radler beste prijs goedkoopste lekkerste goedkoop
Review

Wat is de lekkerste en goedkoopste Radler 0,0%

Op een zomerse dag is een verkoelend drankje natuurlijk heel erg lekker. Nu ben ik niet vies van een glas wijn of bier, maar soms is het ook wel lekker om voor een alcoholvrije optie te gaan. Daarom wilde ik in de zomermaanden enkele alcoholvrije dranken gaan testen. Welke zijn het lekkerst voor de beste prijs? Om te beslissen welke dranken ik zou gaan testen vroeg ik mijn Instagram volgers om hun mening te geven en Radlers bleken met dikke stip het meest populair.

Geen huismerken

Nadat uit mijn poll op Instagram kwam dat er erg veel animo was voor een artikel over 0,0% Radlers ging ik meteen op zoek naar huismerk Radlers. Ik vond er wel een aantal met alcohol, maar alcoholvrije Radlers? Die vond ik nergens. Even wilde ik voor gewone Radlers (met alcohol) gaan in dit artikel, maar toen besloot ik dat ik dan maar voor de A-merken moest gaan. Ik vond er een hoop bij Jan Linders en laadde meteen mijn karretje vol en vandaag is het zo ver en ga ik lekker alle Radlers proeven!

Prijzen van alcoholvrije Radler

Paulaner – €1,62 per fles 50cl
Lindeboom – €0,89 per fles 30cl
Amstel – €0,72 per fles 30cl
Bavaria – €0,72 per fles 30cl
Amstel fris – €0,70 per fles 30cl
Grolsch €0,64 – per fles 30cl

Smaaktest

Paulaner – Witbier met citroen zegt het label en dat is ook echt wat je proeft. De basis van deze Radler is duidelijk bier en de citroensmaak is zeker niet te overheersend.

Lindeboom – Bij deze Radler vond ik de biersmaak veel minder aanwezig, wel was de citroen erg natuurlijk van smaak en lekker fris. Vorig jaar waren mijn vriend en ik bij een evenement in Neer waar heel lekker bier geschonken werd. Toen ik deze Radler kocht had ik nog niet door dat deze van dat merk was pas toen ik bij het proeven het flesje bekeek.

Amstel – Ik heb wel het gevoel dat ik bij deze Radler echt bier proef, helaas wordt de citroen een beetje extra gezoet waardoor het mij iets teveel als limonade smaakt. Ik heb liever een meer verfrissende smaak aan mijn Radler.

Bavaria – Voorheen vond ik alcoholvrije Bavaria altijd een beetje een zeepsop smaak hebben, maar nu vond ik dat helemaal niet meer. Ik weet niet of met de verpakking ook het recept is vernieuwd bij Bavaria maar dat vind ik erg positief. Helaas vond ik de citroen wel een beetje kunstmatig smaken, maar ik denk dat dat alleen opvalt ais als je hem net na een ‘echte’ citroen Radler drinkt.

Amstel fris – Al van tevoren mijn minst favoriete Radler, maar ik wilde hem toch meenemen en vooral ook even vergelijken met de gewone Amstel Radler. Het grootste verschil is de kunstmatig zoete nasmaak van Amstel Fris. Zolang je de drank in je mond hebt is hij lekker, maar de nasmaak is niet lekker.

Grolsch – Een goede balans tussen bier, zoet en citroensmaak. Erg verfrissend en niet teveel limonade smaak. Ik hoef er verder eigenlijk geen woorden aan vuil te maken.

De uitslag

1 Grolsch – €0,64 per fles 30cl
2 Amstel – €0,72 per fles 30cl
3 Lindeboom – €0,89 per fles 30cl
4 Paulaner – €1,62 per fles 50cl
5 Bavaria – €0,72 per fles 30cl
6 Amstel fris – €0,70 per fles 30cl

Op zich is geen van de Radlers ‘vies’ te noemen, ik heb ze dan ook allemaal wel regelmatig in huis (hoewel ik denk dat ik Paulaner nog nooit alcoholvrij heb gehad.) Zo naast elkaar moet ik wel zeggen dat ik duidelijk een favoriet had en dat was toch Grolsch; meteen ook de goedkoopste uit deze test. Hoewel Paulaner en Lindeboom wat betreft smaak ook heel goed uit de test kwamen, zijn dit wat duurdere opties en dat maakt dat ze net wat onder de Amstel Radler net wat hoger in de lijst staat. Minst lekker vind ik toch echt de Amstel Fris, vooral door de nasmaak van zoetstof maar dat is maar een miniem verschil met de rest want eigenlijk zijn ze allemaal heel erg lekker!

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, dus ben je het met me eens of heb jij een andere favoriete 0,0% Radler?

3 gedachten over “Wat is de lekkerste en goedkoopste Radler 0,0%”

  1. Ik heb niet al deze Radlers geproeft, maar Grolsch vond ik ook het lekkerste. Amstel en Bavaria niet zo

  2. Grappig ik vond Grolsch de minste en Bavaria de lekkerste… Smaken verschillen blijkt maar weer. Eigenlijk kun je zoiets dus ook niet testen.

Reacties zijn gesloten.