Best of 2018
Persoonlijk

Terugblik op 2018 – Het jaar van Gierige Gerda

Nadat 2017 eindigde in een hoogtepunt wist ik niet zo goed wat ik van 2018 zou moeten verwachten. Ik riep wel heel hard dat 2018 ‘Mijn Jaar’ zou worden, het is toch altijd maar afwachten hoe een jaar gaat lopen. Wat betreft Gierige Gerda durf ik ook echt wel te zeggen dat het uiteindelijk mijn jaar is geworden. Ik heb het gevoel dat ik van hoogtepunt naar hoogtepunt heb geleefd en ben vreselijk trots op alles wat ik heb bereikt.

Mijn YouTube kanaal en blog

Op 1 januari kwam mijn eerste YouTube video online, ik was zowel super zenuwachtig als heel erg enthousiast over deze nieuwe stap in mijn leven als Gierige Gerda. Helaas bleek dat niet zo te lopen als ik zou willen. Het viel me ontzettend tegen om boeiend te zijn in de video’s en goede kwaliteit te leveren. Daarom besloot ik dan ook maar te gaan schrijven over besparen. Dat bleek een schot in de roos. De reacties die ik krijg en de input die komt van de mensen die artikels lezen is echt heel erg waardevol en heel inspirerend. Ik kan op deze manier beter mijn verhaal vertellen dan via een video en ik merk ook dat ‘jullie’ liever lezen dan kijken. Ik hoop in 2019 wel weer wat vaker een video te kunnen maken, dat zal dan meer zijn voor de entertainment.

Een speciale ontmoeting

Ik heb aan het begin van 2018 een hele mooie ontmoeting gehad met iemand. Wie het is en waar ik haar heb ontmoet doet er niet toe, dat dit mij heel veel kracht en zekerheid heeft gegeven om vol voor Gierige Gerda te gaan wél! Ik denk er nog vaak aan terug dat ze mij zei dat ik in mezelf moest geloven en dat ik zeker potentie heb. De wereld van blogs, YouTube en social media kan soms erg overweldigend overkomen. Er zijn zoveel mensen die iets willen vertellen, dat ik het gevoel had dat ik heel erg moet schreeuwen om er boven uit te komen. Mezelf blijven en doen wat goed voelt, zoals deze lieverd me zei, heeft echt heel erg geholpen. Haar woorden zorgden trouwens uiteindelijk ook voor de keus om tóch te gaan bloggen.

In de media

Nog een hoogtepunt was de interesse van de media in mij/ Gierige Gerda. Dat vind ik echt een hele eer, schijnbaar vertrouwen ze in het verhaal dat ik vertel. EditieNL mocht ik 2 keer ondersteunen in een item (over de bonuskaart én vorige week nog over de kerststress in de supermarkt). Ik mocht Paul Rabberink op de radio te woord staan. Hielp Ciana Mayam van Metro met haar ‘Ballin’ on a budget’-project. Vertelde aan Pownews wat mijn beste tips zijn voor Black friday en Nu.nl over mijn tips voor een lekker budgetvriendelijk kerstdiner. Allemaal ontzettend uiteenlopend dus, wat ik eigenlijk alleen maar leuk vind. Benieuwd naar de verschillende items en artikelen? Je vind ze hier!

5000 volgers op Instagram

Net op het nippertje van 2018 heb ik (mede dankzij mijn optreden in EditieNL) de 5000 volgers gehaald op Instagram! Toen ik begon op 21 februari 2017 had ik nooit verwacht dat ik dit aantal überhaupt ooit zou halen. De insteek van mijn Instagram is in de loop der tijd wel een beetje veranderd en ook in 2019 zal ik aan mijn Instagram strategie moeten blijven werken. Ik wil vooral méér deals met jullie delen, méér persoonlijk worden en verder gewoon blijven doen wat mijn Instagram volgers schijnbaar leuk vinden; bespaar- en budgettips delen! Ook mijn Facebook blijft natuurlijk niet achter, al weet ik nog niet helemaal hoe ik bepaalde dingen daar ga delen, maar dat komt vast wel goed nu ik bijna 2 weken tijd heb om aan Gierige Gerda te werken.

1 april grap

Ik wilde heel graag een leuke 1 april grap uithalen met mijn volgers, maar iets leuks verzinnen was nog best moeilijk. Een goede 1 april grap moet natuurlijk wel enigszins te geloven zijn, maar tegelijk ook wel een beetje onwaarschijnlijk zijn. Uiteindelijk bedacht ik dus dat het een leuk idee zou zijn als ik met mijn eigen cashback-app zou komen. Ik ging aan de slag met het ontwerp, want het moest er wel een geloofwaardig uitzien, anders was er niemand ingetrapt! Gelukkig was dat nu wel het geval, ondanks dat er ook heel wat mensen waren die doorhadden dat het op de zondag van de launch ook 1 april zou zijn. Gelukkig konden de meeste van mijn Instagram volgers het wel waarderen en heb ik heel wat mensen laten lachen.

Natuurlijk is er niet alleen op blog gebied veel gebeurd dit jaar, ook mijn persoonlijke leven zijn er veel leuke dingen gebeurd. Zo ben ik gaan samenwonen met de liefde van mijn leven. Nu meer dan een maand later bevalt dat alleen maar steeds meer.

In 2019 hoop ik dat de trend van 2018 zich voortzet en dat er alleen maar leuke dingen blijven gebeuren. Natuurlijk heb ik wat goals op mijn lijstje staan, dus ‘fingers crossed’ dat deze wensen uit zullen komen!

Wat was jouw hoogtepunt van 2018?