spaarkaarten

Waarom jij vanaf 1 juni ook koopzegels moet gaan sparen bij Albert Heijn

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Albert Heijn gaat stoppen met fysieke koopzegels. Vanaf 1 juni zal het nieuwe systeem in gebruik worden genomen. Heb je nog halfvolle boekjes liggen met geplakte zegels? Dan heb je nog tot het einde van dit jaar om deze vol te krijgen. Ik vind het erg jammer dat het plakken verdwijnt, het had toch wel zo zijn charme. Maar mijn volgers op Instagram zijn er erg verdeeld over. Waar we het wel over eens zijn? Fijn dat de zegels weer terugkomen nadat het spaarsysteem (tijdelijk) was stopgezet vanwege de coronacrisis. Want sparen met koopzegels is stiekem toch wel heel gunstig in tijden dat de bank je eigenlijk geen rente meer geeft. En nu Albert Heijn begint met digitaal sparen (en andere supermarkten geheid zullen volgen) heb je helemaal geen excuus meer.

Waarom je nu koopzegels moet gaan sparen

Kijk, ik weet ook wel hoe veel mensen in elkaar zitten. Die kopen die zegels, maar zijn ze vervolgens vaker kwijt dan ze in het boekje terecht komen. Super stom natuurlijk, maar wel een goede reden om ze niet te kopen. Wel jammer dat je niet kan profiteren van een alternatief voor de lage rentes bij banken. Maar nu kan die smoes de deur uit en kan je gewoon digitaal gaan sparen.

Waarvoor gebruik je de zegeltjes

Nou ja, leuk dus om dan maar zegeltjes te sparen. Maar je kan dat niet, zoals een spaarrekening, doen voor op de lange baan. Ik gebruik mijn zegelboekjes meestal gewoon voor extra korting op boodschappen. Want door mijn boodschappen te betalen van het geld dat je voor je boekjes krijgt heb je direct €3,00 korting. Als je tenminste bij Appie spaart, bij andere winkels zijn het andere bedragen. Anderen sparen door het jaar heen de boekjes op om zo zakgeld te hebben voor de vakantie. Of juist om Sinterklaas of Kerst te kunnen financieren. Wat denk je van verjaardagscadeaus of een kinderfeestje? Er is vast wel een korte termijn doel voor jou om te sparen. Misschien is het voor mij een idee om met de zegeltjes voorlopig te sparen voor een Nintendo Switch, met Animal Crossing.

Bij welke winkel kun je koopzegels kopen?

Niet alleen Albert Heijn heeft dus koopzegels, ook andere supermarkten hebben vergelijkbare systemen. Ze werken wel net allemaal een beetje anders en ook de rentes die je krijgt zijn verschillend. Daarom hieronder een overzicht.

Albert Heijn – Bij Albert Heijn kun je bij elke euro die je besteed voor €0,10 een spaarzegel bijkopen. Met 490 zegels is je boekje vol en kun je deze inleveren bij een Albert Heijn filiaal. Je krijgt er dan €52,00 voor terug. Dat is 6% rente.

Jumbo – Jumbo werkt net weer iets anders. Hoewel je ook bij elke euro die je besteed ook voor €0,10 een zegel kan kopen, is het inleveren net wat anders. Je kunt een boekje vol sparen, dan krijg je voor 250 zegels €26,00. Dat is 4% rente. Als je eerder in wil leveren kan dat ook. Dan krijg je voor elke pagina met 25 zegels ook al €2,60 terug. De rente blijft dan dus hetzelfde.

Coop – Hetzelfde rentepercentage, 4%, krijg je bij Coop. Je moet dan wel 500 zegels gespaard hebben. Bij elke €0,50 kun je een zegel bij kopen voor €0,05. Een vol boekje kost dus €25,00 en je krijgt bij inwisseling €26,00.

Plus supermarkt – Voor de hoogste rente op koopzegels moet je bij Plus zijn. Je kunt daar bij elke euro die je besteed een zegel bijkopen voor €0,02. Met 200 zegels is je spaarkaart vol en kun je deze inleveren. Je hebt dan €4,00 ingelegd, maar krijgt er €6,00 voor terug! Dat is dus een rente van 50%! Wat mij betreft is het nadeel dus dat je dus echt spaart voor de rente en niet om geld aan de kant te zetten.

