‘oh ja, dat kan er wel bij’ in plaats van een goed bedacht menu. Van kerst wist ik dat de gratins eigenlijk teveel waren, dus ik wilde niet teveel erbij serveren maar wel iets. Dus werd het kip die ik een tijdje geleden kocht bij Lidl voor €0,50 (de helft, want de andere helft hadden we eerder al op) en bloemkool die maar in mijn vriezer bleef liggen omdat het eigenlijk te weinig was voor 2 personen. Droge bloemkool is ook zoiets dus viste ik aspergesaus, met een houdbaarheidsdatum van april 2020, uit de voorraadkast en verwarmde ik die erbij. Vriend zei toen hij zijn bord leeg had ‘dat was nou écht lekker!’ En ik ben het er eigenlijk wel mee eens.

Platbrood pizza

Vanavond is er een persconferentie met slecht nieuws. Ik wil een beetje troostvoedsel. Er ligt nog courgette en gele paprika in mijn vriezer, ideaal voor een lekkere maar gezonde platbrood pizza. Ik kwam er gisteravond ook nog achter dat er nog wat luxe kaasjes in de koelkast heb liggen van kerst. Lekker, dat gaat er ook overheen, net als de mozzarella die er nog ligt. Maar ik was net op tijd met de pizza’s uit de oven halen voor de perso. Dus ik ben vergeten een foto te maken, maar lekker was het wel! Het recept vind je hier.

Spitskool stamppot

[Sorry, geen foto want we hadden honger.]

Volgens mij heeft spitskool in de vriezer een soort van magische kracht. Ik kwam erachter dat ik echt 4 of 5 porties in mijn vriezer heb, dat moet toch vermenigvuldigd zijn? Zoveel heb ik er zelf niet ingestopt? Anyway, veel spitskool dus de komende weken. Gelukkig is het een heel veelzijdige groente. Vandaag maak ik er een stamppot van, met rundervink die ik met 35% korting kocht. Jus maak ik van een stuk boter, een glas water, een half bouillonblokje en een scheut balsamicoazijn.

Cannelloni met pompoen en spinazie

Bij een bezoekje aan Jumbo vond ik een maaltijdpakket voor pompoenstamppot voor €0,50. De pastinaak uit het pakket was klaar voor de vuilnisbak, maar de ui, flespompoen en zoete aardappel waren nog prachtig. Ik dacht eigenlijk dat ik geen pompoen lust, maar besloot het toch te proberen en het viel rauw reuze mee. Dus roosterde ik het in de oven terwijl ik bedacht wat ik zou maken. Uiteindelijk besloot ik de cannelloni rolletjes die al tig jaar in mijn kast liggen te gebruiken. Samen met de spinazie a la créme, die ik nog in mijn vriezer had omdat ik eigenlijk liever verse spinazie gebruik, speklapjes en smaakmakers maakte ik er een heel lekker gerecht van. Uiteindelijk zelfs 4 porties, dus we eten er nog een keer van. Maar dan moeten we wel wat extra’s doen, ik denk aan een lekkere roomsaus. Ik vroeg mijn Instagram volgers of ze het recept in mijn weekmenu of als lost recept wilden zien, maar omdat er nog wat miste besloot ik eerst voor weekmenu te gaan. Als het recept geperfectioneerd is zal ik het eindresultaat ook zeker nog delen als recept!

Sperzieboontjes met spek en bao buns

Als laatste gerecht wat ik deel kies ik een ultiem restjes-/ bespaargerecht. De boontjes komen uit een Too Good To Go box en hebben me dus slechts centen gekost. De speklappen kocht ik voor €1,00 bij Jumbo, de andere helft is in een andere maaltijd gegaan en het vlees kost me nu dus maar €0,50. En de buns zijn over van Hello Fresh. Ik heb er ook nog 1 portie rijst bij gekookt voor als de bao buns niet genoeg vulling zou zijn. Dat is niet helemaal opgegaan en dient dus morgen als lunch. Lekker!

Dit is eigenlijk een verzameling van 2 weken aan eten, zodat we een beetje variatie hebben in wat ik deel met jullie. Ik ben blij dat er weer ruimte in mijn vriezers begint te komen en dat ik ze straks een keer schoon kan maken. Eigenlijk moet dat elk half jaar, maar ik heb dat niet meer gedaan sinds de verhuizing. Oeps.