Geen categorie

Waarom ik koos voor een sim only abonnement

Laatst was ik op zoek naar een nieuw mobiel abonnement. Het gebruik van mijn privéabonnement was namelijk flink gedaald, waardoor ik zeker wist dat dit goedkoper moest kunnen. Ik wilde alleen wel een paar belminuten en een kleine internetbundel voor als er een keer storing is op mijn zakelijke sim. Daarom ging ik op zoek naar een goedkoop sim only abonnement.

Persoonlijke situatie

Mijn persoonlijke situatie is dus zo; ik heb een zakelijk en een privénummer, dit om die twee zaken ook gescheiden te houden. Een keus waar ik heel blij mee ben dat ik ‘m heb gemaakt. Ik heb trouwens wél gewoon één toestel, maar met dualsim. Voor mijn zakelijke abonnement heb ik een grotere bundel; meestal als ik buiten de deur moet internetten of bellen is dat werk gerelateerd. Maar mijn privénummer wil ik houden voor, nou ja privédingen.

Wat verwacht ik van mijn sim only abonnement

Om te beginnen besloot ik mijn verbruik van de afgelopen tijd te bekijken, want wat heb ik nou eigenlijk nodig? Het is handig om genoeg minuten te hebben om met instanties te bellen als dat nodig is, maar dat is zelden langer dan een kwartier. Verder had ik al zoveel internet MB’s gespaard dat ik nog zo’n beetje eeuwig op internet zou kunnen en ik gebruik elke maand maximaal 2 GB van mijn privébytes. Dat betekende dat mijn abonnement meer dan gehalveerd kon worden.

Op zoek naar een passend abonnement

Toen startte de zoektocht naar een goedkoop sim only abonnement, want ik zou Gierige Gerda niet zijn als ik niet de beste prijs zou willen betalen. Ik kijk wel altijd even of er bij de beste optie die ik heb gevonden nog ergens een cashback of andere goede deal te vinden is. Dan ben ik vervolgens wel heel erg daadkrachtig en sluit ik mijn abonnement ook meteen af. Een taak waar ik maximaal een uur mee bezig was, maar die me zo €200,00 bespaarde (over een periode van 2 jaar dat dan weer wel).

Beter voor het milieu

Die €200,00 die ik bespaard heb zijn toch weer de kosten van een nieuw toestel, want ik koop meestal niet het allernieuwste, allerbeste toestel. Maar ik kies voor een budgetvariant. Deze gaan over het algemeen alsnog langer dan twee jaar mee, ondanks dat ik ze intensief gebruik. En kan ik ze niet meer gebruiken? Dan is er altijd nog wel een tante of buurvrouw die nog prima twee jaar door kan met mijn telefoon. Daarvoor is sim only gewoon super fijn. Opgebruiken tot iets niet meer werkt of aan je vraag voldoet. We moeten namelijk allemaal wel wat zuiniger zijn op onze spullen.

Nou is het altijd slim om na te gaan of sim only het beste bij je past. Soms kan het (als je toch een telefoon nodig hebt) wel een klein beetje schelen om een abonnement mét telefoon te nemen. Zeker als je zoals ik voor een goedkoper toestel gaat. Want bij duurdere telefoons komt dan weer een BKR-registratie kijken en dat kan ongunstig zijn als je gedurende de afbetalingstermijn een hypotheek of andere lening wil afsluiten. Dus wees altijd verstandig en bij twijfel; ga altijd voor sim only!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Simpel.