Hoogvliet – Bij deze winkel kom ik ook niet omdat er geen in de buurt zit. Maar het klantenkaart systeem staat me wel aan. Je plakt hier namelijk ook geen zegels in boekjes en sparen kan ook vlugger gaan. Bij elke €0,10 cent die besteed kun je voor €0,01 een punt kopen. Je hoeft dan niet te wachten tot je een boekje vol hebt of een bepaald aantal punten. Op elk moment dat jou zint kun je de punten laten uit laten betalen. Met 6% rente. Dat is vlug verdient dus!

Vanaf 1 juni weer sparen

Van 1 juni tot eind december kun je nog wel zegeltjes plakken om zo je laatste boekjes vol te maken. Daarna verdwijnt de fysieke zegel. Iets wat ik erg jammer vind. Maar ik moet ook zeggen dat me nog niet helemaal duidelijk is hoe het digitaal sparen eruit gaat zien. Wellicht wordt het een super goed systeem en ben ik in no time om. Als er meer over bekend is zal ik daar wel weer wat over laten weten. Volg me dus zeker op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven.

Ben jij blij dat de zegels digitaal worden of ga je het plakken wel echt missen?

61 gedachten over “Waarom jij vanaf 1 juni ook koopzegels moet gaan sparen bij Albert Heijn”

 1. Ik ga het zegels plakken zeker missen.
  Ik spaar het juist voor mijn kinderen, zodat hun zelf iets kunnen kopen en een deel leg ik appart voor sinterklaas. Anders zo’n grote hap uit mijn budget, met de koopzegels spaar je ongemerkt een heel leuk bedrag bij elkaar

 2. Ik ga het ‘anonieme’ sparen vooral missen. AH wil het systeem zo inrichten dat je alleen kan sparen met een Persoonlijke bonuskaart. Een zegelboekje was heerlijk ontraceerbaar, een oude sok, geld onder het matras. Dat ga ik vooral missen.

 3. Ik ben heel blij dat dePlus dichtbij is. Geld wegzetten doe ik wel op andere manieren, maar zo kunnen we toch een leuk extraatje sparen met een heel goede rente.

 4. Ik woon in het Noorden en spaar zegels bij de Poiesz.
  De zegels zijn gratis en je krijgt bij iedere €2,50 aan boodschappen 1 zegel. Met 100 zegels is je kaart vol en ontvang je €2,50 in contanten (of je kunt ze inleveren voor speelgoed, theedoeken enz.)

 5. Ik ga zeker weer sparen. Ik hoop dat het digitaal gewoon blijft staan, ook als je pasje kwijt raakt.
  Ik heb nog nooit” individueel” zegeltjes verloren, maar in januari hadden we brand in onze camper en toen is er ook 1,5 boekje met AH zegels verbrand (en nog veel meer ). Zo jammer. Ik was in februari weer begonnen maar ging even niet zo hard, dus wordt tijd om weer fanatieker te gaan sparen.

 6. Spaarzegels gaan straks via je persoonlijke bonuskaart. Je moet dan weer een app downloaden om te kunnen zien hoe ver je bent met sparen. Je vinkt dan ergens aan dat je koopzegels wilt (en betaald vervolgens bij elke aankoop 10% extra net als bij de fysieke zegels het geval was). Je kunt dus niet meer per keer beslissen of je wel of geen zegels wilt. Dus stel je doet aankopen voor iemand anders met jouw bonuskaart, dan worden ook die koopzegels erbij geteld. Niet echt handig. Wat mij betreft prima dat ze het digitaal maken, al vind ik het prima om te blijven plakken, want ik zit niet te wachten op verplicht nóg een extra app op mijn telefoon. Daarbij vraag ik me ook af hoe ze dat willen doen met oudere mensen die geen smartphone hebben en dus ook de app niet kunnen downloaden.

 7. Op de site van AH staan veel antwoorden op vragen over de nieuwe manier van sparen. 🙂 Je vinkt iets aan in de app en vanaf dat moment gaat het automatisch, als ik het goed heb begrepen. Ik vind het wel handig!

