Actualiteiten

Tweedehands december cadeautjes – yay or nay?

De laatste dag van november, dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Eerst Sinterklaas en daarna Kerst. Hoe kun je de impact van deze feestdagen kleiner maken? Door tweedehands cadeautjes te geven, maar kun je dat eigenlijk wel maken?

Tweedehands staat niet gelijk aan oud en stoffig

Het eerste waar je misschien aan denkt bij ’tweedehands’ is dat cadeautjes oud en stoffig zouden zijn. Spullen die voor het eerst werden aangeschaft in 1980 en nu in de kringloop staan. Natuurlijk zijn dat prima cadeautjes voor de liefhebber; ik bedoel kom maar op bij mij met vintage weckpotten! Maar voor de liefhebber van spullen in verpakking is tweedehands ook gewoon een optie. Je moet het alleen niet per se in een kringloop zoeken. Op Vinted, Marktplaats en Facebook zijn heel veel mooie spullen, nieuw en in verpakking of met kaartje eraan, te vinden.

Het gaat niet (alleen) om het geld

Tweedehands cadeautjes geven gaat niet alleen om het geld. Tenminste; wat mij betreft niet. Zo koop ik al twee jaar lang zoveel mogelijk kleding tweedehands en probeer ik dit ook zoveel mogelijk in andere producten door te trekken. Zolang het hygiënisch is en ook gewoon veilig is om iets tweedehands te kopen. Ook voor cadeautjes wil ik alleen gaan kiezen voor tweedehands of lokaal handgemaakt. Dat betekent ook dat ik niet op dinsdagavond ineens kan bedenken dat ik nog vlug een cadeautje nodig hebt.

Sinterklaas en kerst

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je tweedehands shopt. Niet alles hoeft per se nieuw in verpakking te zijn, ik kan me zo voorstellen dat het juist voor kleine kinderen heel fijn is dat ze meteen met iets kunnen spelen. Niet eerst wachten tot het uit de verpakking komt enzo. Maar het is wel slim om te kijken of een item tweedehands net zo leuk is, zo zit bijvoorbeeld bij LOL surprise wel de lol in het uitpakken. En een paar jaar geleden waren Hatchimals hét cadeau voor de feestdagen. Maar dit is een een soort Furby (interactieve knuffel) die uit een ei komt en als dat ei dan stuk is is de lol er ook af. Maar goed, ik zeg niet dat het niet ongebruikt tweedehands te koop is. Voor cadeautjes die je in verpakking of met kaartje wil aankopen zoek je op de winkel waar je iets zou kopen. Ik zou naar Sostrene grene, Ikea of Flying Tiger gaan, maar in plaats van dat zoek ik op die naam bij Vinted en dan vind je best wel veel mooie spullen in verpakking. Nog beter; zoek gewoon op ‘in verpakking’ en je vindt alleen maar ongebruikte spullen.

Moeite doen maakt een cadeau alleen maar meer waardevol. Weet je dat de favoriete parfum van een persoon uit het assortiment is? Zoek het dan tweedehands, geseald op en diegene zal je echt dankbaar zijn. Sentiment kan een tweedehands cadeau duizendmaal waardevoller maken dan een duur nieuw cadeau. Voor mij is het dus echt een absolute YAY!

Dit artikel bevat affiliatelinks.