verspillingsvrije week

Shoppen tegen voedsel én geldverspilling

Het is de verspillingsvrije week en daarom gaan we deze week flink inzoomen op manieren om (voedsel)verspilling te voorkomen. Een van de manieren waarop dit kan is door te shoppen bij Foodello. Hier kun je namelijk producten kopen die om welke reden dan ook niet meer in de reguliere winkel verkocht kan worden. Dit kan zijn dat een product (bijna) over de ’tenminste houdbaar tot-datum is. Het kan ook zijn dat een verpakking is veranderd en de fabrikant nog van de oude voorraad af wil. Of dat er producten over zijn van een feestdag of ander thema-seizoen, waardoor deze niet meer in de winkel te verkopen zijn. Dan kan je bij Foodello terecht om ze daar voor een leuke prijs te kopen!

Kortingscode voor de Verspillingsvrije week

Wil je nou deze week een aankoop doen bij Foodello? Dan kun je van 11 t/m 17 september 2023 gebruik maken van de kortingscode GIERIGEGERDA10 voor 10 procent extra korting op een bestelling van 30 euro of meer.

Deze producten koop ik zelf graag bij Foodello

Feestdagen chocolade – Paaseitjes in september, kerstkransjes in februari en chocolade letters in de zomervakantie. Ik koop mijn chocolade het liefst ‘out of season’ als hij het goedkoopst is bij Foodello. En veel is nog lang houdbaar, ik heb namelijk vast twee adventskalenders klaarstaan voor december, die eigenlijk van vorig jaar waren. Gekocht op Foodello voor een fractie van de normale prijs!

Kruiden en specerijen – Als je geen goedkope toko in je buurt hebt kan je kruidenrek vullen een dure aangelegenheid zijn. Zeker als je van koken houdt en dus regelmatig kookboeken leest, noy zeg ik natuurlijk al vaak dat je best bepaalde kruiden, specerijen of andere houdbare ingrediënten kunt vervangen, maar het wel in huis hebben kan ook leuk zijn. Daarom kijk ik graag of er bij Foodello nog speciale kruiden en specerijen te vinden zijn. En zo heb ik nu een keukenkastje met vijf verschillende soorten pepers. Ik ben benieuwd of het ook verschil maakt in smaak.

Ontbijtgranen – Ik geef het toe; ik ben geen gezonde ontbijter. Ik zorg wel dat het de rest van de dag goed komt, maar mijn dag moet ik beginnen met chocolade. Beschuitje hagelslag, Danio stracciatella of het allerliefst; ontbijtgranen met chocola. Maar die zijn duur! Daarom kies ik er graag voor om deze te kopen bij Foodello met een goede deal om zo te besparen en genieten tegelijk!

Zoutjes die ik nergens anders vind – Wat me ook al vaak is opgevallen is dat er bij Foodello producten te vinden zijn, die ik nooit eerder in de supermarkt gevonden heb. Maar wel bijvoorbeeld op een van de beurzen ben tegen gekomen en heerlijk vond. Dan vind ik Foodello helemaal geweldig.

Bewuste voeding – Ik noem het even zoals Foodello het zelf ook noemt, maar hier gaat het volgens mij vooral over glutenvrije opties. En volgens mij zitten er (bijna) altijd wel heel lekkere deals bij op de duurdere opties. En volgens mij ontstaan gluten niet spontaan als iets over de datum is.

Hier moet je wel op letten als je shopt bij Foodello

Ook als je bij Foodello shopt moet je zelf opletten of je te maken hebt met een goede deal, als je tenminste shopt om te besparen. Vergelijk prijzen dus goed. Koop ook geen dingen, of hoeveelheden, die je niet kunt opeten voor het niet meer goed is. Snoepgoed met veel suiker is misschien nog maanden goed, maar broodjes of tortilla’s moet je wel echt in de vriezer bewaren om ze vers te houden. Daarnaast moet je ook bij Foodello geen aankopen doen die je niet voor de volle prijs ook zou willen doen, geen aankopen omdat het zo lekker goedkoop is dus. Oh en wil je alcoholische dranken kopen? Let dan op dat ook Foodello niet meer dan 25 procent korting mag geven. Bestel je alcoholische versnaperingen hier dus vooral als je zeker weet dat je de drank lekker vind en kies anders voor een andere favoriet in de aanbieding.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Foodello.