Haal meer uit je geld met de beste rentetarieven
Bespaartips

Zo heb je een leuke Pasen ondanks de prijsstijgingen in de supermarkt

We merken allemaal dat alles duurder wordt. Maar deze paasdagen zijn voor veel families de eerste keer in lange tijd dat er weer met elkaar gevierd gaat worden. Dus besparen in er niet bij. Hoe kun je dan toch zorgen dat je lekker kunt genieten, zonder dat je Pasen je ook drie keer zoveel kost als de laatste keer dat je dit kon vieren? Met deze tips moet dat zeker lukken! 

Pasen tegen verspilling 

Je kunt in aanloop naar de paasdagen alvast gebruik maken van producten die over de datum gaan. De houdbaarheidsdatum kan prima een paar dagen, weken of maanden worden opgeschoven door het in de vriezer te stoppen. En of het dan gaat om brood, beleg, vlees(vervangers) en zelfs groenten; je kan er lekker veel mee besparen. En als Pasen dan voorbij is worden de thema producten ook afgeprijsd, dan is het het moment om vast aankopen te doen voor volgend jaar. Nee, de chocolade paaseitjes blijven zo lang niet goed, maar servetten en tafelkleden wel. Maak daar dus vooral gebruik van! 

Maak plannen met de restjes 

Waarschijnlijk zullen niet alle heerlijke gerechten die je hebt voorbereid worden opgegeten. Zorg dat je daar wat mee kan, bijvoorbeeld door dinsdags soep met restjes te eten. Of door ze mee te nemen naar lunch in de week na Pasen. Zet met een ontbijt, brunch of gourmet ook niet alles zomaar op tafel als je etenswaren gekoeld moeten blijven. Zorg dat deze in porties op tafel kunnen worden gezet, zeker als je niet zeker weet of iedereen het op gaat eten. Op die manier kun je goed verspilling voorkomen. Want gevulde eitjes die al een paar uur op tafel hebben gestaan kunnen niet meer worden bewaard, terwijl de reserves in de koelkast nog twee tot drie dagen lekker blijven. Gourmetvlees wat de hele avond op tafel heeft gestaan idem dito. Door dit dus deels in de koelkast te laten staan kun je verspilling voorkomen en het de volgende dag(en) eten. 

Koop genoeg, maar niet teveel

Soms lijkt het of mensen die boodschappen voor Pasen doen, zich voor aan het bereiden zijn voor het einde der tijden. Ja, het kan natuurlijk zo zijn dat er (veel) mensen komen eten en iedereen neemt wel wat extra’s mee. Maar het is wel zonde als je zoveel inkoopt dat het daarna weggegooid kan worden, omdat je het niet op krijgt. Koop ook geen voedsel ‘voor de show’. Ik wil niet weten hoeveel paasstollen er onaangeraakt in de kliko belanden na Pasen. Kies dan liever voor een feestelijk alternatief wat je wél op gaat eten! Dat geldt natuurlijk voor alles; bewuste keuzes maken en kopen wat jouw huishouden lekker vind, maar laten liggen wat niet wordt gegeten kan een groot verschil maken. Niet alleen met feestdagen, maar ook op de gewone dinsdag.

Besparen met feestdagen is wel het laatste waar mensen op zitten te wachten. Besparen is echter niet altijd gelijk aan kwaliteit, gezondheid of smaak opgeven. Dat is erg belangrijk om te onthouden. Er zijn heel vee dingen die je kunnen helpen besparen, waar je niks voor hoeft te laten. Wil je meer tips kijk dan ook op Reclamefolder.nl want daar staan nog eens drie tips

Wil je de aanbiedingen altijd bij de hand hebben? Download dan de gratis Reclamefolder app via deze link*.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Reclamefolder.nl en bevat affiliatelinks, deze zijn te herkennen aan het sterretje * dat erbij staat.