Boodschappen Shoplog

Shoplog: Duitse supermarkt (Real)

Zoals ik al vertelde in mijn vorige artikel, ben ik naar een Duitse supermarkt geweest. Ondanks dat ik geen enorme koopjes kon ontdekken heb ik wel wat leuke dingen gekocht. Omdat we ook nog naar de Designer Outlet in Roermand wilden heb ik alleen maar houdbare en ‘leuke’ dingen gekocht. Misschien moet ik mij de volgende keer veel meer richten op daadwerkelijk nodige boodschappen voor de periode na mijn bezoek aan de Duitse supermarkt.

Normale boodschappen

Gnocchi €0,69- Een item wat in Nederland best prijzig kan zijn, meestal wel duurder dan €1,70. Vroeger kocht ik dit altijd bij Xenos, maar daar zag ik het al een flinke tijd niet meer. En nu is Xenos helemaal weg. Dus ik vond het heerlijk om deze te vinden. Ik heb nog wel 2 verpakkingen in mijn voorraad, maar ik eet heel graag gnocchi. Meestal eet ik het gewoon met olijfolie en parmezaanse kaas. Groenten en een stukje zalm erbij en ik ben content. Soms hoeft lekker eten niet moeilijk te zijn!

Citroensap €0,49- Niet goedkoper dan in Nederland. Maar vorig jaar kocht ik een enorme fles bij Carrefour in Frankrijk en elke keer als ik dat mocht gebruiken werd ik daar vrolijk van. Het herinnerde mij aan de mini vakantie met mijn vriend en schoonouders. In de hoop weer lange tijd met een glimlach citroensap te kunnen gebruiken kocht ik deze. (Vind je mij nu raar?)

Zoutjes €0,79- Buitenlandse chips zijn echt een belangrijk onderdeel van mijn vakanties. De allerbeste chips proefde ik in Zweden; dille chips van het merk Estrella. HEMELS! In deze Duitse supermarkt was niks spannends te vinden, maar ik ben dol op dit soort koekjes in van die plastic dozen waar ook andere zoutjes in zitten. Dus een hele zak, zonder die vieze andere te hoeven eten vond ik best een goed idee.

Meel €0,35- Mijn internet hield op met werken zo gauw we de Duitse grens over gingen. Ik kon dus niet alle prijzen ‘on the spot’ vergelijken. Dit pak meel leek mij goedkoper, maar ik wist het niet zeker. Omdat ik het perse wilde checken nam ik een pak mee. Het scheelde uiteindelijk €0,04 met een pak bij AH.

Zuurkool €0,39- Wijnzuurkool om precies te zijn. Iets wat hier in Nederland voor bijna het dubbele over de toonbank gaat. Gewone zuurkool is zelfs ook nog ongeveer €0,10 cent duurder dan deze Duitse variant, dus ik ben heel erg blij. Wist je trouwens dat zuurkool heel erg gezond is? Al maakt die vette speklap die ik er graag bij eet het misschien wel iets meer een ‘cheat meal’.

Pakjes en zakjes

Maggi Bella Italia pastasaus €0,49 – Er was in de Real waar wij waren echt een enorm gangpad, helemaal gevuld met pakjes en zakjes. Wat mij, naast de enorme keuze, opviel was de prijs. Voor een zakje Maggi betalen wij al vlug minstens €1,00, maar deze was maar de helft! En als ik er 10 zou nemen zou ik zelfs nog €0,10 per zakje korting krijgen! Ik vond dit best leuk om een te proberen op een lui moment.

Knödel mix €0,55- When in Germany, do as the Germans do. Toen ik deze mix voor Knödel zag moest ik het dus meenemen. Ik wil het ook nog een keer ‘from scratch’ maken maar dit leek me echt heel grappig om eens te proeven. Maar; wat eet je er bij?

Broccoli- en aardappelgratin mix €0,25- Een best groot deel van het pakjes en zakjes schap bestond uit deze huismerk zakjes van een kwartje per stuk. Ik was gefascineerd. Er stond echt van alles in van deze gratin-zakjes tot bolognese saus en zoveel meer.

Voor de lekkere trek

Kinder Happy Hippo €1,59- Omdat ik geen chips kon vinden besloot ik wel te ‘splurgen’ op deze heerlijke snack. Ik heb ze eerder gehad en ik heb gehoord dat je ze tegenwoordig ook bij Action kunt vinden. Toch ken ik Happy Hippo’s als Duitse snack dus moest ik deze meenemen. En ja, je ziet het goed ze waren al op ten tijde van de foto. Oeps.

Glühwein fix €0,50- Nog iets wat ik moest kopen doordat ik gefascineerd was. Al is glühwein zó goedkoop dat zelf maken waarschijnlijk niet loont. Maar misschien is het wel veel lekkerder!

Ritter sport chocolade €1,09 per stuk- Als kind kon ik altijd enorm uitkijken naar mijn verjaardag. Ik kreeg namelijk altijd, elk jaar een reep chocolade van mijn Duitse tante. Meestal Milka of Ritter sport. Dus toen ik nu voor het chocoladeschap stond werd ik daar aan herinnerd. Ik was nog even verleid om de versie met biscuit te nemen, maar koos toch maar gewoon voor alpenmelk. Die met nootjes is voor mijn vriend, ik wil geen nootjes in mijn chocolade.

Droge witte wijn €1,99- Net als de Happy Hippo’s heb ik de wijn al gedronken voordat ik de foto maakte. Ik wilde namelijk wel heel graag vertellen hoe de wijn van deze enorm lage prijs smaakte. Ik heb zelf niet heel vaak problemen met goedkope wijn, maar heb vaak liever een flesje wijn in de (Nederlandse) prijscategorie van ongeveer 5 euro. Volgende keer wil ik dus wat meer meenemen en een leuke test doen, maar voor een goedkope wijn was deze alsnog prima te drinken. Wat me met goedkopere wijnen wel vaak tegenvalt is de ‘kater’ en die had ik nu ook totaal niet!

Al met al gaf ik nog geen €10,00 uit en had ik toch allemaal leuke dingetjes. Ik heb inmiddels wel gehoord dat Real niet persé goedkoop is, dus dat mijn eerste ervaring misschien de verkeerde is geweest. Maar dat zal ik uitzoeken als ik terug ga!

Wat is jouw favoriete buitenlandse supermarkt product?

4 gedachten over “Shoplog: Duitse supermarkt (Real)”

  1. Kaufland is idd heel erg leuk of de Edeka. En ook de Lidl en Aldi zijn leuk om binnen te lopen. Die hebben toch ook weer andere produkten dan in Nederland. Dit jaar ben ik een drogist binnen gelopen. Daar kan je ook leuk scoren, o.a. deorollers van € 0,49 per stuk.

Reacties zijn gesloten.