Too good to go

Zo scoor ik altijd de Too Good To Go box die ik wil hebben

Ik hou van Too Good To Go, regelmatig haal ik dan ook pakketten. Ik vind het vooral leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Soms zijn ze een succes, zoals de twee boxen die ik haalde bij een restaurant in Eindhoven. Maar de smoothiebox van Starbucks was een minder groot succes. Vooral omdat ik alleen ben en vier smoothies mee naar huis nemen op de fiets was geen succes. Toch vind ik het leuk om zoveel mogelijk te proberen en vooral om ook te laten zien dat Too Good To Go meer is dan alleen supermarkten of bakkers. En dat het prima te doen is om leuke boxen te scoren. Want als ik daarover vertel op social media krijg ik toch vaak de opmerking dat het niet zo makkelijk is om een Too Good To Go te bemachtigen. Maar ik heb nog nooit achter het net gevist, hoe doe ik dat dan toch? Ik zal je vertellen hoe ik er voor zorg dat ik een box te pakken krijg en ik durf te wedden dat jij er met deze stappen ook één kan scoren!

Het begint met de app

Omdat niet iedereen weet wat Too Good To Go precies is zal ik even een kleine uitleg geven over wat het is. Met Too Good To Go koop je producten die om welke reden dan ook niet meer (voor de normale prijs) kunnen worden verkocht, maar nog te goed zijn om weg te gooien. Bij supermarkten zijn dat meestal producten die op de datum zijn, bij restaurants de onverkochte mis en place en bij fabrikanten soms restproducten die niet meer (op tijd) naar de winkels kunnen. Je weet dus nooit wat je in een box kunt verwachten. Tenzij echt precies staat aangegeven wat je krijgt, zoals bij die smoothie box die ik bij Starbucks haalde. Je betaalt in de meeste gevallen ongeveer 1/3 van de normale prijs. Via de app reserveer en betaal je de magic box, als een bedrijf uiteindelijk alsnog niets over heeft kan de box altijd nog worden geannuleerd, dat is natuurlijk irritant maar eigenlijk alleen maar mooi. Want besparen met de app is leuk, het doel van de app is voedselverspilling voorkomen. En je geld krijg je natuurlijk gewoon terug.

Je kan zien hoe laat je een box kunt verwachten

Stel de locatie van de Too Good To Go app in op de plek waar je het liefst een magic box wil bemachtigen. Daarnaast is het slim om, als je de app aan het bekijken bent en je ziet een box die je niet nu, maar misschien wel later, zou willen bemachtigen dan kun je rechtsboven op het hartje klikken. Het is namelijk makkelijker om een box terug te vinden als het in je favorieten staat. Als een box is uitverkocht kun je alsnog de advertentie openen en dan staat daar wanneer de volgende nieuwe box wordt verwacht. (Staat dit er niet bij? Kijk dan naar het moment dat de box is uitverkocht. In de meeste gevallen komt de box namelijk ongeveer op hetzelfde moment online. Uitzonderingen zijn er uiteraard ook altijd, zeker ook bij bedrijven die niet elke dag een box hebben.) Zet een wekker voor (iets eerder dan) dat moment en zorg dat je klaar zit.

Alleen de kalmte zal je redden

Op het moment dat de wekker gaat kun je rustig je telefoon pakken, hoewel sommige boxen in enkele minuten uitverkocht zijn heb je alle kans als je precies op het juiste moment klaar zit. Sommige boxen zijn in een paar minuten uitverkocht en dan moet je direct je slag slaan als de box online komt. Zo gauw je dat ziet ga je over tot reservering, Zorg dat je ook met je betaalspullen klaar zit als je bijvoorbeeld bij Rabobank zit en zo’n reader ding moet gebruiken. Of betaal met PayPal, dat is nog sneller. En dan heb je als het goed is je magic box gereserveerd. Er zijn dagen dat boxen sneller uitverkopen en dagen dat het minder snel gaat, tijdens de persconferenties van Mark Rutte in 2020/2021 raakten de Lidl pakketten bijvoorbeeld veel minder snel uitverkocht. Helaas heeft Lidl inmiddels de Too Good To Go app verlaten om een eigen variant uit te brengen in de winkel.  Het kan ook schelen of je op een gewone doordeweekse dag probeert of een weekend dag, ik kan me zo voorstellen dat meer mensen tijd hebben om een box op te halen in het weekend. Dus kies je moment en gebruik mijn tips, dan weet ik zeker dat je de volgende keer ook een box scoort.

Mijn favoriete plekken voor Too Good To Go zijn broodjeszaken zoals La Place en Backwerk. Deze hebben beide goede, goed gevulde pakketten. Maar het is dus ook altijd afwachten, want ik heb ook gekke dingen gehoord. Bijvoorbeeld dat iemand alleen maar brood, zonder beleg, bij een broodjeswinkel kreeg. Zelf werd ik een keer verrast door kant-en-klaar maaltijden in het pakket bij een groenteboer, het was op waarde maar dat zou ik zelf nooit kiezen. En toen ik zelf een keer een klacht had over de waarde en kwaliteit kreeg ik mijn geld gewoon terug, dus ik ben nog steeds groot Too Good To Go fan!