MLM Multi level marketing netwerkmarketing
Persoonlijk

Story time: Ik was op tv!

In de wereld van de Girlbosses en Influencers is het een beetje een hype; the law of attraction. Nu geloof ik daar niet zo heel erg in, maar eigenlijk geloof ik ook niet zo in toeval. Wat dat te maken heeft met de keer dat ik op tv kwam vertel ik zo. Ik had op dat moment een tijdelijke functie en werkte op een gezellig kantoor. Zo gezellig dat ik elke dag de vraag stelde die er op mijn theezakje stond. Daar kwamen altijd interessante gesprekken van, voor we met zijn allen weer geconcentreerd verder gingen met onze taken, natuurlijk!

Vraag van de dag

Op een gegeven moment kwam er een labeltje voorbij met de vraag: ‘Aan welk tv programma zou jij mee willen doen?’. Er kwam een discussie opgang dat tv sowieso stom was en dat er maar weinig goede tv programma’s zijn. Meeste collega’s dachten ook aan echte programma’s waarbij je deelnemer bent, zoals een spel- of realityshow. Hoewel ik zelf ook niet zoveel tv kijk had ik mijn antwoord meteen klaar: EditieNL! Daar had ik al met regelmaat leuke (en bekende) bloggers en vloggers voorbij zien komen. Voor mijn gevoel had je het dan wel zo’n beetje gemaakt als je daar als ‘expert’ mocht spreken. Ik was op dat moment dan wel al eens geïnterviewd voor How2spendit.nl, maar ook pas goede 9 maanden bezig met Gierige Gerda op Instagram. Ik was niet in de veronderstelling dat ik al genoeg autoriteit zou hebben op het gebied van besparen om op tv te komen en verwachtte dat het een verre toekomstdroom was.

Gezocht: Koopjesjager

De volgende dag scrolde ik in een korte pauze even over Facebook. Daar stond een bericht dat de consumentenbond had uitgezocht hoeveel korting je kon verzamelen als je alle aanbiedingen zou kopen. Het was een bericht van EditieNL en zij zochten koopjesjagers voor een item over dit onderwerp. Ik besloot te reageren en niet veel later kreeg ik een berichtje met de vraag of de redacteur van EditieNL mij mocht bellen. Natuurlijk mocht dat, er werd een afspraak gemaakt en vervolgens werd er telefonisch al een heel interview met me afgenomen. Om niemand te storen met mijn gesprek was ik in de (afgesloten) ruimte waar alle liften op uitkomen gaan staan, ik heb van de zenuwen de hele ruimte doorgelopen. Uiteindelijk werd afgesproken dat de filmcrew van EditieNL de volgende dag bij mij thuis zouden komen om een item op te nemen. Dat ging ineens rap!

Zenuwen, zenuwen, zenuwen

Gelukkig kon ik op mijn werk gewoon afspreken dat ik thuis zou werken, dan kon ik gewoon werken tot EditieNL bij mij thuis kwam (wat ook verrassend goed ging) en ook daarna weer gewoon verder gaan (dat werd gewoon naar het scherm staren en af en toe een enthousiast kreetje uitslaan). Ik was voor de televisiecrew op de stoep stond wel een klein beetje bang dat ik voor de gek gehouden werd. Ik bedoel; een paar dagen eerder had ik deze wens voor het eerst hardop uitgesproken en nu zou er al een tv ploeg op de stoep staan. Het filmen ging heel leuk, de cameraman en de presentator waren echt heel erg vriendelijk en hoewel ik door de zenuwen heel veel moest giechelen voelde ik me redelijk professioneel. Pas toen ik weer afscheid had genomen van de crew kwam het bij mij binnen; ik zou vanavond op tv komen en met een aankondiging want het interview dat eerder van me was afgenomen werd gebruikt voor een artikel dat ‘s middags al online kwam.

Haters gonna hate

Volgers stroomden binnen, reacties ook al waren die (vooral op Facebook) niet altijd even aardig. Reacties van de mensen die de moeite namen om me te volgen op Instagram waren gelukkig wel leuk. Het moment van de waarheid durfde ik zelf eigenlijk niet naar de tv te kijken. Het is echt heel raar om jezelf op tv te zien! Gelukkig was ik leuk neergezet door de persoon die de editing voor zijn rekening had. Na de uitzending werd het nog meer gekkenhuis, als ik een paar seconden niet op mijn Instagram had gekeken had ik zo weer honderden nieuwe volgers. Ik kreeg berichtjes van bekenden en onbekenden; op Facebook, op Instagram, op mijn mail, in mijn whatsapp. Mijn moeder werd door bekenden aangehouden in de supermarkt om te zeggen dat ze mij hadden gezien op tv, het was leuk maar ook een beetje maf.

Dat was het moment dat ik besloot dat er in Gierige Gerda meer potentie zat dan een simpele Instagram hobby. Ik moest mij in gaan zetten om mensen te helpen. Dat werd in eerste instantie mijn YouTube kanaal en toen dat niet zo goed lukte werd het toch maar een blog en daar lees jij nu deze story time! Het is ook niet bij dat ene tv-optreden gebleven; ik ben nog 2 keer bij EditieNL geweest en tijdens mijn vakantie werd ik ook weer opgebeld, helaas was Zuid-Frankrijk te ver rijden voor het item. Benieuwd welke andere media ik ben verschenen? Op deze pagina is het allemaal te vinden!

Ben jij mij toevallig gaan volgen omdat je mij op tv zag?

1 gedachte over “Story time: Ik was op tv!”

  1. Leuk, zeg! Ik heb je nog nooit op tv gezien. Ik vind het wel altijd grappig om mensen die je van online “kent” dan opeens op bewegend beeld te zien en met een stem erbij.

Reacties zijn gesloten.