Boodschappen

Waarom Jumbo je meer kost dan je lief is

Ik maak er geen geheim van dat Jumbo de laatste tijd een favoriet van me is geworden. Ik ben sinds de verhuizing in maart zelfs helemaal niet meer naar een andere A-merk supermarkt geweest. Alleen Aldi heeft het nog harder gewonnen wat betreft populariteit, dat artikel verdient dan ook zeker wel een revisie! Maar waar Jumbo op sommige producten echt heel goed en goedkoop is, moet je ook goed opletten want deze supermarkt kan je veel meer kosten dan je lief is!

Geen (goede) aanbiedingen

Jumbo maakt graag reclame dat ze de goedkoopste zijn in A-merken. Dat klopt, als je normale prijs wil betalen voor A-merken ben je bij Jumbo goedkoop uit. Maar als je op de aanbiedingen let ben je bij Jumbo echt veel te duur uit. Ze gaan echt nooit lager dan tweede halve prijs en de echte Gierige Gerda lacht daar alleen maar om. Hoe durven ze dat een aanbieding te noemen?

De app

Nu hebben ze wel de app geïntroduceerd. Nu is het gratis en mag je een gegeven paard eigenlijk niet in de bek kijken. Maar toch heb ik wel wat op en aanmerkingen sinds de introductie. Want de eerste weken haalden we super veel punten binnen. Allemaal punten op producten die wij vaak gebruiken. Nice! Toen heb ik dus ook al een keer gebruik gemaakt van de €5,00 korting op mijn boodschappen voor 500 punten. Inmiddels zijn we alweer weken verder, zijn mijn punten amper nog gestegen en moet je nu dus 1000 punten hebben om €5,00 korting te krijgen. Dat soort dingen vind ik jammer. Al kan ik het ophogen van de punten wel voorstellen, maar ik zie de punten op producten wel als een soort ‘vervanging’ van de kortingen. Dus dat zou leuker zijn op echt alledaagse producten.

Geen budgetopties

Meeste winkels hebben voor veel producten zowel A-merk, als huismerk als budgetmerk. Denk aan bijvoorbeeld AH Basic of Ok€. Jumbo heeft in bepaalde producten wel een budgetoptie, maar over het algemeen is huismerk de goedkoopste optie. Soms is die in de prijscategorie van andere huismerken, soms in de prijscategorie van andere budgetmerken. Je moet daarom erg goed opletten wat de prijs (per eenheid) is en of je daadwerkelijk wel zo goedkoop uit bent.

Vlees bevat veel vocht

Iets wat me ook is opgevallen is dat het vlees dat ik bij Jumbo koop altijd erg nat is. Vooral bij het gehakt merk ik dat altijd heel erg dat mijn vlees begint te stomen als ik het bak. Dat is natuurlijk niet waarvoor je betaald als je vlees koopt. Ik twijfel daardoor ook wel aan de rest van de kwaliteit van het vlees en koop ik dit liever op een andere plek.

Wel een aantal favorieten

Nu hoor ik je denken; ‘Maar, Minke, waarom ga je dan nog naar Jumbo?’ Nou, omdat ze dus een aantal producten hebben die ik geweldig vind. Zowel in prijs als kwaliteit. Zo zijn de koffiecups voor mijn Nespresso apparaat niet alleen super goedkoop, ze zijn ook nog eens heerlijk. Ze kwamen niet voor niks als beste uit mijn smaaktest! En ook de geraspte kaas koop ik het liefst bij Jumbo, want die smelt heerlijk romig én is ook super goedkoop. Dit is dan ook weer zo’n item waar ze ineens wel een budgetvariant van hebben. Zo vreemd. En ook parmezaanse kaas kost geen kont bij Jumbo. Als laatste favoriet moet ik toch zeggen dat de dropfruit duo’s van Jumbo eigen merk echt een enorm goede prijs/ kwaliteit verhouding hebben. Verder halen we meestal wat dingen die Aldi niet heeft of die ik ben vergeten. Jumbo doen we alleen in de weken dat ik niet naar Aldi ga, dus zijn we meestal rond de €10,00 of maximaal €15,00 kwijt.

Weggooien is zonde

Wat ik ook erg jammer vind is dat Jumbo is gestopt met Too Good To Go. Maar ik moest zeggen dat het alternatief daarvoor wel fantastisch is. Ik neem dan ook graag een kijkje in de weggooien-is-zonde koeling. Ook in de niet gekoelde bakken met producten die uit het assortiment gaan kijk ik graag. Ooit vond ik een hoop d’makeup wattenschijfjes (grote verpakking) voor €0,50. Ook currypasta kocht ik laatst voor €0,50 en Starbucks koffiecups ook voor €0,50, wat neer komt op €0,05 per cup! Jammer dat er daar nog maar 1 verpakking van over was.

