boodschappenbox

Wat ik vind van Hello Fresh in 2020 (en hoe je €30,00 korting kunt krijgen op je eerste box!)

Het was op de Libelle Zomerweek 2017 dat ik voor het eerst kennis maakte met Hello Fresh. Ik kocht daar een speciale probeerdoos met Libanese platbrood pizza’s. Een recept wat daarna vlug een favoriet werd in ons huishouden en dat ik ook al eens (met de nodige budgetproof aanpassingen) met jullie heb gedeeld. Ook schreef ik al eens een review over de maaltijdbox. Dat was 2018, inmiddels zijn we 2 jaar verder en is Hello Fresh natuurlijk ook wel een beetje verder ontwikkeld. Tijd dus voor een update.

Waarom Hello Fresh?

In Amerika, waar het idee van maaltijdboxen vandaan komt, is Hello Fresh en andere maaltijdboxen bedoeld om minder vaak uit eten te gaan. Iets wat in Amerika veel normaler is dan hier. In Nederland wordt het meer gepresenteerd als een product voor gemak, minder afval en gezonder te eten. Voor mij is het bijvoorbeeld ideaal nu wij niet op vakantie gaan, want je doorbreekt toch een beetje je gewoontes en eet eens een keer wat anders. Daarnaast is in Frankrijk elke dag uit eten gaan al vrij kostbaar, maar hier in Nederland onbetaalbaar. Een goede middenmoot dus op deze manier.

De recepten

Dankzij Hello Fresh heb ik al veel nieuwe recepten mogen ontdekken en vooral ook veel nieuwe producten kunnen proberen. Want laten we eerlijk zijn dat, zelfs al ben je een avontuurlijke kok/eter, nieuwe producten soms best intimiderend kunnen zijn. Dankzij Hello Fresh heb ik bijvoorbeeld halloumi, zoete aardappel en quinoa voor h et eerst geprobeerd. Maar ook ontdekt hoe je lekker vegetarisch kunt koken zonder dure vleesvervangers. Je kunt elke week uit 15 verschillende recepten kiezen. Daarnaast kun je je voorkeursinstellingen aangeven. Je kunt kiezen voor snelle, makkelijke recepten in quick & easy. Veggie voor de vegetarische Hello Fresh box. Family voor als er kinderen mee eten en Balans als je probeert om wat gezonder te eten. Ik kies zelf voor Original, zodat ik uit een mengeling van deze voorkeuren kan kiezen wat ik wil eten.

Receptkaarten

Wat ik dus echt heel leuk vind is dat de receptkaarten van Hello Fresh heel erg duidelijk zijn. Er staat precies op hoeveel je van elk ingrediënt nodig hebt, zoals bij elk recept. Daardoor kun je de receptkaarten later ook nog eens gebruiken, als een recept je goed bevallen is. Ik moet zeggen dat er al heel wat van mijn eerder ontvangen recepten van Hello Fresh inmiddels op mijn favorietenlijstje staan en dat ik er nog regelmatig naar teruggrijp.

Zelf toevoegen

Je moet vaak wat standaard ingrediënten wel zelf toevoegen. Denk aan olie en boter of een bouillonblokje. Helemaal niet erg, het is te verwachten dat je dit niet in huis hebt. Wat ik wel altijd een beetje irritant vind is dat je bijvoorbeeld speciale azijnen moet gebruiken. Dan weer witte wijnazijn, dan weer balsamico azijn en dan weer appelazijn. Als ik zoveel verschillende azijnen zou hebben had ik geen ruimte meer voor de rest van mijn spullen! Daarom laat ik deze ingrediënten soms weg of vervang ik ze voor iets wat mij het dichtst bij in de buurt lijkt te komen. Zo had ik voor 1 recept witte balsamicoazijn nodig, maar daar heb ik ‘gewone’ balsamico azijn voor gebruikt en het was gewoon verrukkelijk.

Afwas

Hello Fresh maakt altijd vrij weinig afwas. Vaak worden voor verschillende stappen dezelfde pannen gebruikt. Of kun je daar zelf voor kiezen. Ik vind dat wel heel fijn, want als ik na het koken ook nog eens een berg afwas heb dan staat dat me tegen. Zeker nu we (tijdelijk) geen vaatwasser hebben en alles met de hand moeten doen. Het ‘gereedschap’, om het maar even zo te noemen, wat je nodig hebt

Verpakkingen en afval

Hoewel Hello Fresh heel veel doet aan duurzaamheid zijn er betreft verpakkingen nog wel wat punten te winnen. Ik kan me voorstellen dat sommige producten in plastic verpakt moeten worden voor houdbaarheid. Maar bijvoorbeeld aardappelen zouden ook in een papieren zak kunnen in plaats van een netje. Doordat alles per onderdeel verpakt is in een plastic verpakking heb ik ook meer (plastic) afval dan bij een normale maaltijd. Helaas is daar dus nog veel verbetering mogelijk.

Porties

Ik kreeg op mijn vorige artikel nog wel de reactie dat mensen de porties van Hello Fresh weinig vinden, maar ik blijf het veel vinden. Wij halveren altijd al de pasta/rijst/noodle porties en gebruiken soms ook maar een deel van de groenten en dan nóg heb ik deze ronde elke dag een lekkere lunch gehad (naast 2 personen avondeten.) Je krijgt een (flink) bord vol. Het enige is dat we daarmee dan misschien niet altijd aan onze a.d.h. groenten komen, maar dan snacken we wel wat komkommer bij tussendoor. Volgens mij moet het (als je de recepten wel precies volgt) wel goed komen.

