Boodschappen

Waarom Aldi je (misschien toch niet) meer kost dan je lief is

Toen ik vorig jaar mijn artikel ‘Waarom Aldi je meer kost dan je lief is’ plaatste was het lang geleden dat ik daar echt boodschappen had gedaan. We gingen wel eens om een specifiek product of een aanbieding, maar verder vond ik het een vervelende winkel. Nu zijn we een jaar verder en is Aldi mijn favoriete supermarkt. Ik lijk er meer te besparen dan ooit.

Kwaliteit

Was ik eerder niet te spreken over de kwaliteit van Aldi producten, moet ik dat nu toch echt terugnemen. Ik vind het vlees van Aldi van mooie kwaliteit. Maar vooral over de groenten ben ik toch wel heel erg te spreken. Ze houden het makkelijk 1 of 2 en soms zelfs wel 3 weken uit zonder vies te worden. Als ik merk dat een groente wel wat mojo begint te verliezen plan ik gewoon dat het direct opgegeten wordt of ingevroren voor later gebruik. Maar over het algemeen is het slechte gevoel dat ik bij de groenten van Aldi had volledig verdwenen. Wellicht dat het ook aan de winkel ligt, gaat de roulatie in beter bezochte winkels harder dan bij minder goed bezochte winkels.

A-merken moet je wel negeren

A-merken bij een goedkope supermarkt zijn altijd een slecht idee. De normale prijzen zijn misschien wat lager, maar er zijn zelden goede aanbiedingen. Gewoon negeren dus, zoals ik eigenlijk in mijn vorige artikel ook al zei. Ik wil hier nog wel eens een apart artikel over maken dus, zeker nu ook Lidl over is gegaan op de verkoop van A-merken.

Aanbiedingen

Tsja, ik moet eerlijk zeggen dat de aanbiedingen op meer houdbare producten inderdaad niet zijn om naar huis te schrijven. Maar de aanbiedingen op verse producten, daar wordt ik toch wel heel blij van tegenwoordig. Groenten en fruit hebben echt deals die soms wel 75% schelen met winkels als Albert Heijn. Dat kan ik alleen maar waarderen. Daarbij maakt ‘mijn’ Aldi ook erg fijn gebruik van de weggooien-is-zonde stickers. Dat zijn een soort aanbiedingen, toch?

Randassortiment

Waar je bij Lidl elke week om de oren wordt gegooid met randassortiment met etenswaren, is het randassortiment bij Aldi vooral non-food. Dat kan ik dan ook echt makkelijk negeren, terwijl de ‘land aanbiedingen’ bij Lidl me toch altijd wel weten te verleiden. Ik word bij Aldi niet afgeleid door dingen die niet op mijn lijstje staan en dat vind ik heel erg prettig. Prettiger misschien wel dan grote kortingen bij A-merk supermarkten. Ik zeg misschien.. Haha.

Wat nog wel heel tricky is bij Aldi

Prijs op de schappen komen niet altijd overeen met prijs bij kassa – Ik probeer de laatste tijd een manier van winkelen van het Amerikaanse YouTube kanaal Pennies into Pearls. Zij maakt thuis een soort begroting van haar boodschappen. Past vervolgens in de winkel aan wat er op de schappen staat en komt dan meestal redelijk goed uit bij de kassa. Dit heeft mij doen beseffen dat sommige schapprijzen afwijken van de prijs bij de kassa. Het ene is duurder en het andere goedkoper, dus meestal kom ik wel goed uit. Maar het is wel iets om rekening mee te houden en goed op te letten!

Goed je bon controleren – Ik heb vaker gehoord en nu zelf ook ondervonden dat je bij Aldi wel goed je bon moet controleren vóór je de winkel verlaat. Ik wil niet zeggen dat er altijd grove fouten worden gemaakt. Maar ik vind de bonnen wel veel onduidelijker dan bij andere winkels en heb dus al een aantal keer gehad dat ik niet snapte wat er op de bon stond. Uiteindelijk bleek er gewoon een goede verklaring voor te zijn, maar als ik niet even om opheldering had gevraagd had ik mij bij thuiskomst zeker bedonderd gevoeld.

