AliExpress onder 1 euro kerst
Shoplog

AliExpress shoplog – kerstornamenten voor minder dan 1 euro

Begin september vroeg ik op Instagram of er animo was voor een kerst shoplog van AliExpress. Er werd ontzettend enthousiast op gereageerd. Toen ik aangaf dat het artikel dan ‘eind oktober’ online zou komen kreeg ik heel veel DM’s dat het wel eerder mocht. Leuk, dat enthousiasme en ik besloot dat ik het artikel zo vlug mogelijk online zou zetten. Helaas werd dat dus wel eind oktober, maar de meeste items kunnen/ zullen nog wel op tijd voor kerst binnen zijn.

Shopsessie

Toen ik begon met zoeken voor leuke kerstdingetjes werd ik een beetje overweldigd; wát voor kerstdingetjes zocht ik eigenlijk? Manon van The Girl In Bed hielp me een beetje met haar recentste shoplog maar ik voelde geen eenheid en geen ‘nut’ voor mezelf. Toen bedacht ik dat ik vooral ornamenten voor in de boom wilde zoeken en dat een maximaal bedrag van 1 euro wel mooi was. Dus dat heb ik gedaan en 10 ornamenten besteld die ik zelf in mijn kerstboom wil hangen.

Tomte hanger – €0,66 per stuk – levering 27 dagen

Tomte, de Scandinavische kerstkabouter. Ik vind hem geweldig met zijn ronde neusje, lange baard en puntmuts. Eerlijk gezegd ben ik sowieso erg fan van kabouters, ook David was vroeger favoriet en mijn vader vertelde altijd eigen verzonnen verhalen over kabouter Puntmuts en kabouter Langbaard. Alleen Plop vind ik wel een beetje irritant. Maar goed ik dwaal af. Deze Tomte voor in de kerstboom heeft een styropor balletje als basis, met een houten neusje, een baard van pluis en een mooie muts van gebreid stof. Met 12 centimeter een mooie hanger voor in de boom.

Houten hartjes ornamenten – €0,82 per 10 – levering 31 dagen

Rood en wit. Hartjes. Scandinavisch patroon. Wat schreeuwt er meer kerst dan die combinatie? Met 5 centimeter zijn ze niet heel groot, maar omdat je er meteen 10 tegelijk krijgt en rood natuurlijk een heel opvallende kleur is kun je er je kerstboom heel erg een geheel mee maken of juist te gebruiken voor een kerstkrans bijvoorbeeld. De print is erg mooi aangebracht en het materiaal is ook heel goed.

Houten Tomte figuur – €0,59 per stuk – levering 17 dagen  

Deze houten hanger is leuk hoor, ten opzichte van de andere bestellingen vind ik hem alleen erg tegenvallen. Waar de andere hangers allemaal perfect waren heeft deze iets slordigs. Gekke is dat toen hij (als eerste) binnen kwam ik er heel anders over dacht. De slordige afwerking is juist wat ik eigenlijk van alle hangers had verwacht, maar nu, zo naast de rest vind ik het er erg zelfgemaakt uitzien en dat is jammer. Zelf zou ik het denk ik zelfs wel mooier kunnen…

Houten hartje/ ster met lama ornamenten – €0,66 per stuk – levering 31 dagen

Hele mooie stevige hangers van dun hout. Ze zijn ongeveer 14 centimeter groot en de print is heel mooi van kwaliteit. Zeker voor AliExpress standaarden ver boven verwachting!

Vilten enveloppe – €0,39 per stuk – levering 37 dagen

Een brief aan Sinterklaas gaat in de schoen, maar hoe stuur je een brief aan de kerstman? Misschien hang je die wel in de kerstboom, in een vilten enveloppe. Het is een ‘echte’ enveloppe met een flap aan de achterkant dus je kunt hem echt vullen. Het ornament is wel iets kleiner dan een gewone enveloppe met 8,5 centimeter bij 12 centimeter, maar dankzij de duidelijke print weet de postelf wel meteen waar hij heen moet!

Tomte met grijze baard – €0,95 per stuk – levering 18 dagen

Ja, ik zei toch dat ik van Tomtes hou met kerst? Deze is weer heel anders dan de andere twee, hij is ongeveer 10 centimeter hoog, De houten basis zorgt ervoor dat de hanger solide en zwaar voelt, terwijl je er eigenlijk niks van ziet doordat de baard en haren van deze Tomte helemaal even lang is en zijn hele lijf (hoofd?) bedekt. De gebreide muts, met pompom, ziet er warm uit en de zuurstok is gemaakt van rood/witte pijprager. Zo cute!