 8. Wat Maris ook al zegt, ik wil niet nog een app op mijn telefoon en ouderen of mensen zonder smartphone staan buitenspel.

  Ze hadden het ook via de website aan je account en bonuskaart kunnen koppelen, maar nee ze willen nog meer gegevens harvesten en je overal tracken, dus moet het met een app.

  Ik stop dus met sparen. Heel jammer dit.

 9. Nee, digitaal sparen ga ik zeker niet doen.
  Je wordt al veel teveel gevolgd in alles wat je online doet.
  Dus daar sparen gaat stoppen voor mij.

 10. als mijn boekje vol is stop ik er mee, digitaal sparen ga ik echt nietdoen.
  en ja mensen zonder mobieltje worden weer buiten spel gezet

 11. Bij de Plus krijg je voor 1 volle spaarkaart 2 zwemkaartjes gratis.Deze kosten € 5,70 per stuk bij het zwembad voor volwassenen. Dit is nog voordeliger als je 1 volle spaarkaart inlevert waar je € 6,00 voor krijgt.

 12. Ik weet nog niet precies hoe het gaat werken. Of je een nieuwe app moet nemen of dat het via je bestaande account gaat. Maar dat zal binnenkort wel duidelijk worden.

 13. Ik kon gisterenmiddag de info nog niet gevonden krijgen. Kwam wel op de site voor actiezegels uit, maar dat werkt toch een beetje anders denk ik. Wil het ook gewoon proberen.

 14. Ik lees al een tijdje je artikels maar dit is de eerste keer dat ik toch maar besluit te reageren. Ik ben zelf vorige jaar begonnen met sparen van koopzegels van AH en Plus. Het is een gemakkelijke manier om toch een mooie bedrag bij elkaar te sparen. Ik ga nog door met de ah zegels sparen tot het einde van het jaar, maar ik ga wel stoppen met de zegels van AH in 2023 als er verplicht wordt hiervoor een app te gebruiken. Ik wil geen app van supermarkten op mijn mobiel, en als ze dit verplichten om gebruik te maken van de zegels dan is de keuze om te stoppen een gemakkelijke besluit.

 15. Wat ik begreep gaat het sparen bij H in de toekomst alleen via de app en ook betalen via de app. Dat staat mij helemaal Niet aan.

 16. Dank je dat je mijn artikels leest en leuk dat je een keer reageert! Mag ik vragen waarom je ‘geen apps van supermarkten’ op je mobiel wil? Ja, ik ben nieuwsgierig want ik denk dat ik veel kan leren van iemands redenatie. 🙂

 17. Verplicht betalen via mobiel zal echt nog wel ver weg zijn. Op dit moment vragen ze wel zoveel mogelijk contactloos te betalen en dat kan met je mobiel. Maar je mag gelukkig ook nog steeds contant betalen.

 18. Erg jammer sparen van zegels had wel wat. Digitaal ga ik niet verder. Gemiste kans ah….

 19. Ik zal het zegeltjes plakken zeker gaan missen. Ik spaarde netzo boekjes tot ik iets nodig had. Ik zag dat als een sport.

 20. Ik vind digitaal sparen geweldig. Al mijn financiële zaken probeer ik te automatiseren! Ik ga juist begínnen met zegels sparen door deze mooie innovatie.

 21. Het doet me goed te lezen dat er meer mensen hetzelfde denken en bezwaar hebben tegen een ‘verplichte app.
  Ik ben er ook tegen want;
  geen keuzevrijheid,
  verlies van privacy.
  uitsluiting van mensen die niet digitaal aktief zijn.

 22. Mijn vader spaarde AH zegels en daar kocht hij altijd kleding van voor me in me jeugd.
  Pap’s is in 2012 overleden toen is mijn moeder door blijven plakken, ze heeft al heel wat boekjes. Me moeder heeft twee herseninfarcten gehad is nu 87 jaar een licht vergeetachtig aan het worden. Ze zal het stukje nostalgie erg missen.

