Geen categorie

Welk internetabonnement past het best bij jouw wensen?

Mijn internetverbinding is voor mij belangrijk; het is onmisbaar om mijn werk te kunnen doen! Maar ik denk dat dat tegenwoordig voor bijna iedereen geldt, zeker nu veel meer mensen vaker thuiswerken. Dus dan is een goed, maar betaalbaar, internetabonnement van groot belang. Gelukkig kun je heel makkelijk internet vergelijken, maar naast de prijs is het slim om ook op andere punten te letten. 

Wil je internet only of ook telefoon en tv? 

Ik heb al sinds een jaar of zes een internet only abonnement. Waarom? Sowieso vond ik het onzin om te betalen voor vaste telefoon terwijl ik eigenlijk alles met mijn mobiel deed. En met alle streamingdiensten waar ik toen al meer naar keek dan live televisie vond ik dat laatste ook echt niet meer nodig. En het kan je echt een paar honderd euro per jaar schelen om deze op te zeggen. Het is dus altijd slim om even na te denken welke soort abonnement echt bij je past. Want bestie Iris van OneBrokeGirl.nl heeft bijvoorbeeld wel een televisieabonnement, omdat haar Engelse man graag BBC wil kunnen kijken. Het is dus echt een afweging die je zelf moet maken! 

Wat voor internetverbinding wil je?

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik internet via glasvezel, mijn ouderlijk huis was in 2008 één van de eerste huizen dat hierop werd aangesloten. Ik zou dus zelf ook eigenlijk niet meer anders, tenzij er een betere optie komt, willen. Het is dus goed om daar rekening mee te houden, ook met de snelheid die je graag wil. Ik kan me zo voorstellen dat als je alleen maar een beetje op Facebook zit, dat je internetwensen totaal anders zijn dan als je een gamer bent die games speelt met mensen van over de hele wereld. 

Kun je combineren?

Voor het gemak ga ik er maar even van uit dat je al een mobieletelefoonabonnement hebt. Want als je al klant bent bij een provider kan het zo zijn dat je korting krijgt op een internetabonnement. Dit geldt niet (alleen) voor dezelfde provider, maar ook als je abonnement loopt bij een provider die gebruik maakt van het netwerk van een ander. Het is dus altijd slim om daar eens naar te kijken voor je zomaar ergens je internetabonnement afsluit. En bij de site voor internet vergelijken kun je ook aangeven waar jouw mobiele telefoon abonnement al loopt, zodat ze deze korting kunnen meenemen in de vergelijking.

Het is super fijn dat je gewoon een vergelijker kunt gebruiken om uit te vinden wat de beste provider en abonnement is voor jou. Het is altijd zonde om te weten dat je eigenlijk teveel betaald voor je abonnement. Dus ook als je denkt dat je nu al wel een goed internetabonnement hebt, is het altijd slim om het even te controleren en je huidige abonnement te bekijken op een internetvergelijkingssite

En vandaag is het natuurlijk Black Friday. En dat betekent; extra goede deals! Dus als je overweegd om over te stappen is vandaag het perfecte moment! 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Internetten.nl.