duitsland

Yay of nay voor de Duitse winkels die wij bezochten

Besparen door boodschappen te doen in Duitsland. Het is natuurlijk heel erg makkelijk als je aan de grens woont. Maar het grootste gedeelte van de Nederlanders zit toch niet binnen een kwartier midden in een Duits winkelcentrum. Dan is het, als je tóch een keer in Duitsland wil gaan dealshoppen, goed om te weten wat je kan verwachten. Natuurlijk kan ik alleen mijn eigen ervaring delen, maar dat ga ik daarom vandaag ook doen. Een ander zal een andere ervaring hebben. Ik ga bij tripjes naar Duitsland vooral voor houdbare producten en mijn mening is dus ook hier op gebaseerd.

Lidl – Yay

Kijk ik ben in Nederland altijd al fan van Lidl, maar in Duitsland nog meer. Ik haal er niet gek veel, maar vooral voorraad dingen die in Nederland ook al goedkoop zijn maar mij door in Duitsland te winkelen nog een paar cent kunnen besparen. Over het algemeen is Iris vooral fan van de vleesafdeling, want in Duitsland verkopen ze veel grotere stukken vlees. Iets wat haar Britse man erg kan waarderen. Het is wel belangrijk om je prijzen uit de Nederlandse Lidl goed te kennen, want soms zijn de prijzen er hoger op bepaalde producten. Dus goed vergelijken en dan kan je bij de Duitse Lidl vooral op houdbare producten echt veel besparen!

Trinkgut – Nay

Zowel bij Iris als bij mij waren de verwachtingen hoog bij Trinkgut. Ondanks dat ik zelf weinig sterke drank drink was ik wel heel benieuwd naar de prijzen want Trinkgut was vantevoren erg opgehyped voor mij. In principe zijn de prijzen pas goed als meer dan 25% lager liggen als in Nederland, want dat is de korting die je in Nederland maximaal kan krijgen. Helaas vonden we maar weinig drank dat echt zoveel goedkoper was en lag de prijs zelfs regelmatig gelijk aan Nederland. Ook frisdrank was bij andere winkels veel goedkoper te vinden, dus een volgende keer zullen we er alleen heen gaan als er een onmisbare deal in de folder staat.

Rewe – Nay

We gingen de Rewe vooral binnen om even een lunch te kopen, maar het was een erg dure en rommelige winkel. Ik deed er een aantal aankopen van het huismerk voor een leuke prijs, maar dit was gnocchi en zoetjes voor in de koffie. Iets wat over het algemeen bij alle andere winkels waarschijnlijk ook wel goedkoop gekocht had kunnen worden. Geen plek om dus speciaal op af te gaan voor mij.

Aldi Sud – Yay

Bij Aldi scoorde ik wijn voor €1,25 per fles (75 cl), dus daar was ik erg content mee. Verder vind ik Aldi, net als de Nederlandse Aldi niet zo heel denderend. Hoewel ik moet zeggen dat ik de groenten en fruit afdeling er erg goed geprijsd vond. Verder is vooral het assortiment wat mij niet echt aantrekt om er langer rond te lopen dan nodig. Maar ja, als ik voor de helft van de prijs van Nederland wijn kan kopen is het voor mij wel echt een yay!

Rossmann – Yay

Omdat we Rossmann tegenkwamen besloten we in februari hier heen te gaan. En dat was een goede keus. Zowel Iris als ik wisten hier goede deals te scoren op haarverf en ik bespaarde in de Rossmann in totaal zelfs 70% op de Nederlandse prijs. Daarom waren zowel Iris als ik enorm fan van deze winkel. Al moet ik wel toegeven dat ik op zich eigenlijk maar vrij weinig drogisterijproducten gebruik die ik niet al voor een mega lage prijs in Nederland heb kunnen kopen. Het is dus echt wel belangrijk dat je een lijstje hebt met wat je wil kopen en wat daarvoor de bodemprijs is per liter, kilo of stuk want anders is het lastig om te bepalen of je een goede deal te pakken hebt!

KAAS frischdienst – Yay, maar…

Ik vond KAAS frischdienst best leuk om een keer te bezoeken, maar het lag best ‘uit de route’ van de rest en ik vond het niet zo denderend dat ik er nog een keer terug zou willen. Iris vondt er niet veel aan en vond het dus ook een nay. Ik heb er leuke dingen gekocht met een mooie korting en daarom vond ik het een leuke winkel. Maar ik denk dat het bij een eenmalig bezoek zal blijven.

Action – Nay

Voor februari 2022 was ik al bijna twee jaar niet bij Action geweest. Inmiddels heb ik dat record al een aantal keer aan diggelen geholpen, maar dit was een soort moment van herontdekking. Ik kocht vooral moestuin spullen, die eigenlijk niet eens goedkoper waren dan in Nederland. Maar het mocht van mijzelf dus deed ik het. Maar ik zou mijn tijd er niet nog eens verspillen, want de prijzen zijn precies hetzelfde als in Nederland. Niet de moeite waard dus.

DM – Yay, maar…

Op zich was DM voor mij minder denderend dan Rossmann, maar ik ben toch echt wel fan. Want wat DM heeft dat Rossmann niet heeft is Balea. En ondanks dat het Rossmann huismerk vast ook heel goed is, staat het Balea-merk wel ruim bekend als een goede kwaliteit. Wat ik ook een erg belangrijk voordeel vind is dat je bij DM je SodaStream CO2 cilinders kan inruilen voor een huismerk cilinder. Dan betaal je nog geen €6,00 voor een nieuwe cilinder, terwijl je in Nederland €12,95 betaalt. Wat maakt dat een liter bruiswater nog maar €0,10 kost, in plaats van €0,22 en dat maakt dat een SodaStream flink voordeliger is. Ik denk dat we elk bezoek goed zullen moeten afwegen of we naar DM of Rossmann gaan. Misschien wel afhankelijk van de deals…

Ik heb nog wel wat winkels op mijn verlanglijstje staan waar ik graag heen zou willen in Duitsland. Dus ik denk dat we de volgende keer weer wat meer zullen gaan ontdekken. Ja, volgende keer want het is ook voor ons vanuit omgeving Eindhoven wel echt de moeite waard om naar Duitsland te rijden. Zeker omdat Iris en ik samen kunnen gaan en dus benzinekosten kunnen splitten. Benzine die trouwens ook echt heel goedkoop is in vergelijking met Nederland. En van de laatste keer DM hebben we nog een kortingsbon die op moet in september, dus Iris, wanneer gaan we weer?