Evenementen

Verslag Margriet Winterfair 2019

Gisteren, vrijdag 22 november 2019, bezocht ik Margriet Winterfair in de Brabanthallen in Den Bosch. Ik ben echt dol op dit soort evenementen dus ik keek er echt al een tijdje naar uit. Voor mijn blog mocht ik weer verslag doen en ik had een uitnodiging van Scoupy gekregen om een kopje thee te komen drinken. Ik had dus ook wat ‘blogger-dingen’ te doen, maar dat maakte het alleen maar leuker. Ik ging met de auto en na ongeveer 25 minuutjes rijden stond ik in de file voor de parkeerplek. Google maps geeft om een gegeven moment een andere route aan dan de borden, ik adviseer dus zeker om die borden lekker te volgen. Eenmaal binnen in de Brabanthallen is het kneitertje druk, maar prachtig aangekleed. Mijn jas in de garderobe en naar de persbalie.

Eenmaal binnen krijg ik bij Scoupy niet alleen een lekkere kop thee, ik word ook verwend met een Bossche bol! Yum! We praten wat over Scoupy in het algemeen en over Scoupy op de beurs. Ze hebben dit keer niet alleen de welbekende shopper, samen met Margriet hebben ze ook een wensboom. Hang een kaartje in deze boom, met daarop wie je echt een lekker verwenpakket toewenst, elke dag worden de kaartjes eruit gehaald en aan het einde van Margriet Winterfair worden er 500(!) pakketten weggegeven. Je zet er alleen je eigen gegevens op, dat vond ik wel een heel geruststellend idee. Ik heb zelf ook een kaartje in de boom gehangen, maar ik ga natuurlijk niet verklappen voor wie…

De shopper kun je leeg afhalen voor niks. WIl je een gevulde Scoupy shopper, dan betaal je €6,00. Je krijgt dan een voucher waarmee je thuis €1,50 terugkrijgt, hierdoor is de Shopper t.w.v. meer dan €23,00 maar €4,50! Ik ben er altijd heel erg fan van en zal hem in de shoplog van maandag uitgebreid laten zien!

Dan is het tijd om de vloer op te gaan. Het is druk, maar gezellig druk. Er waren momenten dat alle bezoekers op 1 plek leken te zijn en dan was er weer een moment dat het juist heel rustig was. De eerste stand die ik zie is meteen eentje waar ik erg naar uitkeek. Als ik op zaterdagavond met een wijntje op de bank zit vind ik het heerlijk om daarbij wat te knabbelen. Chips ben ik intussen wel een beetje beu, soms eet ik een fuet, maar ik heb de laatste tijd ook kaaskoekjes ontdekt.

Bij Roka cheese crispies is alles te proeven en met de speciale aanbieding ook een koopje. 5 pakjes kaaskoekjes voor €5,00 is natuurlijk al heel leuk, zeker omdat de normale prijs €1,99 per stuk is!

Ik moet goed op mijn plattegrond kijken dat ik alle stands zou zien die ik graag wilde zien, maar de route was mij niet helemaal duidelijk. Tot ik ontdekte dat er een grote roze lijn over de grond liep, als je deze volgt kom je overal. Ik bezocht ook de stand van Tantilly, een webshop voor vrolijke jurkjes. Ik vind ze onwijs schattig en wilde aan het einde van de dag eigenlijk teruggaan, maar ik was zo bekaf dat dat er niet meer van is gekomen. Geen jurkje voor mij dus, dit keer.

Bij de stand van Bettine geitenkaas is het heel erg druk. Ik krijg dus niet de kans om zelf te proeven, helaas en ik sla de aanbieding die zij hebben dus ook maar over. Ik zoek het niet zo om te ellebogen voor een toastje.

Nog drukker is het bij Fogan, een bekende stand voor mensen die vaker naar dit soort evenementen gaat. Alles is hier €1,00 en er zijn allerlei dingen te koop. Van make-up en cosmetica tot nagelknippers en haarelastieken. De rij voor de kassa is gigantisch en ik besluit om voorbij te lopen. De producten zijn niet duur, maar kwaliteit is passende bij de prijs,

Bij Gold and Green stop ik wel even, want ik ben erg benieuwd hoe deze vleesve rvanger smaakt. De Pulles Oats, op basis van bonen en haver, is aangemaakt met tacokruiden en geserveerd op een tortilla chip. Ik laat tot 2 keer toe de vulling van mijn chipje vallen, maar het is echt heel erg lekker. Ik ga deze vleesvervanger zeker eens proberen en zeker omdat ik een bon heb gekregen voor een cashback bij Albert Heijn!

Tijd voor een toetje, gelukkig kom ik precies langs Almhof en kan ik het pure chocolade toetje met slagroom proeven. Heerlijk!

