Too good to go

Worden de Too Good To Go boxen bij Lidl slechter? En waarom je de nieuwe A-merken box beter kunt overslaan!

Het nieuwe begint langzaam af te raken van de deelname van Lidl aan Too Good To Go. Ik hoor, naast heel veel positieve geluiden, steeds vaker ook over minder positieve ervaringen. Waar de eerste boxen allemaal ruim gevuld waren wordt het langzaamaan minder en er zijn zelfs mensen die flink twijfelen of de waarde wel voldoet aan de minimale €8,99. Daarom besloot ik me mij er nog eens aan te wagen. Of beter gezegd 2 keer.

Ophalen en inhoud

Magic box 1

Ik ging weer naar hetzelfde filiaal als waar ik mijn tweede Lidl box ophaalde, ik had dus best wel wat verwachtingen want dat was immers een box met 80% korting en veel nuttige producten geweest! Het ophalen ging weer hetzelfde als die eerste keer, de box stond al klaar bij de kassa. Ik had al meteen door dat hij een stuk minder goed gevuld was als de vorige keer. Maar ik mocht van mezelf niet te voorbarig zijn en moest eerst goed kijken wat er in zat voor ik zou oordelen.

 • Bosradijs (Normaal: ± €0,65)
 • Bosui bosje (Normaal: ± €0,69)
 • Avocado eetrijp 2 stuks (Normaal: ± €1,89)
 • Munt (Normaal: ± €0,99)
 • Paprika (Normaal: ± €0,49)
 • Aardappelen (Normaal: ± €1,49)
 • Kastanjechampignons (Normaal: ± €1,09)
 • Peterselie 40 gram (Normaal: ± €0,99)
 • Witte druiven (Normaal: ± €1,99)

De normale waarde van deze box zou komen op ongeveer €10,27. Toch dik over de minimale €9,00 heen en ik mag dus niet klagen. Het zijn vooral smaakmakers, producten die je met andere ingrediënten gebruikt om smaak te geven aan een maaltijd.

Magic box 2

Ik besloot dit keer een medewerker in de winkel vast aan te spreken over mijn Too Good To Go box en deze werd al netjes naar de kassa gebracht voor mij. Ik kreeg te horen bij welke kassa ik moest zijn en de caissière had een signalement van me gekregen. Fijn! Vorige keer had ik bij dit filiaal een heel mooie box gekregen dus ik was erg benieuwd wat er nu in zou zitten.

 • Aubergine 1 stuk (Normaal: ± €0,89)
 • Courgette 1 stuk (Normaal: ± €0,69)
 • Bospeen bos (Normaal: ± €1,29)
 • Romaine sla (Normaal: ± €0,99)
 • Sperziebonen 500 gram (Normaal: ± €0,99)
 • Cactusvijgen 4 stuks (Normaal: ± €1,49)
 • Pink lady appels 2 stuks (Normaal: ± €0,99)
 • Grapefruit 1 stuk (Normaal: ± €0,49)
 • Avocado (Normaal: ± €0,89)
 • Koriander (Normaal: ± €0,89)

Deze box zit qua waarde ongeveer op €9,60 en dan heb ik de hoogste prijzen gebruikt die ik op Google kon vinden. Het is dus maar net aan met de waarde.

Houdbaarheid en wat ik ermee doe

Box 1

Sowieso gaan de avocado en de kruiden mijn vriezer in, ook van box 2, ik zeg het maar meteen. Voor de paprika heb ik een idee wat we later deze week kunnen eten, eventueel dan met ontdooide avocado. De druiven ga ik gewoon lekker opeten als snack, dat vind ik altijd lekker maar stiekem veel te duur. Haha. Gezien mijn partner niet blij wordt van champignons zal ik creatief moeten worden. Dus heb ik besloten: ‘When the Lidl gives you mushrooms, make bitterballen!’ Volgens recept uit het bitterballen boek waar ik eerder over schreef. De radijsjes, daar zal ik ook creatief mee moeten worden, want ik weet niet goed wat ik daar nog mee kan. Dit is al de derde zak radijs die ik heb gekregen, in 4 boxen! De aardappeltjes kunnen eigenlijk overal bij als ik ze lekker in de oven bak.

