too good to go app
Besparen voedselverspilling

Too good to go-app, te mooi om waar te zijn?

De (redelijk) nieuwe app ‘Too Good To Go’ lijkt ook wel een beetje ‘too good to be true’; te mooi om waar te zijn. Eten kopen (meestal overtollig) bij restaurants, bakkerijen, supermarkten, etc. tegen een gereduceerde prijs en zo voedselverspilling tegen gaan. Het klinkt in mijn oren ook echt enorm budgetproof en sowieso; ik ben helemaal voor het voorkomen van voedselverspilling. Helaas zijn er nog maar een beperkt aantal winkels aangesloten bij To good to go, maar het worden er wél steeds meer. Zo zag ik bijvoorbeeld ook al wat Eindhovense bedrijven staan, maar hier in Best is er nog niks te vinden.

Spieken in andermans boxen

Omdat er nog geen bedrijven uit Best zijn aangesloten bij Too Good To Go moet ik uit gaan van de Magic Boxen die ik op internet heb gezien. Zo heeft Bonnie van Boncolor al twee video’s gemaakt waarin ze gebruik maakt van de app. Maar ook Aimée van der Pijl en Marije van Ditgebeurterals hebben er video’s over gemaakt. (Ik zal ze onder dit artikel even allemaal linken.) Daarnaast wordt de inhoud van de boxen ook op fora en social media flink met de wereld gedeeld, eenvoudig dus om uit te vinden of je een beetje waar voor je geld krijgt. Voor mijn gevoel is dit trouwens eigenlijk juist wel beter dan het (alleen) zelf proberen, want zo kan ik een minder persoonlijk oordeel vellen. Sowieso is over smaak natuurlijk niet te twisten, dus ik kijk puur naar de inhoud van de boxen ten opzichte van de prijs.

Hoe werkt de app?

Om middernacht komen de ‘Magic Boxen’, zoals ze door To Good To Go zelf genoemd worden online. Ik vind de app zelf heel overzichtelijk; op elke coupon is duidelijk van welk bedrijf het komt, hoe ver dat bedrijf bij je vandaan is, wanneer je je Magic Box mag ophalen en wat je ervoor betaald. De afhaaltijden kunnen nogal verschillen, omdat het natuurlijk te maken heeft met de sluitingstijd van de winkels. Betalen doe je via een credit card of Paypal, maar ik heb uit betrouwbare bron (To Good To Go zelf, haha) gehoord dat je binnenkort ook met iDeal kunt betalen! Als je op de aanbieding klikt kun je ook zien wat de (minimale) normale waarde zou zijn van de producten die je krijgt. De prijs van de box mag nooit hoger zijn dan de helft van de originele waarde van wat er in zal zitten.

Is het zijn geld waard?

Als ik zo kijk naar de video’s van mijn collega’s en wat mensen op social media delen is het zijn prijs over het algemeen wel heel erg waard (bv een flinke maaltijd voor 2 personen voor maar 4 of 5 euro of flink wat broden voor diezelfde prijs.) Maar houdt wel in je achterhoofd dat het natuurlijk wel om restjes gaat, overblijfselen die de desbetreffende bedrijven niet hebben kunnen slijten aan hun ‘normale’ klanten. Dus koop je een Magic Box bij een populaire bakkerij, in de hoop dat je hun specialiteit krijgt zul je waarschijnlijk pech hebben. Wel is het een leuk om deze app te gebruiken als je vriendinnen langskomen en je wil wat lekkers bij de thee of juist voor een sapje bij een lunch. Of misschien een beetje vooruit denken en plannen in plaats van afhalen/ bestellen op een luie avond. (Hier is bestelavond bijna altijd wel op dezelfde avond.) Het bespaard je dan zeker wel een paar euro en voorkomt dus voedselverspilling. Er zijn ook supermarkten die zijn aangemeld bij de app en als je producten via hen zou krijgen kan het je creativiteit misschien wel een beetje prikkelen.

Wat als een bedrijf geen restjes heeft?

Iets waar ik erg benieuwd naar was, is wat er gebeurd als een bedrijf geen restjes blijkt te hebben. Daarom nam ik even contact op met To Good To Go en zij vertelde me dat een bedrijf dan gewoon de box kan annuleren. Als klant krijg je dan netjes je geld terug. Maar andersom kan het ook; als een bedrijf in de loop van de dag bedenkt meer over te zullen hebben kunnen ze extra boxen online zetten. Aangezien ik vooral fan ben vanuit het aspect van het terugbrengen van voedselverspilling vind ik dit erg geweldig.

Ik hoop zelf echt dat er vlug bedrijven uit Best zullen komen die zich aansluiten bij deze app, zodat ik ook eens een lekkere (luxe) kliekjes-maaltijd kan eten. Ik sta echt te popelen om het zelf te proberen.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van de Too Good To Go-app?
Bonnie video #1
Bonnie video #2
Aimée video #1
Aimée video #2
Marije video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *