5 dingen
Besparen Persoonlijk

Nog 5 dingen waar ik mijn geld niet meer aan uitgeef

Al eerder schreef ik aan welke 5 dingen ik mijn geld niet meer uitgeef. Het zijn dingen die ik zonde vind van mijn geld. Zoals ik in het vorige artikel ook al aangaf; waarde kan voor iedereen ergens anders in zitten. Deze dingen zijn voor mij het geld niet waard, maar voor jou misschien juist wel. Dat is een afweging die je zelf moet maken, ik geef misschien wel weer geld uit aan iets waar jij de waarde niet van in ziet. Toch, als je wil besparen is het slim om te kijken welke uitgaven je doet uit gewoonte of angst en welke totaal geen waarde hebben voor je, want ik denk dat je juist dát geld stukken beter kan besteden.

1. Deelname aan loterijen

Het is heel verleidelijk om mee te doen aan de Nationale Postcodeloterij, want als jouw straat wint weet je ook dat jij ‘verloren’ hebt. Toch ken ik niemand die ooit gewonnen heeft. Nou, dat is niet helemaal waar, via een vroegere baan kende ik een winnaar. En bij mijn broer om de hoek viel eens een grote prijs. Maar door niet mee te doen win ik elke maand bijna 15 euro. Dat is op jaarbasis bijna 180 euro. Prima prijs zou ik zeggen!

2. Verschillende goede doelen

Oei, dat klinkt niet zo nobel hé? Maar het is niet zo dat ik helemaal gestopt ben met het steunen van goede doelen. Ik heb er alleen voor gekozen om elk jaar 1 goed doel te kiezen en die eenmalig te steunen met een bedrag dat ik kan missen. Heel lang deed ik dit met Serious request van 3fm, daarom komt dat moment meestal met kerst, maar dit jaar heb ik al eerder een ander goed doel gesteund. Mijn doel voor volgend jaar weet ik ook al, wel zo makkelijk dus. Als ik een collectant tegen kom op straat of ze staan aan mijn deur is dit ook mijn uitleg. Ik zal ook altijd aangeven dat ik het betreffende goede doel zal meenemen in mijn overwegingen voor het jaar daar op.

3. Bioscoop

In de afgelopen 12 maanden ben ik 3 keer naar de film geweest. Vroeger ging ik bijna elke week en ik heb zelfs nog een tijdje een Pathé abonnement gehad. Maar een avondje uit is met filmkaartje, drankje en iets te knabbelen is bij elkaar flink prijzig. Terwijl ik niet echt houdt van echte ‘bioscoop films’. Ik bedoel; een romcom komt op een tv-scherm meestal net zo over als op een 3d IMAX scherm. De films waar ik wél heen ben geweest zijn dan ook (soort van) actie films geweest. En eerlijk is eerlijk; ik heb er die 3 keer ook wel écht van genoten.

4. Kant-en-klaar maaltijden

Eigenlijk een beetje valsspelen dit punt want de keren dat ik kant-en-klaar maaltijden kocht zijn op 1 hand te tellen. Maar omdat ze altijd zo enorm tegenvallen en veel te duur zijn wil ik ze toch noemen. Ja, ik ken mensen die genieten van de smerigheid van Aldi lasagne. Maar die prijs valt dan op zich nog wel mee en eerlijk gezegd heb ik nog steeds liever zelfgemaakte lasagne. En eigenlijk is het niet eens zo moeilijk om dat in bulk te maken en in te vriezen voor als je een keer geen zin hebt om te koken. Net als nog tientallen andere recepten. Het ergste vind ik nog altijd kant-en-klare maaltijdsalades. Je kan mij trouwens ook niet meer chagrijnig krijgen dan met eten wat tegen valt. Dus zo’n kant-en-klaar maaltijd heeft in mijn geval alleen maar verliezers.