 23. Wat een mooi en lief verhaal. Ik hoop dat voor mensen als uw moeder de fysieke zegels langer kunnen blijven bestaan.

 24. Digitaal sparen isabsoluut GEEN nieuw fenomeen, hoewel AH dat nu wel heel graag laat geloven. Bij de Keurslager spaar ik al sinds jaar en dag mijn keurzegels digitaal.

 25. Ik ga het zegeltjes plakken erg missen. Ik spaar voor zakgeld voor mijn diverse vakanties.
  Heel erg jammer, digitaal ga ik beslist niet doen.
  Geen privacy meer.

 26. Digitaal sparen is inderdaad helemaal niet nieuw. Mijn moeder kocht eind jaren 90 al de film Casper op VHS voor mij met digitale tankstationpunten, haha. Maar voor Albert Heijn is het natuurlijk wel een hele overstap!

 27. Mijn spaaractie van AH was om iets extra’s te sparen voor mijn kind die net zijn eigen woning heeft. Leuk om volle zegelboekjes te geven voor bijv. de nieuwe t.v of wasautomaat. Dat zie ik niet zo zitten met digitaal sparen. En ik wil ook zo’n app niet op mijn mobiel. Jammer AH!

 28. Shell is ook ooit gestopt met het uitgeven van spaarzegel, maar de omzet liep gelijk 15 tot 20% terug. dus die zijn daar ook op teruggekomen

 29. Naast het feit dat je er veel mensen mee buitensluit, is het heel erg onfris om in de supermarkt je telefoon te gebruiken. Ik doe dat nooit. Je neemt zo alle bacteriën en virussen ‘ongemerkt’ mee naar huis. Tenzij je na ieder bezoek je hele telefoon desinfecteert. Maar dat doet dus niemand.
  Voor mij geen app. Dan stop ik ermee.

 30. Je moet eenmalig via de Appie app aangeven dat je wil sparen voor koopzegels en daarna hoef je met de app niks meer te doen omdat het scannen van je bonuskaart voldoende is, zegels worden automatisch bijgeschreven. Via de app kan je je spaarsaldo zien (en misschien onderaan op de bon ook wel).

 31. 3,- korting op 490,- aankopen, dat is ongeveer 0,6% korting. Ik had niet verwacht dat je voor zulke belachelijk kleine korting naar een veel te dure winkel gaat.

  zie ook [links zijn niet toegestaan]

 32. Aardig zijn is gratis. Interessant dat jij naar koopzegels kijkt als korting, ik zie het meer als het geld dat ik normaal in een potje in de kast had staan. Of AH duur is of niet, daar kun je over twisten. Ik vergelijk altijd alles, dus weet zeker dat ik de beste prijs betaal als ik iets daar haal.

 33. Ik spaar al jaren. Mijn vader koopt ze ook altijd en geeft ze dan aan mij?.
  Ik spaar dus voor mezelf en stiekem heb ik een boekje voor mijn vader?
  Ben benieuwd hoe we dat digitaal gaan doen?

 34. Goed punt! Over gratis gesproken: stel dat de koopzegels gratis waren geweest. Gewoon, bij elke 10,- krijg je een gratis zegel en bij 49 zegels krijg je 3,-. Hoeveel was je rendement dan geweest? Oneindig veel rendement?

 35. Alle veranderingen zijn geen verbeteringen.
  Er zijn nog best veel oudere mensen die geen smartfhone hebben en toch plezier hadden in het sparen.
  Jammer maar wij gaan nu bij Jumbo boodschappen doen want daar kun je nog wel zegeltjes sparen.
  Dus geen digitaal sparen wij verlaten de AH

 36. ok, laatste opmerking die ik er over ga maken: stel dat de koopzegels 1 cent kosten. Na 4,90 aan koopzegels krijg je 3,- uitbetaald, maar je hebt wel eerst voor 490,- aan boodschappen moeten kopen. Hoe zou je dit noemen? 60% rente? Of 0,6% verlate korting/cashback?

