boodschappen box happy
Boodschappen

Review: Happy box – Een boodschappenpakket waar je vrolijk van wordt!

Afgelopen week bestelde ik de Happy box, dit is een boodschappenbox zoals Scoupy en Monsterdoos ze ook aanbieden. Ongeveer 2 keer per jaar komt er zo’n box uit. Dankzij het naderende paasfeest kreeg ik €5,00 extra korting en daarom besloot ik hier ook een keer een gierige blik op te werpen. Helaas is de box die ik ontving nu niet meer in de aanbieding, maar wellicht kan deze review je de volgende keer helpen te beslissen of je voor de deal gaat.

De inhoud en waarde van de box

Voor je gaat bestellen kun je een plaatje en een lijst met de inhoud van de box zien op de site. Naar aanleiding van die lijst besloot ik de box te bestellen, er zouden 22 items in de box moeten zitten die samen een winkelwaarde van €45,00 vertegenwoordigen. Er staat niet van alle items bij welke inhoudsmaat de verpakking heeft. Gelukkig zijn er maar 3 items waarvan een proefverpakking is bijgevoegd. Van drie drankjes zitten er full size blikjes in de doos en de andere producten zijn ook full size. Dit is de inhoud van de doos:

Cassis Zero €0,26
Croky Tortilla Nacho Cheese €0,29
Dream Almond €1,89
GezondNU Magazine €4,95
Go-Tan Coconut Milk €1,79
Heineken 0.0 €0,75
Hero Landfruit Aardbeien €2,05
Maaza Guave €1,09
Napoleon DUO Drop-Fruit €1,42
Organix Just Apple €0,84
Organix Just Apple Beans €0,92
Organix Just Apple Cinnamon €0,92
Premium Cassis 0,75 liter €1,89
Organix Puffs Pepper/Sweetcorn €0,95
Quaker Havermout Breaks €0,39
Quaker Muesli €2,14
Remia Franse Dressing €1,26
Sweeps Cool Wipes €1,99
TUC Bakefulls €0,74
Wicky water rood fruit €0,14
Dixap kant en klaar €2,05
Dixap kant en klaar €2,05

Zoals ik dus al zei zou de winkelwaarde van de doos op €45,00 moeten komen, helaas kwam ik na het opzoeken van de prijzen van alle 22 items niet verder dan €31,00 en dan heb ik voor enkele producten de prijs van de nieuwe verpakking moeten nemen. Hoewel de winkelwaarde dus niet op het beloofde bedrag komt moet ik heel eerlijk zeggen dat ik €9,95 alsnog een heel goede deal vind. Dat is maar €0,46 per item, leuke prijs voor de meeste full size producten!

Restproducten

Terwijl ik probeer een goed beeld te schetsen van de waarde van deze box en of het de moeite waard is begin ik me langzaam iets te realiseren. Het blikje Go-Tan Kokosmelk is niet meer in die verpakking online te vinden, ook de Organix babyhapjes zitten niet meer in glazen potjes en de Premium Cassis werd in 2018 uitgebracht om het 80 jarig bestaan van Hero te vieren. Ook zijn de meeste producten niet zo heel lang meer houdbaar. Het lijken dus restpartijen te zijn die in deze box zitten. Nu wordt het niet als een box vol nieuwe producten verkocht en Happy Box speelt open kaart over de (soms erg korte) houdbaarheidsdatum van de producten. Eigenlijk is het dus een prachtige manier om verspilling tegen te gaan, beetje jammer alleen dat je sommige producten niet meer in de winkel te vinden zijn als je ze erg lekker vond…

Bezorging

Het pakket werd geheel gratis bezorgd met DHL. Ik bestelde het pakket op 12 april, in de avond en op 18 april werd het pakket geleverd. Wat mij betreft is dat dus ook prima geregeld.

Dankzij de lijst op de website kun je dus zien wat de inhoud van de box zal zijn en is het makkelijk te beslissen of de aankoop van een doos een goede deal is voor je. Gebruik je de meeste van de items sowieso en kun je voor de rest wel een goede bestemming vinden? Dan is het een leuke aankoop en omdat het geen abonnement is kun je met elke nieuwe box opnieuw kiezen of je waar voor je geld krijgt.

Dit artikel bevat geen gesponsorde content.

4 gedachten over “Review: Happy box – Een boodschappenpakket waar je vrolijk van wordt!”

  1. Zoals ik in het artikel vertel is de box nu helaas niet meer te koop, ze gaan altijd rap dus een review is meestal ‘mosterd na de maaltijd’. Ik kocht hem via https://dehappybox.nl en daar zal t.z.t. wel een nieuwe actie komen. Deze review is dan bedoeld om in dan te helpen in te schatten wat je kan verwachten.

  2. Er zit 1 produkt bij dat ik ook gebruik, nl. cocosmelk en de rest koop ik nooit en mis ik ook niet. Meestal zijn de produkten in zo’n doos restpartijen die ook bij bepaalde ‘ rams-supermarkten’ te koop zijn.

  3. Op vakantie veiling is de happy box nog in de veiling?

Reacties zijn gesloten.