5. Beha’s

Ik ben gezegend (of vervloekt, maar net hoe je het ziet) met een flinke voorgevel. Iets wat de prijs van individuele beha’s natuurlijk geen goed doet. Grotere maten zijn over het algemeen duurder en sowieso niet bij meer ‘budgetproof’ lingeriezaken te vinden. Jaren had ik het er voor over om goede beha’s te dragen en ik behandelde deze beha’s dan ook uiterst voorzichtig zodat ze lang mee zouden gaan. Maar aan het begin van de zomer was ik het dragen van een traditionele beha plotseling helemaal beu. Toch is voor mij ‘los in het hok’ (wat een verschrikkelijke term ook) totaal geen optie en dus greep ik naar sportbeha’s. Ik vond een paar fijne die ik gewoon in de wasmachine kan gooien en heb sindsdien geen traditionele beha meer gedragen. Bijkomende voordeel? Voor minder dan een tientje haal je een fijne sportbeha in een grote maat bij een H&M of Primark, terwijl je daar voor een traditionele beha boven 80D (bijna) niet terecht kan.

Deel jij de mening dat deze dingen je geld niet waard zijn of denk jij daar anders over?

12 gedachten over “Nog 5 dingen waar ik mijn geld niet meer aan uitgeef”

 1. Hey Gerda

  Qua bh’s ken ik het probleem. Slaag heel goed bij bonprix. Grote maten en toch betaalbaar.

  Leuke blog dit!!

  Groetjes Yvonne

 2. Ik had dat inderdaad wel eens gezien, maar durf zoiets niet goed online te bestellen… (Ben zo iemand die dan vergeet om wat niet past terug te sturen. #nietzogierigegerda)

 3. Hey,

  Datzelfde probleem (als we dat zo mogen noemen natuurlijk, haha) heb ik ook.

  Ik ben fan van de Livera Lindsey Zigzag bh’s. Ik weet mijn maat en af en toe (meestal als er een écht af is) koop ik een nieuwe. Ze zijn €29,99 dus nog redelijk betaalbaar. Gelukkig veranderen de maten ook niet, waardoor ik niet eens meer hoef te passen. Ze gaan echt járen mee en het personeel is altijd zo behulpzaam!

  Zeker de moeite waard om even langs te gaan en je goed te laten adviseren over de maat, wat je later zoveel paswerk scheelt! Er komen ieder seizoen 2 van kleuren uit.

  Hoop dat je er iets aan hebt.

 4. De Hema heeft ook prima bh’s voor de grotere maten. Heb ze zelf ook net ontdekt en lekker betaalbaar (18 euro voor 2) .

 5. Wederom kun je hier niet passen. Ik heb ze wel eens gekocht bij Hema en dan pasten ze ‘oké’ maar voor een BH is ‘oké’ gewoon niet goed genoeg. Iets wat je uiteindelijk niet draagt omdat het niet lekker zit is alsnog duur betaald.

 6. Je hebt sportbeha’s meestal in verschillende steun niveau’s, bijvoorbeeld bij H&M, ik neem dan niet de stevigste en niet de minste steun maar die ertussenin. Dan is het precies goed wat mij betreft! Dat mijn borsten lekker tegen mijn lichaam worden gedrukt (in plaats van omhoog en ‘in your face’) vind ik ook fijner. Ennuh voor in mijn sexy jurkjes heb ik natuurlijk nog wel een paar mooie gewone beha’s liggen. 😉 (Maar op kantoor en in de supermarkt hoef ik niet sexy te zijn natuurlijk.)

 7. Bij de Hema hebben ze ook sport bh’s. Laatst gekocht voor 8 euro en de tweede voor de helft van de prijs. Zitten super fijn. Heb er dus 6 euro per stuk voor betaald. Ben er meteen nog een paar gaan halen.

 8. Zitten die ook fijn? Ik heb er gewoon meteen een hoop besteld in de sale bij H&M dus ben nog even voorzien, maar iets wat je dagelijks draagt slijt natuurlijk ook hard, dus dat is handig voor de toekomst!

 9. Wat leuk om te lezen dat ik niet de enigste ben die gestopt is met het dragen van traditionele bh’s.
  Bij mij hetzelfde verhaal, paste nooit goed en enorm duur 🙁
  Bij mij was de sport bh ook een uitkomst.

Reacties zijn gesloten.