kringloopgelukjes nummer 1
kringloop

Mijn kringloopgelukjes #1

Na eerder al kringloop ongelukjes te hebben gedeeld, is het ook wel eens tijd om juist te vertellen wat mijn kringloop gelukjes zijn geweest. De kringloop, rommelmarkten en marktplaats zijn immers echt de ideale plekken om goede vondsten te doen. Ik vind de term ‘kringloopgeluk’ tellen voor alle tweedehands aankopen waar ik enorm veel geluk mee heb gehad. Niet alle kringloopgelukjes gaan altijd met mij mee trouwens. Een tijd terug vond ik een blazer van een duur merk, ik geloof Hugo Boss. Hoewel ik het verleidelijk vond, heb ik hem laten hangen, hij paste mij namelijk niet. Gelukkig heb ik wel wat andere dingen gevonden waar ik mij erg ‘lucky’ mee prijs dat ik ze heb gevonden!

Mariabeeldje

Ik ben een enorm bijgelovig persoon. Ik ben er heilig van overtuigd dat bepaalde kleding, spullen of handelingen geluk kunnen brengen. Zo ook het aansteken van een kaarsje bij een examen, sollicitatiegesprek of andere belangrijke gebeurtenis. Iets wat mijn moeder al zo lang als ik me herinner doet voor ons. Voor mijn zus vond mijn moeder al een keer een identiek Mariabeeldje, dus toen ik op mezelf ging wonen vroeg ik haar om ook voor mij haar ogen open te houden en al vlug kreeg ik er ook eentje. Sindsdien gaat hier ook een kaarsje aan bij elke belangrijke gelegenheid. Het maakt trouwens niet uit of het voor mezelf is of een dierbare of zelfs collega’s, als ik iemand wat extra geluk wil toewensen steek ik een kaarsje aan.

Dirndljurk


Al jaren heb ik de stiekeme wens om een echte Dirndljurk te hebben. Je kent de jurkjes wel, die met Duitse bierfeesten vaak worden gedragen in sexy stijl. Maar goed, ik wilde dus een ‘echte’ en niet zo’n carnavalsjurk. Toen mijn ouders in Oostenrijk op vakantie waren jaren geleden keken ze daar dus ook al naar uit, maar die krengen zijn echt verschrikkelijk duur. Dus toen ik afgelopen december bij de kringloop een heel rek vol met (vintage) Dirndljurken zag dacht ik even dat ik in de hemel terecht was gekomen. Ik ging als een gek op zoek naar een mooie passende jurk en vond een prachtig paars exemplaar. Thuis bleek hij echt perfect te passen, dus ik was in de zevende hemel. Omdat ik een tijdje niet zo goed voor mezelf zorgde ben ik een beetje aangekomen, dus nu past hij niet meer zo goed. Gelukkig geeft dat alleen maar een extra steuntje in de rug om beter voor mezelf te zorgen.

Gouden schnitt vintage naaipatronen

kringloopgelukjes nummer 1
Jarenlang heb ik meegeholpen op een rommelmarkt voor het goede doel, daar zijn veel leuke dingen vandaan gekomen, genoeg voor een eigen artikel. Het mooiste wat ik er ooit vandaan haalde was al tijdens de allereerste keer dat ik hielp. Ik moest potten, pannen en klein aardewerk verkopen, maar een gele kartonnen doosje trok mijn aandacht. Het was duidelijk iets wat totaal niet aan onze kant van de markt hoorde, dus ik besloot even te kijken. Het bleek dus iets te zijn wat ik niet precies kon plaatsen, maar het was duidelijk bedoeld voor (hobby) coupeuses en oud. Ik nam het mee en het bleek een geweldige vondst te zijn want het ‘startpakket’ voor het Gouden Snit systeem van Lutterloh (wat het dus bleek te zijn) kost al meer dan 100 euro! Ik heb nog nooit iets met het systeem gemaakt, maar de tekeningen in het boek hebben me wel vaak geïnspireerd om zelf lekker aan de slag te gaan met mijn naaimachine!

Het zijn wat mij betreft vooral de dingen die ik niet verwacht en waar ik eigenlijk ook niet naar op zoek ben die de grootste vondsten zijn. Al heb ik soms ook wel het geluk dat ik iets vind wat ik wel zoek, bijvoorbeeld het Mariabeeldje en het spel van Paul de Leeuw. Ik kom regelmatig bij de kringloop en doe telkens weer nieuwe vondsten, dus ik denk dat dit een serie wordt die je geregeld terug gaat zien op dit blog!

Wat is jouw grootste kringloopgeluk?

5 gedachten over “Mijn kringloopgelukjes #1”

 1. Ik heb veel gelukjes vd kringloop.
  Waar ik heel mee blij mee ben is een portemenee. Ik had er eens een gekregen bij een tijdschift Plus abonnement. Klein dingetje maar met handige vakjes voor de diverse munten en aan de andere kant voor papiergeld, zo handig. Bij een inbraak is mijn tas meegenomen, dag later kreeg ik vd politie bericht dat hij was gevonden met eigenlijk alles er nog in, alleen geld uit dat portemeneetje was weg. 50 euro dat in een portefeuille zat was er nog wel.
  Maar alles was nat en vies.
  Paar maanden later kom ik bij de kringloop om de hoek eenzelfde portemenee tegen voor 1 euro.
  Daar was ik heel blij mee.

 2. Tiffany lampen, die zijn anders niet te betalen. Al een aantal gescoord bij een kringloopwinkel.

 3. Soms ga ik naar de kringloop voor mijn kerstballen. Ik hou van oude kerstballen jaren 50 tot jaren 80 en vorig jaar het geluk dat ik heel veel gevonden heb, voor een redelijke prijs. Daar kan ik dan dagen van genieten.

Reacties zijn gesloten.