Too Good To Go voedselverspilling vakantie
Actualiteiten

Voedselverspilling tegengaan op vakantie met Too Good To Go

Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling is razend populair. Steeds meer bedrijven sluiten zich aan en steeds meer mensen maken er gebruik van. Ik merk dat ook aan mijn Google Analytics want er komen dagelijks nog veel mensen een kijkje nemen in de blog die ik eerder aan dit onderwerp besteedde. Nu we midden in de vakantieperiode zitten wil ik nog even extra aandacht eraan besteden, want Too Good To Go is niet een concept dat alleen in Nederland werkt!

Wat is Too Good To Go?

Voor wie het nog niet weet; Too Good To Go is dus een app om voedselverspilling tegen te gaan. Dit doen ze doordat aangesloten winkels en restaurants hun overtollige eten, wat anders in de vuilnisbak terecht zou komen, voor een gereduceerde prijs kunnen verkopen. Natuurlijk weet een winkel of restaurant van tevoren niet wat ze aan het einde van de dag over zullen hebben, daarom koop je als consument een bon voor een zogenaamde ‘Magic box’. Deze kost meestal zo’n 4 of 5 euro en je mag een winkelwaarde van ongeveer 3x het bedrag dat je betaald hebt terug verwachten. Soms zal het meer zijn, maar zoals ik eerder al zei; een winkel of restaurant weet nooit wat er overblijft.

Internationaal

In Nederland is Too Good To Go een daverend succes, maar Too Good To Go is niet alleen in ons kikkerlandje actief. Door heel Europa vind je bedrijven waar je een zogenaamde ‘Magic Box’ kan ophalen en dat betekent dat je wellicht ook tijdens je vakantie kunt helpen om voedselverspilling tegen te gaan! Afhankelijk van je bestemming natuurlijk, want als je je vakantie in Parijs viert is het aanbod stukken groter dan in een dorp waar alleen nog een man van 80 en zijn hond wonen. Hetzelfde als hier in Nederland; in Amsterdam zijn veel meer bedrijven aangesloten dan in Schubbekutteveen. Wil je weten wat er zoal wordt uitgegeven door bedrijven op jouw vakantiebestemming? Kijk dan even op instagram, bijna alle landen hebben hun eigen landelijke hashtag, meestal #toogoodtogo met daarachter de afkorting van de landsnaam.

Voordelen

Er is maar één Too Good To Go app, dus je hoeft geen speciale app te downloaden als je in het buitenland een bon wil kopen. Simpelweg je huidige locatie aanpassen en je krijgt de dichtstbijzijnde deelnemers te zien. Ook betalen kun je gewoon zoals je altijd gewend bent, met iDEAL, PayPal of creditcard. Ook in het buitenland wordt het aangemoedigd om je eigen bakjes en tasjes mee te nemen als je je Magic Box op gaat halen. Ben je van plan om gebruik te maken van de app, neem dan ook wat bakjes en tasjes mee!

Nadelen

Net als in Nederland weet je bij Too Good To Go in het buitenland ook niet wát je gaat krijgen. Je kunt er dus niet 100% op vertrouwen dat je met de bon van de lokale bakker ook de volgende dag kunt ontbijten. Al is het misschien niet zo heel erg om op vakantie (een keer) met gebakjes te ontbijten, haha. Daarnaast worden alle Magic Boxen pas, net als in Nederland, rond sluitingstijd uitgegeven. Daardoor kun je niet echt gebruik maken van de boxen voor een directe maaltijd. Als je een koelkast hebt en zelf kunt koken is het in sommige gevallen weer wel te doen om de volgende dag nog van je Magic Box te genieten. Dat moet je dus even afwegen met je eigen plannen.

Aangezien ik zelf naar een klein dorpje op vakantie ga denk ik niet dat ik heel makkelijk gebruik kan maken van de app, maar ik ga er zeker wel even naar kijken als ik er ben. Mocht ik toch een Magic Box weten te bemachtigen dan lezen jullie het in mijn vakantieverslag!

Ga jij gebruik maken van Too Good To Go op je vakantie?