Shoppen

Deze tips helpen je echt te besparen op National Glamour Day 2020

Komende zaterdag is het tijd voor de tweede National Glamour Day van 2020, meestal uitgerekt tot Glamour weekend. Een shopping event dat al flink wat jaren wordt georganiseerd door het maandblad Glamour. En al sinds jaar en dag is de korting die je bij verschillende winkels krijgt 20%. Normaal een korting waarvoor ik niet uit bed kom. Nu we echter net voor het nieuwe winterseizoen staan kan het misschien wel handig zijn om vast de items die niet tot de sale kunnen wachten te kopen. Voor mij is dat bijvoorbeeld een winterjas, had ik vorig jaar al hard nodig maar kon echt niet slagen. Een dag als National Glamour Day kan je dus best wat besparen, maar alleen als je de korting gebruikt voor items die je anders voor de volle prijs zou kopen. Onderstaande tips helpen je daarbij.

Maak een lijstje met wat je nodig hebt

In plaats van gewoon maar naar de winkel (of online shops) te gaan en te kopen wat je mooi vind, is het verstandig om eerst te kijken wat je nodig hebt. Haal je winterkleding vast uit de mottenballen. Bekijk wat er echt mist uit je kledingkast, hoe je datgene wat je echt wil kunt implementeren in je kledingkast en wat er echt aan vervanging toe is. Maak een lijstje en hou je daar, net als bij het boodschappen doen niet van af. Er zijn altijd items die eigenlijk vorig jaar al aan vervanging toe waren, maar ook dingen die nog kunnen wachten tot de sale. Maak daar goed onderscheid tussen.

Geef jezelf een budget

Korting is leuk, maar dat maakt niet dat je geld oneindig is. Geef jezelf daarom een budget. Dat kan per item zijn of in totaal, maar net wat jij prettig vind. Of allebei, natuurlijk. Dan is het nog makkelijker te bepalen of je nog een beetje geld over hebt voor dat ene geweldige item waarvan je niet van tevoren wist dat je het nodig had. Heb je eigenlijk geen budget? Bedenk dan of je dit liever koopt dan iets anders wat je nog op de planning had staan om te kopen.

Shoppen om het shoppen

Voorkom dat je gaat winkelen, of het nu fysiek of online is, puur omdat het National Glamour Day is. Gewoon maar iets kopen omdat je daar zin in hebt. Of omdat je het gevoel hebt dat je nú gebruik moet maken van de actie. Laat je niet verleiden door FOMO. De kans op miskopen is groter als je daar wel aan toe geeft. Spullen kopen die uiteindelijk ongebruikt achter in de kast belanden en uiteindelijk naar de kringloop gaan is niet besparen. Uiteindelijk is het enige geld wat je écht bespaard het geld wat je niet uitgeeft en dat geldt zeker voor miskopen of producten die nergens voor nodig zijn.

Zorg dat je weet wat de prijs was vóór National Glamour Day

Ik weet niet zeker of het ook wel eens gebeurt bij National Glamour Day, maar van andere kortingsevenementen als BTW-vrij dagen van Media Markt en Black Friday weet ik dat de prijzen soms worden opgeschroefd van tevoren. Het gaat in die gevallen vaak vooral om elektronica en witgoed, ik zou je echter toch wel adviseren om de prijzen goed in de gaten te houden. Ook is het verstandig om even na te denken of 20% de beste korting is die je kan krijgen. Zo zag ik dat Kruidvat ook mee doet, maar daar zijn andere acties vaak al beter. Goed opletten dus en kritisch blijven!

Voel jezelf niet schuldig

Ik kan misschien best streng klinken, maar het allerbelangrijkste is dat je je niet schuldig voelt over je uitgaven. Ook al ga je over budget of koop je iets wat je niet gepland had. Voel je niet schuldig! Juist schuldgevoel neemt weg van het plezier dat je hebt aan een product. Alleen als je jezelf niet schuldig voelt kun je de volgende keer weer proberen om wel binnen budget te blijven of je aan je lijstje te houden. Als je dat wil tenminste, want gelukkig zijn mijn tips maar tips en geen wetten. Haha.

Ik zoek dus zelf alleen een nieuwe winterjas, dus ik zal wel even wat websites gaan bekijken. Maar ik ben wel echt ontzettend kieskeurig en kon vorig jaar niks naar mijn smaak vinden, dus ik ben benieuwd of het dit jaar wel gaat lukken…

Ga jij shoppen met National Glamour Day of blijf je liever thuis/ weg van de online shops? Meer informatie over National Glamour Day 2020 vind je hier