Mealplan weekmenu
Mealplan

Mijn mealplan voor januari 2019

De feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is weer begonnen. Het is tijd om weer een beetje normaal te gaan doen en op het budget te gaan letten. Sinds mijn vriend hier in huis is getrokken heb ik een extra (grote) vriezer die zich razendsnel heeft gevuld met voorraad. Het wordt eigenlijk wel een beetje te gek, dus tijd om schoon schip te maken. Januari is daar het perfecte moment voor. Ik heb wel gemerkt dat uit de vriezer leven nog een beetje meer planning vraagt dan een gewone week, dus daar ga ik maar gewoon aan beginnen!

Inventaris van koelkast en vriezer

De eerste en meest belangrijke stap voor dat ik daadwerkelijk ga plannen; kijken wat er nog allemaal in mijn vriezer én ook koelkast ligt! Want ook in de koelkast liggen natuurlijk een paar dingen die op moeten. Met deze dingen plan ik maaltijden om binnen een week te eten, zodat dit al meteen op gaat. Door de maand heen zal ik deze koelkast inventaris elke week moeten blijven doen, zodat er niets in de vuilnisbak eindigt. Van het eten uit de vriezer maak ik een lijstje en dit combineer ik met spullen uit mijn koelkast en voorraad. Wat ik niet in huis heb zet ik op mijn boodschappenlijstje. Ik maak alleen een lijst met (mogelijke) maaltijden met producten uit mijn vriezer, wanneer ik wat eet en wat ik (verder) vers koop bepaal ik naar aanleiding van de folders en last minute plannen.

Onze plannen voor de komende maand

Om een goede eetplanning te kunnen maken is het handig om te weten wat er allemaal op het programma staat voor komende maand. Er zullen (minimaal) 6 dagen zijn dat ik alleen eet, sowieso 1 dag dat we beide niet thuis eten en nog 4 dagen waarvoor ik nu nog niet kan plannen. Op 8 januari komt er een Hello Fresh box binnen voor 4 dagen. Met deze plannen op de kalender weet ik dat ik sowieso nog maar voor 16 dagen hoef te zorgen voor eten voor 2. Na deze maand zal de vriezer dus wel voor een heel eind leeg zijn gegeten.

Mealplan voor de komende 31 dagen

Binnen 7 dagen

Gerecht Uit koelkast Uit vriezer Uit voorraad Kopen
Platbrood pizza Courgette
Paprika
Kaas
Platbrood Tomatensaus Mozzarella
Groenten lasagne Courgette
Kaas
Spinazie
Taco’s Paprika
Kaas
Gehakt Mais
Taco schelpen
Kruiden
Crème fraîche
Komkommer
Hartige taart Hamblokjes
Eieren
Kaas
Broccoli
Hartige taartdeeg
Room

Hello Fresh

Gerecht Uit HF box
Kapsalon met kipgyros Aardappelen
Tomaten
Sla
Kipgyros
Winterse risotto met aardpeer Prei
Risotto rijst
Aardpeer
Hazelnoten
Citroen
Peterselie
Kaas
Makkelijke Mexicaanse taco’s Paprika
Ui
Groene peper
Tomaat
Kip gehakt
Kruiden
Tomatenpuree
Kidneybonen
Taco schelpen
Kaas
Zure room
Naanpizza met buffelmozzarella Aubergine
Paprika
Mozzarella
Tomaten passata
Naanbrood
Tomaat
Rucola

Alleen eten uit de vriezer

Gerecht Uit vriezer Uit voorraad Kopen
Zuurkool met spek Zuurkool
Spek
Aardppelpuree
Kipvleugels Kipvleugels
Kipsalon Kipfilet Kaas Aardappeltjes
Sla
Spaghetti Gehakt
Champignons
Tomatensaus
Spaghetti
AVG Bloemkool
Aardappelkroketjes
Vlees (vervanger)

Samen eten uit de vriezer

Gerecht Uit vriezer Uit voorraad Kopen
Ovenschotel Vega gehakt
Groenten
Aardappelpuree Kaas
Ovenschotel Vega gehakt
Groenten
Aardappelpuree Kaas
Boerenkool salade Boerenkool Linzen Aardappels
Boerenkool salade Boerenkool Linzen Aardappels
Kip met aardappels uit de oven Kipfilet
Citroen
Aardappels
Cherrytomaatjes
Bobotie Gehakt
Sperziebonen
Rijst Crème fraîche
Groene appel
Burrito’s Kipfilet Wereldgerechten Crème fraîche
Paprika
Kaas

Deze planning is zoals je wel ziet alleen voor de avondmaaltijd, voor lunch heb ik vaak restjes of een wrap met ei en veel groenten. Van de 20 dagen zijn 8 dagen vegetarisch, als mijn ingevroren gehakt op is wil ik voortaan (waar mogelijk en dat is in meeste gevallen zo) overstappen naar vega gehakt. Naast deze volledig geplande maaltijden heb ik nog in de vriezer; 2x kippenpoten  voor 2 personen, kipfilet voor 2 personen en 2x speklappen voor 1 persoon. Hier kan ik in de overige dagen wellicht nog iets mee, maar deze dagen kunnen ook ingevuld worden met samen eten met iemand anders, als we zin hebben in iets specifieks of gewoon en avondje soep met brood. Door niet alles vol te plannen is het makkelijker om het vol te houden, zeker met een planning van zo ver vooruit als een maand. Dan kan er altijd iets gebeuren. Op zondag beslis ik wat ik de week erna daadwerkelijk ga eten. Deze weekmenu’s zal ik delen op mijn Instagram en Facebook!

Is jouw vriezer er ook aan toe om weer eens leeggegeten te worden?