Dit recept is tot geschreven vanwege de Week Zonder Vlees 2022. Zodat ik mijn weekmenu kon delen op Instagram. Doe je ook week zonder zuivel? Gebruik dan plantaardige opties voor de room en kaas.
Ingrediënten 2 personen:
- Halve flespompoen
- 4 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 100 ml room
- 250 gram kaas (geraspt)
- 200 gram macaroni
- Paneelmeel
Stap 1 – Snij de pompoen in stukken en doe in een ovenschaal, samen met de knoflook en besprenkel met olijfolie. Zet vervolgens in de oven op 175 graden, voor ongeveer 20 tot 30 minuten, tot de pompoen en de knoflook lekker zacht zijn. Kook ondertussen de macaroni, voor de helft van de kooktijd die de verpakking aangeeft.
Stap 2 – Doe de inhoud van je ovenschaal in de blender of keukenmachine en mix tot het een mooie zachte saus is, voeg ook de room toe. En natuurlijk al een deel van de kaas, ongeveer 150 gram. Meng dit geheel dan met de half gekookte macaroni en doe weer in dezelfde ovenschaal.
Stap 3 – Strooi de rest van de kaas en een handje paneermeel over de schotel en zet voor 20 minuten in de oven of tot de kaas een beetje begint te verkleuren.
Eet smakelijk!