koopzegels

Zijn winkels waar je koopzegels kunt kopen duurder?

Toen ik laatst over koopzegels vertelde tegen iemand, vroeg deze persoon mij of het nog uitmaakt of een winkel duurder of goedkoper was. En dat vond ik eigenlijk wel een goede vraag. Want als je altijd overal een hogere prijs voor moet betalen valt die rente op spaarzegels natuurlijk in het niets. Dus kun je dan beter je 

@gierigegerda

Bij de volgende nieuwsbrief krijg je helemaal gratis mijn e-book ‘Haal Alles Uit Je Cashback & Koopzegels’. En natuurlijk elke maand een kijkje achter de schermen bij Gierige Gerda, de beste bespaartips en nog veel meer.

♬ origineel geluid – Gierige Gerda | Bespaarexpert

Er is geen winkel die voor iedereen duur of goedkoop is

Ik heb het al vaker gezegd, maar er is niet één winkel die het goedkoopst is voor iedereen. Het ligt er helemaal aan op welke manier je shopt, voor wie en wat je zoal koopt. Want stel dat je alleen maar huismerken koopt, dan gaat het om heel andere verwachtingen van een winkel dan als je over het algemeen A-merken in de aanbieding koopt. Het maakt ook verschil of je vlees of vegetarisch eet als het aankomt op wat je goedkoopste winkel is, want kosten daarvan verschillen ook per winkel. 

Wat heb je in de buurt?

Los van kosten, is het natuurlijk ook belangrijk dat een winkel bij jou in de buurt zit of in elk geval goed bereikbaar is. Ik kan wel zeggen dat je het beste naar winkel X kunt gaan, maar als je daar honderden kilometers voor moet rijden, is dat waarschijnlijk niet zo goedkoop meer. Dus als er sowieso geen winkels bij je in de buurt zitten waar je koopzegels kunt sparen dan is dat jammer, maar moet je er geen enorme afstanden voor gaan rijden.

Wat kun je dus het beste doen?

Ik denk dat de conclusie die we hieruit kunnen trekken heel simpel is. Kom je met grote regelmaat bij een winkel waar ze koopzegels aanbieden? Zorg dan dat je ze bij die winkels sowieso spaart. Ik zelf spaar zowel bij Albert Heijn, Jumbo en Plus omdat dat de winkels zijn waar ik het meest kom. Bij de ene winkel gaat sparen sneller dan bij de andere winkel, maar dat neemt niet weg dat ik langzaam maar zeker toch steeds een boekje vol krijg. 

Koopzegels zijn een leuke manier van sparen, omdat het bijna ongemerkt gaat en je meer rente krijgt dan bij de bank. Als je toch al bij de winkels komt waar je kunt sparen is dat dus helemaal geen slecht idee. Het is dan belangrijker om ‘gewoon’ te kijken wat je waar koopt dan of je ergens koopzegels krijgt.