Box 2

Van deze box wordt veel soep gekookt denk ik. Want zowel de courgette ga ik in soep verwerken, als de wortels en zelfs het loof van de wortels en de grapefruit. We proberen voedselverspilling tegen te gaan, weet je nog? Aubergine lusten we eigenlijk allebei niet, maar ik denk dat als ik het schil dat al een heel stuk scheelt. Wellicht kan ik er wat lekkers van maken voor een lunch. De appels zijn lekker als snack, met deze Lidl boxen eet ik in elk geval een heel stuk meer fruit! Oh, ja de cactusvijgen, dat heb ik dus nog nooit gehad. Ik ben erg benieuwd hoe dat smaakt. Al ben ik ook een klein beetje van ‘wat de boer niet kent’ en als het niet in deze box zou zitten zou ik het nooit zelf kopen!

Valt het tegen?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik deze boxen wel tegen vind vallen wat betreft vulling en waarde. Natuurlijk komt dat omdat ik met de eerste 3 boxen enorm verwend ben, dat weet ik ook wel. De waarde van deze boxen is gewoon wat er wordt beloofd en de inhoud perfect, want ik kan alles gewoon gebruiken en het is allemaal nog echt wel even houdbaar. De lat is gewoon heel erg hoog gelegd meteen en dat heeft zijn weerslag. Niet alleen op mij, maar duidelijk op iedereen. Ik hoop wel dat dit het minimum blijft en dat de kwaliteit niet nog veel verder daalt. Dan blijf ik gewoon lekker Magic Boxen bij Lidl bestellen om zo lekker te besparen op mijn groente en fruit én ook nog eens uitgedaagd wordt om creatiever te zijn in de keuken!

De nieuwe A-merken box van Too Good To Go

Dan wil ik het ook nog even hebben over een nieuwe box die op geselecteerde plekken, waaronder mijn woonplaats, nieuw gelanceerd is. De A-merken box. Deze werkt een klein beetje anders dan een gewone Magic box van Too Good To Go, want hij komt vanuit een centraal punt en wordt naar een PostNL locatie gestuurd. In plaats van dat het door een winkel wordt verzameld. De producten in deze boxen zijn ook nog best lang houdbaar en het enige probleem lijkt verouderde verpakking. Helemaal leuk, ik was dan ook best enthousiast toen ik de box voorbij zag komen. Tot ik de kosten zag. Je moet namelijk wel even €14,99 aftikken voor de A-merken box. Daar krijg je dan in dit geval €29,99 aan waarde voor terug, beloven ze. Helaas heb ik al verschillende mensen gezien waarbij nét de €25,00 winkelwaarde wordt aangetikt, bijna €5,00 tekort. Ter vergelijking; als ik mijn Scoupy boxen op waarde check bij Albert Heijn en Jumbo kom ik er altijd precies op of ga ik er zelfs overheen. Die prijzen zijn dus best wel on point.

Wil je een pakket omdat je het leuk vind om verrast te worden met producten? Dan zou ik een andere box aanraden. Wil je de box om te besparen op A-Merken? Wacht dan liever gewoon op de volgende hamsterweken van Albert Heijn. Oh nee, dat heet nu niet meer zo natuurlijk. Volgende 1+1 gratis actie dan. Is het tegengaan van voedselverspilling echt de enige reden voor jou om mee te doen met Too Good To Go? Dan kan het wellicht wel een heel leuke box zijn voor jou. Het is ook maar net wat je redenen voor deelname aan Too Good To Go zijn en welke je het belangrijkst vindt.

12 gedachten over “Worden de Too Good To Go boxen bij Lidl slechter? En waarom je de nieuwe A-merken box beter kunt overslaan!”

 1. Ik heb misschien een tip voor de aubergine voor je.
  Schil de aubergine , snij hem in niet te dikke plakken, +/- 0,5 cm.
  Haal de plak door losgeklopt ei daarna door meel.
  Eventueel herhalen.
  Bakken in ruim (olijf) olie.
  Zelfs mijn man lust ze dan??.

  Bedankt voor je blog, iedere keer leerzaam en leuk.

 2. Ik vind dat deze boxen ALLEEN BERIJKBAAR ZOUDEN MOETEN ZIJN VOOR MENSEN MET EEN MINIMA. DIE Z’ N 50€ IN DE WEEK HEBBEN TE BESTEDEN. DE MENSEN DIE ZE NU HALEN ( ZOALS IK GEZIEN HEB) HEBBEN DEZE BOXEN NIET NODIG. IK ZOU ER OOK EEN GROTE VOORSTANDER VAN ZIJN ALS DAAR IS OVER WERD NA GEDACHT.

