kleding mooi houden
Huishouden

Witgoed met een klein deukje voor een grote korting

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Welhof.

Stijgende prijzen, leveringsproblemen en een groeiende afvalberg. Allemaal redenen om te kiezen voor een  tweede keus of refurbished witgoed product. En nu ik zelf ook nog op zoek ben naar een nieuwe (en goedkope) koelkast is het wellicht ook voor mij een optie om eens te verkennen. Bij Welhof kun je terecht voor al deze producten, dus eens kijken wat de opties zijn!

Goed voor je portemonnee en de aarde

Het grootste voordeel van deze manier van kopen is natuurlijk dat je stukken minder betaalt. Omdat je kiest voor een product dat b-keus of tweedehands optie betaal je veel minder dan bij een andere witgoed leverancier. En heb je er echt last van dat er een krasje op de buitenkant zit? En dat je daarmee ook nog voorkomt dat deze producten, die prima te gebruiken zijn, worden weggegooid is extra winst! 

Wisselend assortiment

Een groot nadeel van outlet en refurbished witgoed is toch dat het assortiment wisselend is. Gelukkig zijn er niet altijd tientallen aanbiedingen van hetzelfde product te vinden. Dus als je een refurbished vaatwasser zoekt zul je misschien een beperkte keus hebben, maar als je daarmee honderen euro’s kunt besparen is het dat waard!

Wat is er dan aan de hand met de producten?

Ik heb het dus al de hele tijd over ‘outlet’ en ‘refurbished’ maar de grote vraag is natuurlijk wat het verschil is tussen de twee. Gelukkig is het heel duidelijk! 

Outlet – Een product uit de outlet categorie is een nieuw (retour)product. Door een krasje, deukje, verpakkingsschade of een combinatie hiervan komt het in de outlet terecht. Er zijn nog vijf sub-condities binnen de outlet producten, waarin de staat van het product duidelijk kan worden weergegeven, Dit gaat van ‘product is uit de verpakking gehaald’ tot ‘beschadigd retourproduct’ en alles daartussenin. 

Refurbished – Als je een product koopt dat ‘refurbished’ is, heb je te maken met een tweedehands product. Maar voor deze aan jou wordt aangeboden krijgt het een volledige kwaliteitscontrole en worden alle onderdelen nagekeken, gerepareerd of vervangen. En natuurlijk wordt het product helemaal schoongemaakt en krijgt het uiteindelijk een keuring. Zo heb je een tweedehands product dat eigenlijk zo goed als nieuw is. 

Nieuw – Naast outlet en refurbished kun je bij Welhof ook kiezen voor nieuwe producten. Als je voor deze optie kiest heb je een volledig nieuw product, in de originele verpakking en met volledige fabrieksgarantie. 

Hoe zit dat met garantie?

Ook op de outlet en refurbished aankopen krijg je garantie op de aankoop van je product, uiteraard zal de periode verschillen per productsoort en uit welke categorie je aankoop komt. Maar als je via een particuliere weg een tweedehands product koopt zul je dit nooit hebben. En dan zal je aankoop ook nog eens worden bezorgd, wat wil je nog meer? 

Ik denk dat veel mensen er niet meteen nadenken om eens te kijken of tweede keus apparatuur voor hen een optie is. Terwijl het in veel gevallen heel wat geld kan schelen. Naast witgoed kun je ook voor al je andere apparaten terecht bij Welhof. Bijvoorbeeld voor telefonie, fietsen en zelfs computers. Als je op zoek bent naar een goede deal is dit dus best een leuke plek om naar te kijken! 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Welhof.