Bezorging

Je kunt op de site van Hello Fresh ook makkelijk een dag en tijdsvak kiezen waarin je je box bezorgd wilt hebben. Vervolgens krijg je ongeveer een dag van tevoren een sms met daarin een meer specifiek tijdstip. Waarbij wel een half uur speling mogelijk is, maar dat is logisch. In deze sms zit ook een link waar op de dag van levering ook nog eens wordt bijgehouden hoe laat de bezorger bij je zal zijn. Ideaal dus!

Slechte recensies

In de beginjaren van Hello Fresh hoorde ik veel slechte verhalen. Mensen kregen gewoon boxen terwijl ze op vakantie waren. Stopgezette abonnementen werden niet doorgezet. Gelukkig heeft Hello Fresh deze klachten serieus genomen en hier verandering in aangebracht. Je kunt nu eenvoudig op de site pauzeren, dat is bij mij in 3 jaar tijd nog nooit misgegaan. Overal op de website staat duidelijk wanneer wijzigingen ingaan en voor wanneer je bijvoorbeeld moet wijzigen of pauzeren. Opzeggen heb ik dus nog nooit gedaan, en ben ik voorlopig ook zeker niet van plan, maar ook daarvoor staat een knop op de website. Ze hebben dus goed geluisterd naar de klanten en zich herpakt in de laatste jaren. Gelukkig!

Wat kost een box eigenlijk?

Voor een Hello Fresh box voor 2 personen, met 3 maaltijden betaal je €40,10. Als je huishouden uit meer personen bestaat en/of als je meer maaltijden wil zal de prijs per portie goedkoper worden. Je kunt maximaal 5 gerechten per week bestellen. En maximaal voor 6 personen per huishouden. Heb je normaal de 2 persoonsbox, met 3 maaltijden? Dan kun je per week beslissen of je niet toch ook een vierde en vijfde gerecht wil. Je betaalt daar dan uiteraard wel gewoon voor. En ook als je een etentje organiseert kun je gewoon van één gerecht extra porties laten komen zonder dat je ook de rest van de week met teveel eten zit. Zo is de Hello Fresh box helemaal aan te passen aan jouw wensen.

Met extra korting

Hoewel ik zelf Hello Fresh niet duur vind, omdat je ook gemak en een ervaring koopt met deze box. Kan ik me goed voorstellen dat het best een flink bedrag is om zomaar te bestellen. Er zijn eigenlijk altijd wel acties waarbij je korting kan krijgen op je eerste box. Maar meestal is die korting niet zo hoog of moet je minstens 3 boxen bestellen. Als je via mijn link besteld geeft Hello Fresh echter €30,00 korting aan nieuwe klanten. Deze actie is alleen geldig in juni 2020, je hebt dus nog een week als je dit leest op de dag dat het online komt. Het abonnement kun je daarna direct pauzeren of zelfs opzeggen als je dat wil. Maar ik vind Hello Fresh, zo af en toe, wel echt zijn geld waard.

Dit artikel is geschreven zonder samenwerking, maar de links in dit artikel zijn Affiliatelinks.

7 gedachten over “Wat ik vind van Hello Fresh in 2020 (en hoe je €30,00 korting kunt krijgen op je eerste box!)”

 1. Wat een leuk artikel, ik dacht dat wil ik wel proberen. Maar als ik via je link naar Hello Fresh ga krijg ik de melding; “Het is tijdelijk niet mogelijk om cadeaubonnen te verzilveren. Excuses voor het ongemak!”.
  Erg Jammer want ik zat er al langer over na te denken om dit eens te proberen en met deze korting dacht ik nu kan ik het niet meer laten. Maar het gaat dus niet.

 2. Hey Nynke, ik ga er even achteraan. Hij zou nog minstens een week geldig moeten zijn dus ik hoop dat Hello Fresh me antwoord kan geven wanneer het gemaakt is. Dan hoor je van me!

 3. Ik keek net even, maar voor 4 personen 3 dagen Vega zit je al boven de 60 euro. Dat vind ik erg duur. Ik snap het gemak, maar aangezien ik toch naar de winkel moet voor alle andere boodschappen kies ik toch voor zelf halen. Voor mij veel goedkoper en het gaat in een moeite door.
  De korting is wel erg aantrekkelijk. Daarom keek ik even. Maar ga er geen gebruik van maken.

 4. De site van Hello Fresh werkt weer.
  De korting is echter geen € 30.
  Ik kreeg op 5 gerechten € 20 korting.
  De pest is dat je pas je gerechten kunt kiezen, als je al betaald hebt.
  Ik ben erg teleurgesteld in de keuze die je hebt. Als je niet vegetarisch wilt eten, is er niet veel te kiezen.
  Zelf kreeg ik geen 5 gerechten bij elkaar die me lekker leken, dus ik heb er maar 1 dubbel besteld die ik dan wel weggeef.
  Denk dat het gelijk de laatste keer is geweest dat ik heb besteld. € 6,20 voor een maaltijd, vind ik best aan de prijs en nu had ik nog wel € 4 korting per maaltijd.

Reacties zijn gesloten.