Bespaartips

Deze apps helpen mij met besparen in 2020

Toen ik mijn blog begon deelde ik al vlug in een blog welke apps ik allemaal gebruik om te besparen. Inmiddels zijn we dus een goede 2 jaar verder en toen ik dat artikel eens terug las bedacht ik me dat van de 3 genoemde apps, ik er 2 al niet meer gebruikte. Ik besloot daarom eens door mijn telefoon te bladeren en te kijken welke apps ik daadwerkelijk nog gebruik in mijn weg naar besparen.

Scoupy

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de laatste maanden amper gebruik heb gemaakt van Scoupy. Dat lag echter meer aan mijn minder frequente supermarktbezoek dan aan Scoupy zelf. Ze hebben nog met flinke regelmaat leuke acties voor kortingen en gratis producten. En natuurlijk ook leuke boodschappenboxen. Het blijft mijn favoriete plek om gratis producten te proberen, hoewel er voor mijn gevoel de laatste tijd ook weer steeds vaker cashbacks via andere wegen worden aangeboden!

Too good to go

Eindelijk is het me na bijna 2 jaar gelukt om een magic box te bemachtigen! Ik heb daar meteen ook een artikel over geschreven, want ik was echt erg enthousiast! Mijn lange wachten zorgde dus niet dat ik teleurgesteld raakte in Too Good To Go. Niet alleen om te besparen maar ook vanuit de gedachte om minder voedsel te verspillen.

No food wasted

Eigenlijk hetzelfde concept als TGTG alleen veel lokaler en ook op individuele producten gericht. Hierdoor kun je grotere boxen kopen of kleinere. Zijn sommige boxen gericht op vega en kun je soms ook gewoon losse producten met korting kopen. Zoals ook kan bij de supermarkt, alleen nu bijvoorbeeld bij een slager of groenteboer. Ik vind dit een erg leuk concept en hoop binnenkort ook daarvan eens een box te kunnen kopen. (Dichtstbijzijnde winkel is alleen steeds 13 kilometer weg, dat vind ik toch wel een eind.)

Stocard

Er komen steeds meer winkel apps en spaaracties bij. Gelukkig hebben we Stocard om alle kaarten bij te houden. Ik heb sinds ik deze app heb alleen mijn pinpas nog in mijn portemonnee. En tijdens de corona crisis vond ik het echt heerlijk dat ik geen enkele rekening hoefde te houden met het aanraken van andere dingen dan mijn mobiel, die ik na het winkelen, net als mijn handen, even schoon maakte.

Keep-notities

Boodschappenlijstjes, maar ook inventaris van mijn vriezer en to do lijstjes maak ik in de Keep app van Google. Toen er werd aangekondigd dat Wunderlist zou verdwijnen baalde ik daar wel even flink van, want dat was toch mijn favoriete lijstjes app. Gelukkig is Keep net zo gemakkelijk in gebruik en in zijn opzet eigenlijk nog handiger. Je kunt er namelijk allerlei notities in maken, niet alleen lijstjes! Dus ook handig om even snel iemands naam en telefoonnummer op te schrijven. Of iets anders wat je niet mag vergeten. Omdat ik nu dus mijn inventarislijst van mijn voorraad ook altijd bij heb tijdens het winkelen is het erg makkelijk om even vlug te kijken of ik iets nodig heb wat niet op mijn lijst staat en zo doe ik geen onnodige aankopen. Echt geweldige app dit, zeker omdat ik bij andere systemen altijd van alles kwijt was. Nu staat alles in 1 app en daardoor vergeet ik helemaal niks meer!

Administratie

Omdat ik er toch vaak vragen over krijg; voor mijn administratie gebruik ik geen app. Dit hou ik gewoon bij in Excel. Dit werkt voor mij het best, is het meest overzichtelijk en makkelijk te delen met mijn partner. Als je hier meer over wil weten hoor ik dit graag!

Folders

Oh en folders lees ik niet op mijn telefoon maar meestal op mijn computer en daarvoor gebruik ik folderz.nl. Daar komen alle folders al langzaamaan binnen vanaf dinsdag, zodat ik al op tijd kan beslissen wanneer ik welke producten ga kopen. Wil je liever wel een app hiervoor? Dan raad ik je de Reclamefolder app aan.

Ik ben altijd een computer meisje geweest en gebleven. Sommige mensen doen echt alles op hun mobiel, maar ik neig toch wel vaak naar de computer. Vind dat makkelijker werken, overzichtelijker en vaak ook nog sneller. Al ligt het natuurlijk ook wel aan de taak die ik moet doen.

5 gedachten over “Deze apps helpen mij met besparen in 2020”

  1. De app van bunq heeft mij enorm geholpen om te sparen, besparen en controle over mijn geld te houden. ‘Once you go bunq, you never want bank’.

  2. Ik maak zelf ook gebruik van Bunq en vind dit ook een heel fijne bank! Helaas is het sinds kort niet meer gratis om hier meerdere rekeningen te hebben, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb er nu ook de rekening voor mijn zakelijke transacties, dus dat is fijn.

  3. Ik kan de app GRIP van abn amro aanraden voor administratie. Ik zit zelf niet bij de bank, maar koppelen met andere banken gaat net zo makkelijk. Sinds een week of 3 gebruik ik het en het geeft alles heel netjes weer in categorieën. Ook budgetteren gaat per categorie.

    Voorheen gebruikte ik AFAS, maar sinds ik bij bunq zit kan ik dat niet meer gebruiken. Die wouden geen banken meer toevoegen. Lange tijd zonder gezeten, maar nu dus dat grip 🙂

  4. Heb je de Lidl Plus-app nog niet trouwens? Kun je ook wel wat kleinere besparingen uit halen, is mijn ervaring.

    No food wasted klinkt ook wel interessant. Ik vind het alleen jammer dat je niet alvast ergens buiten die app kunt zien waar locaties zijn die meedoen. Doen dit soort iniatieven best vaak vind ik. Moet je weer die hele app downloaden terwijl Limburg meestal niet direct de prioriteit heeft bij zulke apps in de beginfase, haha.

  5. Ik heb de Lidl plus app wel. Maar ten eerste kom ik niet meer zoveel bij Lidl, waardoor ik hem niet veel gebruik. Ten tweede vind ik de acties niet denderend genoeg om hem speciaal te noemen. En als laatste zou ik over supermarkt apps een heel eigen artikel kunnen schrijven, ze hebben er allemaal 1! (De Lidl Plus app heeft trouwens wel zijn eigen artikel: https://gierigegerda.nl/2019-10-20/extra-korting-met-de-digitale-klantenkaart-lidl-plus-app/)

Reacties zijn gesloten.