Al met al blijf ik gecharmeerd van Jumbo en zal ik er zeker nog blijven komen, met plezier. Ik weet alleen intussen wel welke schappen ik over kan slaan en welke ik juist op moet zoeken. En ja dit is sowieso de enige goede manier om te besparen, de prijzen kennen van producten. Winkels vergelijken en gebruik maken van de goedkoopste opties en beste kwaliteiten van de winkels waar je het liefste komt. Maar dat is een artikel voor een andere keer.

23 gedachten over “Waarom Jumbo je meer kost dan je lief is”

 1. Wattenschijfjes zijn zó slecht voor het milieu!
  Koop 1 of 2 setjes wasbare wattenschijfjes (of maak ze zelf) en gooi deze gewoon (in een wasnetje) in je wasmachine…

 2. Hoi Minke, Gierige Gerda,

  Ik wil geen azijnzeiker zijn, maar er zitten wat haken en ogen aan je verhaal, wat ik wil weerleggen.
  Allereerst er zijn best vaak producten 1+1 gratis, wat betekend dat je stelling over tweede halve prijs niet klopt. Verder over de app, Jumbo Extra’s, de eerste keer dat je punten kon inwisselen voor korting waren dat 500 punten voor €2,50 korting, geen €5,00 korting. Wel kwam erna inderdaad de actie daarna 1000 punten inwisselen voor €5,00 korting, dus behoorlijk fair.
  Goed artikel verder!

  Groetjes Regina

 3. Wij kopen (online) al onze vaste weekboodschappen bij Jumbo omdat zij een pickup point in de buurt hebben en wij niet willen wachten op een bezorger die de boodschappen brengt. Mijn man haalt ze dan op vrijdagochtend op en bergt alles op. Als AH een pickup point dichter bij zou hebben zouden we daar onze boodschappen doen want ik zie bij AH veel betere aanbiedingen. Dit betekent dat ik vaak in het weekend nog even bij de AH om de hoek de bonusaanbiedingen ga kopen. Maar dat zijn dan maar een paar dingetjes. Verder ben ik erg blij met Jumbo en met het gemak van online boodschappen bestellen en verder niets hoeven te doen (ik dan 😉 ).

 4. Hoi hoi,
  Leuk artikel!
  Maar de Jumbo is niet gestopt met de ToogoodTo Go hoor. Onze Jumbo doet er nog wel aan, maar de Jumbo van een wijk verderop doet er niet aan, maar heeft wel zo’n koeling met ‘op de datum’ artikelen.
  Het verschilt per Jumbo (franchisenemer) of ze er nog wel aan doen. Als ze TooGoodToGo hebben hebben ze geen koeling ‘op de datum’.

  Groetjes Lusanne

 5. Hoi Gerda (Minke), ik wil toch graag wat toevoegen over de Jumbo. Ik deed altijd mijn online boodschappen bij de AH (ik kan helaas niet zelf naar de winkel) maar sinds “de coronatijd” kan je bijna niet meer online bestellen bij de AH, mits je een abbo hebt afgesloten voor een half tot een jaar voor bezorging. Dat is in 1x betalen en een te grote uitgave voor mij. Ik was al jaren een trouwe klant, maar sinds maart is online bestellen onmogelijk, en ben toen overgestapt naar de Jumbo, waar er wel bezorgmomenten waren. De klantenservice en de klantvriendelijk is vele male beter dan bij de AH, Dirk, Aldi enz enz, en dat zegt voor mij ook heel veel, dan betaal ik misschien soms wat meer, maar bij de bezorging zitten altijd extra producten, heb al 2x een zak van aviko roerbak gehad, pasta van een fijn merk, slimpie enz. En wat betreft jou opmerking over het vlees van de jumbo, ik heb hier totaal geen last van, ik bak heel veel in de slowcooker (echt een uitkomst, kan niet meer zonder, en vooral op warme dagen maak je je eten s’ochtends klaar en tegen de avond heb je een lekkere maaltijd op je bord, en geen warme keuken) maar hier totaal geen last van vlees wat rookt of nat is. Ik vind het vlees van de jumbo beter en lekkerder dan van de slager, of andere supermarkten. Ook al kunnen we misschien straks weer volop online bestellen bij de AH, ik blijf bij Jumbo. De aanbiedingen bij de AH en andere supermarkten zijn ook niet altijd super. Ik kies voor zekerheid en klantvriendelijkheid, dat vind ik al heel wat in deze tijden. (nee heb geen aandelen bij de jumbo oid, ik wilde dit graag toevoegen aan jou blog over de jumbo. Groetjes Renske