Prijs per eenheid en niet per verpakking – Geen Aldi exclusive. Altijd goed opletten wat de eenheidsprijs is van een product. Soms kan iets zoveel goedkoper lijken maar is de inhoud ook veel minder. Of juist andersom. Dus altijd bekijken hoeveel je krijgt voor je prijs.

De Aldi waar ik altijd kom is ook nog eens heel ruim opgezet. Waardoor winkelen, zeker in deze periode, echt enorm rustig verloopt. Geen stress omdat alles vol staat en je nergens door kan. Gewoon rustig door de winkel wandelen en je lijstje afwerken. Nu ik bij Aldi winkel zijn mijn uitgaven nog met een goede 25% gedaald. Disclaimer daarbij is wel dat er al 3 maanden geen grote voorraadkast uitgaven zijn gedaan. Dus als die acties straks weer terugkomen kan het best wel weer terug stijgen.

11 gedachten over “Waarom Aldi je (misschien toch niet) meer kost dan je lief is”

 1. Verschil in gewichten klopt. De aardbeien zijn bij Aldi verpakt met 400 gram terwijl de overige winkels 500 gram heeft. Dus als je dit omrekent is de aanbieding niet meer zo heel interessant.

 2. Ik koop zelden A-merken dus weet ook de prijs niet. Kan dan niet goed inschatten of het wel goedkoper is als het bij de Aldi ligt.

 3. Sinds Aldi ook bij mij vlak in de buurt zit kom ik er ook vaker. Jumbo zit ernaast dus daar koop ik dingen die ze bij Aldi niet hebben. Zoals sommige dingen waarvoor je normaal naar de toko gaat, onze Jumbo heeft een mooie sortering voor een goede prijs.

 4. Ik ben niet zo’n fan van de Aldi, maar ik ga er wel speciaal naartoe voor de kant-en-klare lasagne bolognese. Die smaakt echt goed!

 5. Aldi is de enige die cola zero flessen van 1.75 ltr verkoopt . Lekker veel dus en de prijs per liter (als je zo mag vergelijken)is ook nog eens goedkoper.

 6. Ik ga meestal naar de Lidl voor mijn weekboodschappen. Vind ik toch net wat fijner dan de Aldi – al ga ik daar toch wel eens in de paar weken heen voor vleesvervangers, of bijvoorbeeld als ze weer een kilo paprika’s hebben voor 2 euro. Zulke aanbiedingen zie ik ergens anders nooit.

 7. Grenten en voroal fruit vind ik niet lekker in de supermarkt. Ooit kersen gekocht bij de Aldi, maar ook teruggebracht. Verwend door de groentenboer.

  Ik hou van de rust in de Aldi en het gebrek aan keuzestress. Snel klaar en dat is wat waard.

 8. Ga weleens na de aldi,maar vroeger kwam je met 100 gulden een volle kar uit de winkel.tegenwoordig is dit gehalveerd
  En wat ik vindt,is dat ze niet netjes zijn en dat er vaak producten liggen die over datum zijn of er zit schimmel op ..dus het is zeker uitkijken .weet niet hoe dit bij andere filiallen is

 9. Het is dan ook al bijna 20 jaar geleden dat we met de gulden betaalden. Je kan de prijzen van producten uit 1980 ook niet vergelijken met de prijzen uit 2000.

 10. Ik ga meestal liever naar de Lidl dan de Aldi, omdat de Lidl steeds die prijs wint voor de beste groentes en zo.

 11. Bij de Aldi vond ik het fijn dat er geen muziek is en snuffelen in de bakken natuurlijk.
  Maar bij onze Aldi is vaak alles op vooral als je voor de weekendaanbiedingen gaat, daarom kom ik er niet meer.

Reacties zijn gesloten.