Randstad
Blogmas 2018

Mijn kerstgeschenk – 10 random vragen beantwoorden

Het kerstpakket, voor velen een hoogtepunt in het jaar. Ik vond het vroeger ook heerlijk als mijn vader thuiskwam met zijn kerstpakket, wat van zijn werk uit altijd heel mooi was. Ik heb nu zelfs nog een paar prachtige glazen en een schaal in gebruik, in het thema van mijn geboortestad: Eindhoven. Als medewerker van Randstad mocht ik dit jaar ook een kerstgeschenk ontvangen. Het bestond uit een doosje gevuld met chocolaatjes en een vragenspel. Nu had ik voor vandaag eigenlijk een klein beetje moeite met te verzinnen waar ik over zou schrijven en kwam dit vragenspel precies op het juiste moment want nu kan ik 10 kaartjes trekken en de antwoorden delen.

Wat is jouw bijgeloof?

Ik ben ontzettend bijgelovig! Als ik zenuwachtig ben voor iets dan laat ik het lot beslissen of het gaat lukken. Zo keek ik op de dag van mijn rijexamen een Spongebob aflevering waarin hij ook rijexamen deed. Ik besloot dat als hij zou zakken, ik zou slagen en andersom. Spongebob faalde en ik maak de wegen inmiddels al meer dan een decennium legaal onveilig. Het zijn geen bijgeloven die mijn leven bepalen, gelukkig niet, maar als ik even niet bang ben dat mijn ketting van mijn fiets loopt zul je zien dat het gebeurd…

Wat is het belangrijkste dat je van huis uit hebt meegekregen?

Ik ben enorm trots als het op mijn thuis en mijn opvoeding aan komt en ik heb veel goede dingen van huis uit meegekregen. Om toch een beetje in het thema van Gierige Gerda te blijven ben ik vooral blij dat ik heb geleerd dat merken en dure dingen geen waarde hebben, niet vanwege de naam of de prijs. Soms zijn dure/ merk producten hun geld waard (voor mij bijvoorbeeld Nike air max en Apple computers) maar net zo vaak heeft een merknaam 0 toegevoegde waarde. Naam/prijs en kwaliteit los van elkaar zien vind ik nog steeds erg belangrijk en ik gebruik dit dus ook nog bijna elke dag.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Mijn ideale kerst zou bestaan uit 2 dagen gourmetten. De ene dag met mijn familie en de andere dag met mijn schoonfamilie. Ik heb tot nu toe altijd nog vrij gehad tussen kerst en nieuw, ik zou dus ook echt niet willen werken tussen de feestdagen. Veel te lekker om het jaar af te sluiten met een goede vakantie. Eigenlijk vind ik de dagen tussen kerst en nieuw ook veel leuker dan kerst zelf…

Wat wilde je vroeger worden?

Heb je even? Volgens mij zijn alle mogelijke beroepen wel ooit langs gekomen in mijn jeugd. Misschien wel omdat mijn échte droombaan (budgetblogger) toen nog niet bestond? Het beroep dat het dichtstbij komt en wat altijd wel op mijn lijstje stond was schrijver. Ik heb menig ‘boek’ geschreven als kind en tiener. Ik heb het al bij heel wat bloggers voorbij zien komen, maar ook mijn droom is altijd geweest om ooit een boek uit te brengen. Ik hoop dus dat die droom ooit nog uit komt. Als ik terug kon naar Minke in 1997 zou ik dus ook echt zeggen dat ze echt iets moet gaan doen met schrijven, bijvoorbeeld journalistiek. Wellicht had me dat ook meer kunnen motiveren op school…

Waar zou je graag beter in willen zijn?

Dat zijn 2 dingen. Ten eerste zou ik graag beter zijn in Nederlands. Zodat ik wat minder stomme fouten zou maken in mijn teksten hier op dit blog. Daarnaast zou ik graag beter zijn in netwerken. Ik vind het verschrikkelijk moeilijk om gewoon met iemand te gaan lullen, terwijl ik eigenlijk een dubbele agenda heb. Laatst heb ik wel ontdekt dat een goed netwerk wel heel waardevol kan zijn, maar toch wil ik mensen vooral laten zien dat ik niet aardig doe om er iets voor terug te krijgen.

Wie was jouw idool vroeger?

Ik was 7, misschien 8 en had een flinke stapel Tina’s van mijn broer gekregen. In één van die edities stond een poster met 5 jongens waarvan er eentje een grappig mutsje op had. Daarom besloot ik ter plekke dat ik voortaan fan was van Take That. Of ’taake tat’ zoals ik het toen nog zei. Ik moest nog een aantal keer opzoeken in die Tina hoe de band ook alweer heette, voor ik mijn favoriete band in vriendenboekjes schreef. Uiteindelijk kreeg/ kocht ik ook albums van ze, gelukkig was de muziek net zo leuk als het mutsje, en heb ik zitten janken toen ze hun afscheidsoptreden deden bij Ivo Niehe.

Wat zou je doen als je één dag onzichtbaar was?

Pfoe, niet zoveel speciaals denk ik? Ik voel me al vaak onzichtbaar. Niet op een slechte manier trouwens. Nu ik eraan denk, het lijkt me heerlijk om dan mensen te gaan bespieden. Mee te kijken in hun leven. Ik vind het altijd zo magisch als ik door de straten rij, dat achter elk raam een verhaal afspeelt. Dat wil ik dan van dichtbij bekijken!

Je wint een miljoen, wat ga je ermee doen?

Ik zou een leuk huis kopen. Niet groot, maar wel in het dorp waar mijn vriend vandaag komt. Nieuwe auto ook wel misschien. Of mijn huidige auto een lekkere opknapbeurt geven, ik ben echt verknocht aan het beestje en kan me niet voorstellen dat ik hem zomaar af zou danken. De rest zou ik op de bank zetten. Oh ik zou wel een nieuwe laptop kopen en een Nintendo Switch voor mijn vriend.

Hoe had je geheten als jij je eigen naam mocht kiezen?

Gerda. Duh.

Je mag je eigen leeftijd bepalen, hoe oud ben je nu dan?

Ik zeg altijd dat ik 28 ben. Het is niet dat ik nu zo’n hekel heb aan mijn eigen leeftijd. Dat valt eigenlijk reuze mee, maar ik voel wel dat bij 30+ bepaalde verwachtingen komen waar ik niet aan voldoe. In plaats van trouwen en kinderen krijgen brak ik op mijn 31ste met mijn toenmalige vriend. In plaats van kinderen krijgen vond ik een partner van 7 jaar jonger. Ik ben gelukkig, ik vind mijn keuzes (voor zover het keuzes zijn) geweldig, maar het is niet wat mensen verwachten van een persoon van 30+. Gelukkig is leeftijd maar een getal en is geluk datgene dat écht telt.

Wat zou jij doen met een miljoen?