 37. Dat zou ik rente noemen. Wat een winkel ook biedt gratis zegels, koopzegels, wuppies, moestuintjes, whatever; je moet nooit dáárom naar een bepaalde winkel gaan. Wat de goedkoopste supermarkt is verschilt per huishouden, omdat elk huishouden andere (eet)gewoonten heeft. Als je toch bij de winkels komt die koopzegels aanbieden en dan is dat een goede wijze om een hoge rente te krijgen. Kom je niet bij die winkels omdat je ze te duur vindt; gelukkig zijn het tips die ik geef en mag ieder nog zelf beslissen.

 38. Ik ga zeker niet digitaal sparen
  Zegels plakken oke maar digitaal nee .
  Iederjaar heb ik met de kerst 7 tot 8 boekjes vol .mooi voor de verjaardag van kinderen sinterklaas en kerst.
  Waarom moet alles digitaal niet iedereen heeft een telefoon waar dat mee kan
  Maar daar word niet aan gedacht
  Sorry appie maar dit vind ik niet normaal meer

 39. Leuk deze discussie hier te lezen! De AH koopzegels sparen voor rente is top. Ik ben het eens met je Gerda, iedereen zou moeten sparen die klant is bij AH.

 40. ben 74 jaar!!!,heb een laptop maar kan de app voor zegels te sparen niet downloaden,is alleen geschikt voor telefoon!!!,waardeloos.
  kan iemand mij verder helpen?

 41. Hallo Gierige Gerda,
  Was er een reden om mijn commentaar te verwijderen? Klonk het onbetamelijk of kritiek op AH koopzegels niet wenselijk? Ik vind het jammer dat je het hebt weggepoetst ,

 42. Er is genoeg kritiek gekomen op koopzegels en AH, dus dat is het probleem niet. Ik heb uw reactie verwijderd omdat ik mij distantieer van complottheoriën zoals de uwe. In mijn disclaimer geef ik ook aan dat ik mij dit recht behoud. Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd.

 43. Vind het uitermate stuitend om verplicht digitaal koopzegels te sparen. Aan nog meer apps, privacyverlies, cookies etc. heb ik geen behoefte. M.a.w.: voor mij is het over en uit wat betreft de AH-koopzegels per 31 december a.s. Dan liever Coop en Plus.

 44. Ik ga niet digitaal zegels sparen. Weer een bedrijf die subtiel mensen in die richting duwt. Andere optie is er niet.
  Je moet app downloaden en registreren. Op die manier geef je veel data weg over je koopgedrag. Dat ze 6% rente geven is niet genoeg voor mij om mijn data weg te geven. Wel slim van AH om met hoge rente mensen over de streep te trekken. Iedereen moet hun eigen afweging en keuzes maken.

 45. Ik spaar ook bij AH zegels. Niet fanatiek, af en toe. Nu heb ik een paar bladen geplakt, nog niet de helft.
  Ik zie nergens dat ik mijn geplakte zegels kan inleveren voor alleen de waarde. Geen rente. Ik wil niet bijkopen. Dus alleen de waarde van de zegels.
  Ik doe boodschappen bij oa Vomar (al jaren digitaal sparen) en toch goedkoper dan AH. Wie kan mij vertellen hoe ik mijn geplakte(gekochte) zegels kan verzilven.

 46. Op Facebook heb je een club, die het sparen van zegeltjes om te plakken wil behouden. Ben lid geworden. Wil ook geen app op mijn telefoon. Dus hou ermee op eind van het jaar. Het geld van alle klanten brengt miljoenen in het laatje van AH, dus wel dom om dat te verliezen. Dat plakken heeft wel wat.

 47. Wat een negatieve berichten hier over digitaal sparen.Het is heel makkelijk!
  Die zogenaamde extra app is niet alleen om te sparen,maar er staat van alles in.Ook de bonus artikelen van iedere week. Ik dacht er in het begin ook heel negatief over,maar ben blij dat ik het gedaan heb.

 48. Ik ben juist gaan sparen nu het via de app is. Dat plakken van zegels vind ik nogal een werkje en nu staan ze eenvoudig op mn app. Omdat ik altijd met de scanner boodschappen deed moest ik eerder speciaal met de bon naar de klantenservice voor zegels. Dit hoeft dus ook niet meer. Ik vraag me af of de zegels spaarders de zegels likken of met een spons bevochtigen. Dat eerste vind ik zo vies 🙂

Reacties zijn gesloten.