Geen categorie

(Moestuin) update augustus 2022

Zo daar is de voorlopig laatste moestuin update en wie weet voor hoe lang. Want ik ga vanaf komende tijd bij mijn ouders logeren. Dat was al het plan want het huis waar ik woonde gaat worden verbouwd. Maar zoals je misschien wel aan mijn manier van schrijven leest, ga ik na de verbouwing niet meer terug. Helaas heeft mijn vriend besloten een punt te zetten achter onze relatie. Mijn leven staat dus volledig op zijn kop, maar gelukkig gaat het met mij, ondanks alles, echt heel goed. En ik hoop dat jullie allemaal willen duimen dat ik terecht kan op een leuke plek, waar ik natuurlijk ook een tuintje heb zodat de moestuin updates vlug weer verder kunnen gaan! Verder kunnen jullie mij steunen door lekker veel blogs te lezen, mij te volgen op social media (en daar lekker veel likes uit te delen) en als jullie online aankopen doen, mijn affiliatelinks te gebruiken.

Oogst van augustus

Ik heb sinds mijn vorige artikel ongeveer € 77,00 aan oogst uit mijn tuin gehaald. Dat waren ook veel courgettes, komkommers én tomaten. Want ik moest mijn tomaten dus te vroeg (en dus groen) oogsten omdat ik die planten niet mee kan nemen. Gelukkig heb ik daar dus lekkere salsa van kunnen maken en van de tomaten die al wel rijp waren heb ik lekkere tomatensaus kunnen maken. Wat ik het allerleukste vond is dat ik dus dat ik mijn pompoentjes nog heb kunnen oogsten voor ik wegging! Er staan nu nog vooral wintergroenten die pas na oktober kunnen worden geoogst dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat aflopen. Ik heb niets meer gezaaid nadat mijn vriend het uitmaakte, dus mijn oogst loopt nu ook echt op zijn eind. Ik vind het wel jammer dat mijn moestuinseizoen nu dus eindigt maar ja.

Moestuin advies academy

Vorige keer vertelde ik al dat ik de gratis Masterclass van Moestuin Advies gevolgd had en weer zou volgen een paar dagen later. De masterclass was voor mij vooral veel herhaling, omdat ik mezelf al flink had verdiept in oogst verwerken. Ik wilde immers zoveel mogelijk van mijn oogst houdbaar maken voor als ik straks weer alleen woon. Alles is dus in eenpersoonsporties ingemaakt. Inmiddels heb ik ook toegang tot de academy en kan ik dus alle cursussen bekijken. Naast de cursus oogst verwerken moet moet ik zeggen dat je als moestuin liefhebber wel echt waar voor je geld krijgt. Ik heb zelf heel veel zin om aan de slag te gaan met het maken van kombucha, Want dat is veel gezonder dan frisdrank, maar wel net zo lekker. Mits je het goed hebt gemaakt. Maar goed als je geen zin hebt om de cursussen te volgen kun je uiteraard ook gewoon lid worden van de community om daar je vragen te stellen en met andere moestuin liefhebbers te kletsen. Je leest hier meer over Moestuin Advies. Dit is een affiliatelink, maar ik ben echt heel erg fan. Dat is vaste luisteraars van de Moestuin Advies podcast vast ook niet ontgaan want daarin stel ik regelmatig vragen!

Hoe nu verder?

Nu de maandag dus een soort van ‘vrij’ komt, want ik denk dat ik voorlopig ook niet veel bezig zal zijn met zelfvoorzienend leven of wat dan ook, heb ik bedacht dat dit misschien een leuk moment is om prijsvergelijkingen te gaan delen.  Dus blijf vooral terugkijken op maandag als je prijsvergelijkingen en andere tips wil zien. Oké en misschien ook nog wel een artikel over kringlopen (want als ik een nieuw huisje vind moet het toch ingericht) of moestuinieren in potten en bakken. Want je denkt toch niet dat ik die niet meesleep naar mijn ouders? Mijn leven staat op zijn kop om het zacht uit te drukken en ik weet echt niet wat de toekomst brengt. Dat is van de ene kant heel verdrietig, maar ik heb stiekem ook wel kriebels in mijn buik van opwinding. Nieuwe kansen moet je namelijk met twee handen aangrijpen. En dat heb ik al gedaan door nieuwe paden in te slaan met Gierige Gerda (dankzij Tiktoks en Reels krijg ik een heel leuk nieuw publiek op mijn pad) en nu is het ook tijd voor mijn privéleven

.

Waar een deur sluit, opent een raam zullen we maar zeggen. Ik ben in elk geval heel blij dat ik nu vooruit kan gaan kijken en ik moet zeggen, de toekomst heeft er voor mijn gevoel nog nooit zo goed uitgezien. Al kan ik me echt niks voorstellen van wat er gaat gebeuren.