Monsterdoos
Boodschappen Review

Monsterdoos, nieuwe boodschappen proberen voor een leuke prijs

Ik heb mij in het verleden niet altijd even positief uitgelaten over boodschappenpakketten, de prijs/ inhoud vond ik te weinig voordelig en in de boxen zit vaak een beetje hetzelfde. Soms lijken de pakketten zelfs gevuld met dingen die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Monsterdoos heeft deze kritieken vaker gehoord en heeft de november doos daarom vol gestopt met ‘nieuwe’ producten, die nog nooit eerder in een Monsterdoos zaten! Oh en nog een leuk weetje; de Monsterdoos van deze maand is met de 10e uitgebrachte doos een jubileum editie. Ik wil de mensen achter Monsterdoos hartelijk feliciteren met dit jubileum, op naar de volgende 10 edities!

Wat zit er in de doos?

Het zijn zoals altijd producten van A-merken. Het zijn niet de meest gezonde producten; ik tel bijvoorbeeld 10 soorten snoep, koek en zoutjes. Maar ik zie ook volkoren rijst, vegan zuivelvervangers en vegetarisch broodbeleg in het pakket zitten. Dingen die wellicht geschaard kunnen worden onder ‘betere keuze’. Het pakket is verder met bifi worstjes, tonijn in blik en koetjesrepen niet vega- of vegan-verantwoord te noemen, toch vind ik het tof dat ik op deze manier kennis kan maken met deze opties. (Een vegan boodschappenpakket zou trouwens wel een leuk idee zijn!) Het pakket voelt aan als een leuk kerstpakket; natuurlijk kan het nooit allemaal naar ieders smaak zijn maar er zit iets in voor alle (mogelijke) leden van een gezin. Tijdschriften maken het af en een leuke verwennerij.

Wat is de waarde van de producten?

Voor een Monsterdoos betaal je €12,95 inclusief verzendkosten. Er wordt aangegeven dat de waarde rond de €50,00 ligt. Mijn ervaring leert dat dit meestal net niet gehaald als je kijkt naar de daadwerkelijke kosten in de winkel. Daarom zoek ik alle boodschappen even op bij AH.nl, er zijn een aantal producten die daar (nog) niet worden verkocht. Gelukkig vind ik die wel in het assortiment van Jumbo.com. Na alles opgeteld te hebben moet ik zeggen; over de waarde van de producten ben ik zeker niet ontevreden! Mijn berekening komt uit op een waarde van iets meer dan €41,00 voor alle etenswaren en niet-gedateerde producten, met de prijs van €12,95 zit je dan al bijna op 70% besparing. Dan zitten er ook nog 3 tijdschriften in die samen zo rond de 14 euro waard zijn, dit zijn wel wat oudere edities maar natuurlijk nog prima om te lezen! Dat maakt dat de totale waarde rond de €55,00 zit, dat maakt de besparing meer dan 75%! Wow, dat had ik eigenlijk niet verwacht.

Hoe is de houdbaarheid van de producten?

Als je zo’n boodschappenpakket koopt wil je die natuurlijk niet in 3 dagen op moeten eten. Gelukkig zijn alle producten uit mijn doos nog tenminste houdbaar tot in 2019. Ongeveer 8 stuks in de eerste 6 maanden van 2019, nog eens 8 stuks moeten voor eind 2019 op zijn maar er zijn zelfs nog 4 producten houdbaar tot na 2020. Dat is prettig en bevestigd dat er vooral nieuwere producten in zitten en geen restpartijen die ze aan de straatstenen niet kwijt raken.

Eindoordeel

Zoals altijd; als je zo’n pakket wil kopen omdat je denkt goedkoop aan je boodschappen te komen dan kom je bedrogen uit. Wil je eens wat nieuwe, onverwachte producten proberen voor een leuk prijsje? Dan is de Monsterdoos echt een uitstekende keuze. Zeker nu zij er moeite voor doen om met nieuwere producten te komen! Je kunt het pakket hier kopen voor €12,95 inclusief verzenden.

Ik heb deze Monsterdoos opgestuurd gekregen.