 3. Ik heb nog een recept met radijsjes waar je misschien nog wat aan hebt. Heel hoogstaand is het niet, maar lekker is het wel. Het is een koude/lauwwarme pasta salade.

  Je hebt nodig:
  – radijsjes
  – pasta
  – blikje(s) tonijn in (olijf)olie
  – kleine tomaatjes (bijv. cherry of roma)
  – peper en zout

  Kook de pasta en snijd ondertussen de radijsjes en tomaatjes. Giet de pasta af als die klaar is en doe in een grote schaal. Mix met de tonijn, radijsjes en tomaatjes. Kruid met peper en zout naar smaak.

  Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet omdat ik dit recept gewoon altijd op gevoel maak. Kan zijn dat je dit totaal niks lijkt maar ik vind het erg lekker. 🙂

 4. Hoi Ingrid, de gedachte achter TGTG is voedselverspilling tegengaan. Niet om minima te steunen. Daar zijn andere initiatieven voor. Bijvoorbeeld de voedselbank, maar ik heb hier in Helmond ook gezien dat er bijvoorbeeld een speciale supermarkt is voor minima. Dit heeft echter gewoon een ander doel.

 5. Hallo Gerda,
  Leuk om te lezen, maar hier bij onze Lidl in Ridderkerk is dat helemaal niet.
  Wel doen ze hier elke dag spullen, die bijna aan de datum zijn, weg voor € 0,25, dat is natuurlijk ook niet gek. Laatst zag ik zelfs nog een zak met 12 broodjes en zelfs een hele kant en klaar maaltijd liggen.
  Als je het diezelfde dag kunt gebruiken of in kan vriezen is dat natuurlijk heel super voordelig.
  Veel succes ermee, ik ga het volgen.

 6. Too Good To Go gaat niet via Lidl zelf, maar via een speciale app. De Verspil mij niet acties van €0,25/ €0,50 lopen daarnaast. Dit wordt gebruikt voor producten die niet in de TGTG boxen gaan, want dat is alleen groente en fruit.

 7. Hoi ingrid, zo te zien ven je nogal boos dat de boxen niet op vertoon van je bankrekening en een brief van je schuldsanering gaan. Je hebt nanelijk geen stempel met wsnp op je voorhoofd toch? Deze boxen zijn voor iedereen, net als afgeprijsde artikelen. Geen nens hoeft zn loonstrookje en inkomsten /uitgavenformulier te laten zien, beetje belachelijke opmerking van je. Mensen zonder schukden en een laag of normaal of zelfs hoig inkinen hebben r recht op. Voor de wsnp is r de voedselbank waar deze producten echt geen paaar dagen meer kunnen liggen. Misgun een ander niet zomaar wat je zelf graag zou willen hebben.

 8. Aubergine is een groente waar je echt mee moet leren koken.. zelf vind ik dit gerecht ontzettend lekker.. het is vegetarisch, je zou het evt kunnen eten met een broodje om de saus lekker op te dippen maar gewoon zo is ook heerlijk.

  Melanzane alla parmigiana https://www.ah.nl/r/733218

 9. Hoi Gerda, top dat jij zo uitgebreid de TGTG boxen hebt omschreven en naar mijn mening fair hebt beoordeeld. Snapte niks van t hele concept en is mij nu duidelijk. Als dank het beste (surinaamse) recept ooit voor wat betreft bereiding van aubergines. Kost wel ff wat tijd..maarja dat is nou eenmaal de Surinam way of kooking. Mocht je vegetariër en/of vegan zijn, kun je het vlees gewoon weglaten en de suddertijd aanpassen aan garingstijd van de aardappels, ben je 75% van de tijd sneller klaar). De link naar het recept.. [Linken in reactie is niet toegestaan, ik heb de URL verplaatst naar de daarvoor bedoelde plek.- Minke]

 10. Hoi Ursila, dankjewel ik ga zeker naar dat recept kijken binnenkort. Ben niet erg bekend met de Surinaamse keuken dus ik ben erg benieuwd!

Reacties zijn gesloten.