Voorraad
Bespaartips Persoonlijk

Wat heeft mijn voorraad mij gekost? (En wat is hij waard?!)

Toen ik de video maakte waarin ik antwoord gaf op kritische vragen liet ik daar express 1 vraag uit weg. Deze vraag wilde ik namelijk uitgebreid en goed beantwoorden. De vraag heb je natuurlijk al in de titel zien staan; wat heeft mijn voorraad mij nu eigenlijk gekost? Een vraag die mij sinds oktober vorig jaar enorm veel gesteld werd maar waar ik domweg gewoon het antwoord niet op wist.

Maar eerlijk gezegd was ik daar zelf natuurlijk ook wel nieuwsgierig naar, van de meeste artikelen wist ik los nog (ongeveer) wel wat ik er voor betaald had maar de precieze prijzen? Daarom ben ik op een druilerige middag (ja het is al een paar weken terug dat ik dit deed) mijn schuur in gegaan, gewapend met pen en papier om op te schrijven wat er allemaal in mijn voorraad staat en eventueel wat de deal was waarmee ik hem kocht.

Wat heb ik in mijn voorraad

Voor deze rekensom heb ik alleen alle houdbare producten geteld, alles wat zich op dat moment in mijn voorraad bevond maar niet in de koelkast of vriezer moest. De voorraad in die laatste 2 producten groeit en krimpt echt per week zoveel dat dat bijna niet te rekenen is, terwijl mijn voorraad houdbare producten vrij stabiel is.

Alles opschrijven en achterhalen wat ik betaald heb voor de producten kostte me flink wat tijd, maar ik vond het heerlijk om zo bezig te zijn en geconfronteerd te worden met alle super goede deals die ik in de afgelopen 2 jaar kreeg! Dat is namelijk de tijd dat het mij gekost heeft om alles op te bouwen; ik ben eind mei 2016 begonnen met het opbouwen van deze voorraad. Eerst de duurdere producten (wc papier, wasmiddel) en uiteindelijk ook de wat goedkopere dingen zoals deodorant.

Mijn houdbare voorraad bestaat voor ongeveer 60% uit non-food producten en voor 40% uit eetbare dingen. Misschien ook leuk om te weten dat de kortingen die ik krijg op non-food over het algemeen hoger zijn dan op eetbare producten, maar cashbacks zijn er dan weer wel veel vaker op voedsel.

Maar wat heb je nou betaald?

Om alle kosten te achterhalen ben ik in mijn instagram feed, mijn mailbox en in de dozen met oude bonnen gedoken. Gek genoeg wist ik van de meeste producten nog wel hoe de deal destijds in elkaar zat. Zo kreeg ik bij 2 maskers van Nivea een gratis shampoo, maar ik kon mij niet meer herinneren of ik op die maskers ook nog korting had gehad. Zo moest ik dus nog wel een beetje zoeken en rekenen, maar ik heb alles terug kunnen halen! Ook vaak dankzij mijn instagram-feed!

Na het optellen van alle bedragen kwam ik uit dat de totale WAARDE van mijn voorraad ongeveer €902,89 is, ik betaalde echter maar ongeveer €240,61. Dat is dus een besparing van bijna 75%! Als je daarbij bedenkt dat ik er 2 jaar over gedaan heb om deze voorraad op te bouwen, betekent dat dat ik maar 10 euro EXTRA per maand heb uit hoeven geven. Niet slecht en zelfs niet heel erg overdreven, toch?

Heb jij ook een (goed gevulde) voorraadkast?

2 gedachten over “Wat heeft mijn voorraad mij gekost? (En wat is hij waard?!)”

  1. Ik heb ook een aardige voorraadkast. Heel handig als je het een maand financieel even kalm aan moet doen. Kun je mooi creatief de voorraad opmaken! Vooral.voorraad van de rijst, mie, noedels , blik en potgroente.

  2. Leuk om te horen! Inderdaad handig in tijden van financiële tegenvallers, slechte aanbiedingen of natuurlijk ook gewoon zelfopgelegd rantsoen! 😉

Reacties zijn gesloten.