Nu we langzaam aan richting kerst gaan worden ook de kerstfilms van dit jaar gelanceerd. Netflix komt met Klaus. Dit vertelt het verhaal van hoe de kerstman ooit is begonnen met het uitdelen van cadeautjes. Ik had hem toevallig al gezien afgelopen week en vond het dus heel leuk om even met postbode Jesper op de foto te gaan. Je kan er ook met een hele set van de tekenfilm op de foto gaan voor een speciale kerstkaart. Ik vind het alleen wat sneu om alleen op een kerstkaart te staan, dus dat sla het over.

Natuurlijk zijn er tijdens Margriet Winterfair ook weer een heleboel leuke workshops te volgen. Ik kijk even mee bij wat dames die bij Weleda een masker workshop doen. Het ziet er erg gezellig uit.

Bij de stand van Weleda is een heel goede aanbieding van 50% korting. Ik heb nog genoeg voorraad op dit moment, dus sla even over, maar dat is wel een heel lekkere deal natuurlijk!

Webecos is een merk dat normaal alleen via schoonheidsspecialisten te koop is, maar om naamsbekendheid te creëren staan ze op Margriet Winterfair. Toen ik zelf de opleiding voor schoonheidsverzorging volgde was dit het merk dat wij gebruikten. Ik vind het erg leuk om het weer eens tegen te komen dus. Ik krijg een heerlijke handscrub, waar mijn handen een beetje glibberig van worden en dat is niet zo fijn als je op krukken loopt.

We zijn natuurlijk in Den Bosch en Brabant dus deze mooie bestemmingen moeten even gepromoot worden aan onze bezoekers van ‘buitenaf’. Ik ben zelf een trotse Brabo dus zorg dat ik Omroep Brabant like op facebook voor een toffe Brabant-sleutelhanger.

Woontante is een standhouder die ik eerder dit jaar ook op de Huishoudbeurs en Libelle zomerweek tegen kwam. Daar werd ik verliefd op de ovenschalen van Lavandoux, vanwege het gewicht had ik ze nog niet gekocht maar nu is daar het moment. Ik kan moeilijk kiezen, maar het is gelukt. Welke ovenschaal het is geworden zie je maandag!

Dan zit de helft van de Winterfair er alweer op. Ik stal de tassen die ik tot nu toe heb verzameld en besluit even een ‘bathroom break’ te nemen. Ik heb eigenlijk ook wel een beetje dorst en baal dat ik geen fles water mee heb genomen.

In hal 5 is weinig interessants te zien, ik twijfel bij Ravensburger of ik een spel wil kopen voor mijn vriend. Sinterklaas en Kerst komen er immers weer aan, maar ik kan niet goed genoeg inschatten of het echt leuk is en met €10,00 vind ik het best wel duur.

Voordat ik hal 6 in ga wil ik echt even wat drinken, maar de rij is zo lang dat ik toch maar door ga. Gelukkig kom ik bijna meteen de gezellige stand van TwisTea tegen. Hier kan ik alle smaken thee proberen die zij verkopen, mijn dorst is dus wel even gelest! Het is een gezellige stand waar iedereen even komt theeleuten.

Sowieso is dit een heel leuke hal, want niet veel verder kom ik ook een stand tegen met allemaal leuke potten met koekjes. Dit is de stand van Van Strien banketbakkers. Dat ziet er echt heel leuk uit en de chocolate chip koekjes zijn heel erg lekker. Nog beter zijn de zandkoekjes trouwens. Ik maak hier dan ook gebruik van de 3 voor €5,00 actie!

Bij de meeste stands waar wat te proeven is is het heel erg druk, maar bij de JAZZ apple stand ben ik de enige die staat te wachten tot een nieuwe appel is gesneden. Jammer want het zijn echt heel lekkere appels. Zoet, sappig en niet melig. Het is niet de goedkoopste appel, maar wel regelmatig met een aanbieding te koop.

Hoewel ik van appels houd ben ik toch meer van de druiven als het om fruit gaat. Vooral geperst en tot wijn gemaakt. Het is inmiddels ook al wel tijd voor een klein slokje wijn, dus ik ben blij dat ik de stand van JP. Chenet tegenkom. De roze fles van de Ice Edition rosé spreekt me heel erg aan, maar ik vind de witte wijn variant toch lekkerder. Natuurlijk wilde ik ook wel even met Puru Schout op de foto, hij was er immers niet voor niets.

Ik had erg uitgekeken om lekker op de Norah stand te neuzen. Twee jaar geleden ontdekte ik deze winkel op Margriet Winterfair, maar het is nu zo druk dat het niet eens leuk is om er rond te lopen. Jammer maar helaas.

Een klein standje dat vervolgens mijn oog trekt is die van ‘De beste wijn bij’. Een webshop die zich specialiseert in wijn/spijs combinaties, zodat je altijd de juiste wijn hebt bij je maaltijd. Hoewel er een heel goede aanbieding is, met 6 flessen halen 5 betalen, die ook nog eens wordt thuisbezorgd had ik aan het eind van de dag geen puf meer om nog terug te lopen. Net als bij de stand van Tantilly. Wel heel erg jammer want het was erg lekker geweest tijdens kerst.

Nog meer wijn! Mensen ik kan mijn lol hier niet op, dit keer zijn het enkel Duitse wijnen. Regelmatig zie ik bij Albert Heijn een wijn staan in een geweldige fles, maar omdat de naam mij niets zegt durf ik hem nooit te kopen. Nu blijkt het dus een Duitse te zijn en kan ik hem proeven. Het is een lekker frisse en fruitige wijn en de volgende keer gaat hij zeker eens in mijn mandje mee.

Ook voor je kerstboom kun je op de beurs terecht. Hier bestellen en vervolgens thuisbezorgd krijgen. Het is super handig, maar ik heb natuurlijk al een kunstboom waar ik heel blij mee ben. Wel schattig met dat Volkwagen busje, vind je niet?

Naast wijn is ook kaasfondue iets waar je mij ’s nachts voor kunt wakker maken. Deze kaasfondue in blik, in een Hollandse of truffelversie is extra handig omdat je het gewoon in het blik kan opwarmen en gebruiken. De prijzen zijn €12,95 voor 750 gram Hollandse kaasfondue in blik. Een blik van 400 gram kost €9,95. Liever de truffelversie? Dan betaal je €19.95 voor 750 gram en €13,95 voor 400 gram.

Natuurlijk ga ik ook even kijken bij het optreden van Alain Clarke in het Margriet theater. Ik ben geen enorme fan van deze muziek, maar hij weet het publiek wel los te krijgen en er wordt enthousiast gereageerd.

Hoewel ik een heel fijne dag heb gehad en enorm heb genoten is het nu wel tijd om naar huis te gaan. Ik haal de tassen op die ik eerder had weggebracht en natuurlijk een Scoupy tas en loop naar de auto. Omdat ik op krukken loop gaat het niet zo gemakkelijk als ik zou willen, gelukkig bied een dame me aan om de tassen naar de auto te brengen. Wauw, dat vind ik zo vriendelijk! Echt duizendmaal dank! Thuis plof ik uitgeteld in bed, tot ik me besef dat ik dit verslag nog moet schrijven.

9 gedachten over “Verslag Margriet Winterfair 2019”

  1. De Roka koekjes zijn zo lekker, ik ken ze al mijn hele leven. De man die er groot mee is geworden was een kennis van mijn ouders. De vereniging waarbij ze beiden zaten kregen altijd dozen vol om uit te delen.

  2. Niks voor mij, zo’n drukke beurs, als ik in je verslag lees hoe druk het overal is en je heel wat stands hebt overgeslagen omdat het te druk was, ik zou dat zonde vinden van het entreegeld en de reiskosten. Voor mij als niet-bezoeker die je foto’s bekijkt, lijkt deze beurs erg veel op de huishoudbeurs .
    Ik bezoek wel elke jaar, samen met mijn dochter, de handwerkbeurs. Gelukkig hebben we het daar nog nooit zo druk aangetroffen als jij beschrijft, ik denk dat we dan gauw zouden vertrekken en nooit weer terug zouden gaan.

  3. De platte buikfles heet bocksbeutel. Daar stoppen ze in Beieren alleen de betere frankenwijn in. Bocks = riem in het Fränkisch, beutel = buidel.

  4. Het ligt er ook een beetje aan waarvoor je gaat, gezelligheid was er genoeg en ik heb ook bij heel veel stands rustig kunnen kijken. Op zich was de hoeveelheid mensen niet eens per se het probleem bij de stands die ik voorbij ben gegaan, eerder de indeling/ het formaat van de stands zelf. Het blijft moeilijk inschatten en wellicht had ik met even geduld het weer stukken beter begaanbaar aangetroffen, maar na 1 rondje over de Fair was ik gewoon helemaal op!

  5. Dat wist ik helemaal niet! Wat leuk dat je dat verteld, dan snap ik het wel een stuk beter waarom de fles zo’n toffe vorm heeft! Ik heb hier nog de informatie van de wijn en het is inderdaad een frankenwijn in! Zo leer je nog eens wat op de late zondagavond!

  6. Zo’n fair lijkt me ook erg leuk om heen te gaan, maar ze zijn altijd zo ver weg en ik houd ook absoluut niet van zoveel drukte.

  7. Wij vonden het een geslaagde middag , voor elk wat wils , en niet vergeten ,ook weer een paket van SCOUPY gekocht met veel voordeel , echt voor ons herhaling vatbaar , Margriet , en SCOUPY bedankt voor de gezellige middag.

Reacties zijn gesloten.