 6. Je hebt ook bespaard op je Nederlands zeker, ga maar gauw terug naar groep 3

 7. Ik vind de Jumbo erg duur. Wat er gezegd word over het vlees dat klopt. Heb ik zelf ook ondervonden. Ik ga voor vlees naar de Nettorama, goedkoop en niet duur. Koop bij de Nettorama geen aanbiedingen van vkees want daar zit ook veel vocht in. Succes met uitzoeken

 8. Nou, nee. Toevallig ben ik net begonnen met een cursus om beter Nederlands te schrijven. Want inderdaad, daar is best wel wat verbetering mogelijk. Een zin eindig je trouwens met een punt. Dus misschien is die cursus ook wat voor jou?

 9. Oh goede tip! Ik ga binnenkort een keer naar Nettorama want ik heb er nu eindelijk eentje ‘dichtbij’. Nou is 13 km nog wel een eindje rijden, maar ik maak er een uitje van én een artikel dus dan is het wel gerechtvaardigd. Toch? 😀

 10. Ik heb het uitgezocht (want ik kreeg de opmerking op social media ook) en Jumbo als concern is wél gestopt met TGTG. Maar omdat Jumbo zowel eigen winkels als franchise winkels heeft konden de franchisenemers die TGTG wilde blijven doen die keus maken. Zo heb ik het in ieder geval begrepen.

 11. Meestal gebruik ik gewoon washandjes, want wasbare wattenschijfjes vind ik dan weer echt kolder. Maar de keer dat ik dus wattenschijfjes gebruik is wasbaar dus ook gewoon geen optie. Ik doe ook echt wel een jaar of langer met zo’n rol. Haha.

 12. Jumbo gebruikte ik eerst ook altijd om boodschappen te bestellen, met kerst of feestjes. In Best zit daarvoor een heel fijn pick up point. Zoals ik zeg, ik vind de Jumbo hier echt heel fijn. En het personeel is vriendelijk, dat was bij het PUP ook. Zelfs in de eerste coronaweek, toen iedereen als een gek aan het bestellen was geslagen en ze het kneiterdruk hadden. Chapeau daarvoor hoor!

 13. Je bent niet meteen een azijnzeiker als je kritische lezer bent! Dat is juist super belangrijk. Ik zie nu inderdaad dat er voor wasmiddel deze én volgende week al een 1+1 gratis actie is. Maar wie mij volgt weet dat dát geen goede actie is en dat je voor je wasmiddelacties sowieso beter niet bij de supermarkt kan shoppen. Als je vergelijkt op welke producten een AH of Plus 1+1 gratis (of betere acties) heeft dan is dat niet vergelijkbaar. Heb ik dat van die spaaractie nu echt verkeerd onthouden? Ik zal daarvoor het bonnetje eens moeten opzoeken. In mijn hoofd was dat echt €5,00! (Maar ook ik maak fouten uiteraard. :D)

 14. Vriendelijkheid ben ik het zeker met je eens! Al waren ze bij Albert Heijn Wilhelminaplein ook altijd heel vriendelijk en behulpzaam. Aldi valt me wat tegen, maar daar bespaar ik dan wel weer genoeg dat me dat niet uitmaakt. Ik had trouwens tijdens corona wel problemen bij beide. Ik moest op de ‘dolle vrijdag’ een bestelling doen bij Jumbo. Bij ophalen werd me verteld dat daarna bestellen (in elk geval voor mijn regio) een aantal weken helemaal niet meer mogelijk is geweest. Gelukkig kán ik wel boodschappen doen en dan ging ik maar heel vroeg zodat er nog niemand in de winkel was, haha.

 15. Ik woon in België ga in Rekemnaar de Jumbo omdat ik in Corona tijd niet de grens over mocht.
  Ik vind het personeel zeer vriendelijk. De maatregelen goed . De karretjes worden nog steeds ontsmet en er is een elleboog pomp om je handen te ontsmetten. De groentes zijn wel niet altijd even vers en ik zie wel jonge jongens die de bananen op de rekken moeten leggen en ze dan eerst uitkiepen op de grond. Bananen blijven dan niet lang meer goed. Witlof is ook nooit echt vers. De laatste weken heb ik wel het idee dat alles steeds duurder wordt.
  1+1 of 3 voor ….moet je in Nederland en België goed in de gaten houden. Ik ga gemiddeld 4 keer van de 5 naar de klantendienst omdat de korting niet gegeven werd. Bonnetjes van leeg goed worden ook vaak niet uitbetaald.
  Binnenkort vanuit weer eens in Maastricht naar Jumbo Malberg.

