Recept

Recept: Kaneelbroodjes (cinnamon rolls)

Hoewel ik eerder eens vertelde dat ik niet zo’n groot fan ben van gebak, ben ik wel altijd fan geweest van bakken. Meestal verviel ik terug op hetzelfde koekjes recept of de marmercake die ik al 10.000 keer heb gemaakt. Sinds kort probeer ik wat meer uit. Zo heb je al kunnen zien wat ik bakte van het maken van broodhaantjes en cheesecake. Maar ik besloot onlangs om ook eens kaneelbroodjes te maken. Veel recepten zijn echter met croissantdeeg. Iets wat ik eigenlijk te duur vind, dus ging ik op zoek hoe ik kaneelbroodjes voor een mooiere prijs zou kunnen maken. Daar is dit recept uitgekomen. 

Ingrediënten: 

 • 300 gram bloem 
 • 80 gram margarine
 • 50 gram suiker 
 • 1 zakje gist 
 • Snufje zout 
 • 100 ml melk
 • 1 ei 
 • 50 gram bruine basterdsuiker 
 • 2 eetlepels kaneel 

Prijs voor 12 stuks: €0,95

Stap 1 – Smelt 50 gram van de margarine in een pannetje en meng er de bloem doorheen. Het wordt dan een kruimelig deeg, dat is helemaal goed. Meng ook vervolgens de suiker, gist en zout er doorheen. Pas wel op dat je het zout en de gist niet met elkaar in aanraking laat komen. 

Stap 2 –  Klop het ei en de melk in een aparte kom. Voeg het vervolgens toe aan het kruimelige deeg. Kneed dit tot het een soepele bal vormt. 

Stap 3 – Leg de bal in een ruime kom en laat het geheel (minstens) 1 uur rijzen op een warme plek. Als de rijstijd voorbij verwarm je de oven voor op 175°C. 

Stap 4 – Smelt de overgebleven margarine. Haal van het vuur en meng hierin de kaneel en bruine basterdsuiker.

Stap 5 – Bestrooi je aanrecht en deegroller met bloem. En rol het deeg uit tot het het formaat van een A4-tje heeft. Smeer het suikermengsel over de hele lap deeg. Rol vervolgens de lap op en snijd in plakken van ongeveer 1,5 cm en leg ze in een muffinvorm. Je kunt 12 plakken uit een rol halen.

Stap 6 – Zet de muffinvorm in de oven voor 15 minuten en/of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.

Eventueel kun je er nog glazuur over maken door 100 gram poedersuiker te mengen met 3 eetlepels melk. Maar ik heb dat niet gedaan omdat ik ze zo al zoet genoeg vond.

Dit recept lag al even te wachten tot het geplaatst zou worden. Inmiddels kan ik nergens meer bloem vinden, maar hoor ik wel steeds meer over mensen die fan zijn van kaneelbroodjes. Het juiste moment dus om dit recept te delen want met een prijs van €0,08 per roll is dit een hype waard toch? Oh en als je geen zin hebt om er in 1 keer 12 te eten; je kunt ze prima invriezen. Warm ze dan wel even op in de oven nadat je ze ontdooid hebt want warm zijn ze het aller lekkerst!

3 gedachten over “Recept: Kaneelbroodjes (cinnamon rolls)”

 1. Ik gebruik zo ongeveer dezelfde ingredienten, maar met een heel andere werkwijze. Qua uiterlijk zien ze er dan wel weer ongeveer hetzelfde uit. Ik vind ze echt heerlijk! Ik had niet verwacht dat ze zo goedkoop zouden zijn als je alles omrekent.

 2. Klinkt lekker deze ga ik komend weekend maken, ben benieuwd

 3. Ik zie waar het een beetje verwarrend kan overkomen. Ik ga even kijken hoe ik dit kan aanpassen zodat het duidelijker is. Dankjewel.

Reacties zijn gesloten.