Houten auto figuren – €1,72 per 3 – levering 29 dagen

Ik ben echt heel erg positief verrast door alle houten ornamenten die ik heb besteld. Omgerekend kostte deze auto hangers nog geen €0,58 per stuk en dat terwijl ze met 7,5 centimeter hoog en 10,5 centimeter lang best flink zijn. De details zijn prachtig met een laser gebrand en heel strak. De foto’s laten de hangers niet zo mooi uitkomen als ze in het echt zijn, ik ben echt verliefd!

Rubberen ‘cookie’ ornamenten – €0,53 per stuk – levering 40 dagen

Het idee van deze hangers is erg leuk. Ze zijn ook van prima kwaliteit rubber, zoals dat ook vaak gebruikt wordt voor sleutelhangers. Het ziet er alleen ook zo uit; als rubber hangers en niet als koekjes. Ze zijn ook niet heel groot, 3,5 centimeter hoog voor het hartje en 5 centimeter voor de ster. Dit valt vlug weg in een kerstboom. Ik ben dus niet zo’n fan.

Houten rendieren – €0,39 klein per stuk en €0,80 groot per stuk – levering 17 dagen

Hoe schattig zijn deze houten rendiertjes? Ze worden als puzzel geleverd en je kan ze niet zomaar optillen zonder dat ze uit elkaar vallen maar ik vind ze prachtig. Heel modern en niemand zou toch denken dat ze nog geen euro per stuk kosten? Ze zijn ook niet heel groot met 9 centimeter voor het kleine rendiertje en 14 centimeter voor de grote rendier, maar of je ze nu op een kast zet of in de boom hangt (met een beetje houtlijm blijft het vast wel in elkaar zitten) het is wel een prachtig item.

Houten kersttrein – €2,84 – levering 40 dagen

Ja, deze trein kost meer dan 1 euro. Toch wilde ik hem graag hebben voor onder mijn boom en waarom zou ik hem dan niet ook met jullie delen? Het rood witte Scandinavische treintje voelt net als de hartjes enorm kerstig aan. Terwijl de houten figuurtjes juist heel erg nostalgisch zijn. Eerlijk is eerlijk dat die figuurtjes vroeger eerder in de paastak hingen dan in de kerstboom, maar toch. Ik ben zo verliefd op deze trein en kan niet wachten om hem straks een plekje te geven in mijn kersthuis.

Ik bestel niet vaak (meer) op AliExpress maar het was wel heel gezellig om de laatste weken steeds pakketjes te ontvangen en af te wachten wat er in zou zitten voor moois. Zeker toen het allemaal veel betere kwaliteit bleek dan ik had verwacht werd het steeds leuker om de pakjes te openen. Het was het lange wachten zeker waard. Ik deed mijn bestellingen op 10 september. Op 27 september kwamen de eerste pakketjes aan. De laatste werd op 19 oktober afgeleverd.

Ik benoem in dit artikel de prijzen die ik betaald heb, deze prijzen kunnen sindsdien zijn veranderd. Wat mijn levertijd is geweest is geen garantie voor jouw levertijd. 

4 gedachten over “AliExpress shoplog – kerstornamenten voor minder dan 1 euro”

  1. Ik ben vorig jaar best wel los gegaan omdat ik voor het eerst een eigen kerstboom (in mijn eigen huis kon opzetten). Het rendiertje heb ik ook, zo schattig! Ik kocht toen oa een gingerbreadman die echt mini bleek te zijn. Net iets groter dan mijn duimnagel, zeg maar. Ach, het is wel leuk voor het verhaal. Ik heb trouwens ook wel veel gekocht in de kringloopwinkel.

    Tegenwoordig heb ik bij Ali wel een dubbel gevoel, omdat ik het niet echt goed vind voor het milieu. Dit jaar bestel ik dus niks. Hoe schattig bepaalde dingen in dit artikel ook zijn… 😉

  2. Zo is er echt voor ieder wat wils op AliExpress. Ik heb me laten verleiden om een roze kerstboom van 60cm te kopen. Het komt vandaag aan, ben benieuwd!

  3. Een roze kerstboom dat is wel heel extra! Ik zit er wel aan te denken om meerdere kleine boompjes neer te zetten ipv 1 grote. Maar ik denk niet dat dat nog via Ali gaat gebeuren.

Reacties zijn gesloten.