 16. Met winkels in België heb ik 0 ervaring. Door verschillende retailregels verschillen ze volgens mij nog best wel heel veel!

 17. Jumbo, waar ze vooral erg goed in zijn is Marketing, vooral met een ranzig randje. En maar blijven zeggen dat ze de goedkoopste zijn. Het ergste is dat schteeuwen schijnbaar erg goed werkt, veel mensen trappen er nog steeds in. Als je naar Nettorama gaat zie je pas echt waar je Euro’s goedkoper uit bent voor je boodschappen. En al die prijstesten van het GFK zijn een wassen neus, er word iedere keer hetzelfde ” populaire” producten mandje gekozen waar ze dus heel makkelijk op kunnen anticiperen. Daarnaast heeft Jumbo ook nog 3 prijslijnen. Zit je in een gebied met weinig concurrentie van Jumbo betaal je altijd teveel, zie je vooral in het Noorden van het land, maar ook in het zuiden hoor! Als ze in de buurt komen te zitten van de Nettorama gaan ze pas echt het achterste van hun ting laten zien. Dat zgn “margeverlies” betalen we samen weer terug in de plaatsen waar ze op een ” eiland ” zitten. Allemaal kommer en kwel? Nee, ze hebben echt ook een paar echt onderscheidende producten waar ook ik graag voor naar Jumbo ga. Voor de rest 80% ga ik o.a..naar Nettorama, niet voor niets uitgeroepen tot beste supermarkt dit jaar! En zeer terecht!

 18. De Nettorama lobby is goed bezig, haha. Ik hoor zoveel goede dingen daarover. Ben echt benieuwd. En die prijstesten, daarover ben ik het zeker eens. Ik heb mij daar al vaker over uitgelaten (in dat geval was het de Kassa boodschappentest.) Erg geheimzinnig over wat er nu eigenlijk gekocht werd en vooral ook niet letten op kwaliteit. Erg jammer!

 19. Vind opzich vlees van jumbo wel goed maar niet goedkoop. En vlees van ah is pas echt waterig. Wij hebben hier 2a3 jumbo’s bij elkaar en maar 1 daarvan doet aan afprijzingen van producten in plaats van weg te gooien. Helaas hebben wij hier geen nettorama, dus zou sowieso duur uitzijn als ik daar heen ging. Ik haal mijn vlees meestal bij de poiesz die heeft goede kwaliteit. Voor a merken ga ik ook echt naar jumbo maar hou meer aanbiedingen van poiesz,ah en jumbo in de gaten. Want zoals alle winkels doen zijn der altijd goedkope lokkertjes en je alsnog duur uit bent met overige aankopen. Dus om echt te besparen moet je wat meer moeite doen en wat meer winkels af.

 20. Ik werk bij een jumbo, en deze week zijn wij ook begonnen met de weggooien-is-zonde koeling. Dat zal balen zijn voor de voedselbank, want eerst kregen zij die producten van ons. Alleen echt beschimmelde of gebroken producten gingen de kliko in.

  Wat de aanbiedingen betreft ben ik het met je eens. Het zijn aanbiedingen van niks, en vaak veel te ingewikkeld (veel leeswerk/ kleine lettertjes). Elke dag vragen er wel klanten wat de aanbieding precies is en of een bepaald product ook meetelt. Vaak weet ik het zelf ook niet, maar gelukkig ben ik redelijk goed in begrijpend lezen en komen we er samen uit door het bordje aandachtig te bestuderen.

  Boodschappen doe ik uiteraard bijna altijd bij de jumbo, lekker makkelijk na het werk. Maar soms ga ik op de terugweg toch ook even langs de Albert Heijn voor wat bonusaanbiedingen of producten die de jumbo niet heeft (zoals tomatenpuree in pakjes ipv die ellendige blikjes).

 21. Nou, als je er werkt kun je de complimenten die hier gegeven zijn over vriendelijk personeel vast in je zak steken. ?

  Voedselbank is zonde ja, maar waren de dingen die in die koeling komen écht interessant voor die mensen? Ik weet dat het wellicht zo niet werkt maar ik zou liever zien dat er gewoon echte verse groenten gedoneerd zouden worden ipv een zakje verlepte sla. (Daarom is voedselbank ook het goede doel waar ik aan doneer als ik de mogelijkheid heb.)

 22. Laat laten we eerlijk zijn C1000 was veel beter dan Jumbo die had echte aanbieding

 23. C1000 was er al niet meer toen ik verantwoordelijk werd voor mijn eigen boodschappen. En bij mijn ouderlijk huis was er in die tijd alleen een Super de Boer geloof ik. Maar dat is jaren geleden er is veel meer veranderd dan alleen de naam van de winkel.

Reacties zijn gesloten.