Besparen app onmisbaar
Geen categorie

Deze apps helpen mij om te besparen met mijn telefoon

Soms hoor ik geluiden van volgers die nog steeds een telefoon hebben waarmee je alleen kan bellen en sms-en. Maar ik denk dat de meerderheid van mijn volgers wel een smartphone heeft. Ikzelf kan echt niet meer zonder, ook niet als het gaat om besparen. Want ik gebruik veel apps om te kunnen besparen. Welke apps dat zijn? Dat ga ik in dit artikel vertellen!

Scoupy 

Nog steeds de beste manier in Nederland om aan gratis boodschappen te komen. Al worden het er steeds minder, ze zijn er nog steeds. Ik heb de app al sinds 2015 en terug scrollen door de acties waar ik ooit aan deelnam maken me wel een beetje nostalgisch. Het begon natuurlijk allemaal met geld terug acties, maar tegenwoordig heb je naast de ‘gewone’ Scoupy ook de optie om je bankrekening te koppelen voor extra voordeel. Dit maakt dat de app nog interessanter is geworden om voordeel te behalen bij je dagelijkse boodschappen, wat mij betreft dus echt onmisbaar!

Meer weten over Scoupy kijk dan hier.

Meer weten over Scoupy+ kijk dan hier.

Rekenmachine 

Eigenlijk de meest voor de hand liggende app om te gebruiken als je wil besparen. Ik gebruik ‘m thuis als ik folders doorlees, als ik een aanbieding zie waarvan ik even moet narekenen of het wel een deal is. Maar ook als ik door de winkel loop, om even uit te rekenen wat 35% korting van die normale prijs is. Zo handig want ik ben nooit zo goed geweest in hoofdrekenen, hoewel ik daar steeds beter in wordt helpt de rekenmachine me vaak wel om toch zeker te zijn dat ik het goed deed. Zeker ook bij moeilijkere sommen of formules, van het soort dat ik er vroeger nooit ingestampt kreeg, ben ik blij dat ik er nu toch wel een rekenmachine bij kan pakken. En soms Google om te controleren of ik wel de juiste formule gebruik…

Too good to go 

Voedselverspilling tegengaan en tegelijkertijd een leuke besparing doen, dat is eigenlijk wat Too Good To Go is. In deze app koop je zogeheten ‘Magic boxen’ voor ongeveer 1/3 van de normale waarde van de producten die om welke reden dan ook niet meer verkocht kunnen worden. Bij supermarkten kan dit zijn omdat (vers) producten hun uiterste houdbaarheid hebben bereikt. Bij horeca zijn het vaak producten die al bereid zijn maar niet verkocht. Je weet nooit wat je kan verwachten en dat maakt het voor mij juist zo leuk, anderen kunnen daar dan weer helemaal niks mee. Maar ik bespaar op deze manier graag. 

Meer weten over Too Good To Go kijk dan hier.

Storewards

Bonnetjes van de grond oprapen en inleveren bij een app voor geld. Ik doe het bij Aldi en Lidl met behulp van Storewards. Voor elke bon die je instuurt bij Storewards krijg je een paar cent en als je dan elke keer een paar bonnen opraapt kan dat toch weer flink oplopen. Het was voor mij zelfs een reden om te gaan wandelen toen het nog niet in mijn systeem zat. Lekkere manier om een beetje extra te verdienen tijdens een wandeling. 

Meer weten over Storewards kijk dan hier.

Stocard

Vroeger had ik mijn hele portemonnee vol met pasjes, maar tegenwoordig heb ik ze allemaal op mijn telefoon staan. Dat is dus super handig want toen ik nog fysieke pasjes gebruikte kon dat alleen maar als ik ze bij had, natuurlijk. Maar met zo’n dikke portemonnee lopen is niet fijn, nu alles digitaal staat en de pasjes gewoon netjes bij elkaar opgeslagen zijn in een kast heb ik dat probleem niet meer. Laatst was ik bij Holland and Barrett, een winkel waar ik zelden kom maar wél een klantenkaart heb en toen kon ik dus eenvoudig mijn kaart opzoeken. Ook vond ik het heel handig toen ik nog een vriend had, dat wij samen konden doen met onze klantenkaarten.  

Reclamefolder app

Je gaat mij toch niet vertellen dat jij nog papieren folders binnen krijgt? Niet alleen is het erg milieuonvriendelijk, je bent totaal afhankelijk van iemand anders om je planning te maken. Dat terwijl er apps zijn waar de nieuwste folders al op woensdag te zien zijn! En alle folders van Nederland! Laatst was ik bij vrienden die nog wel papieren folders hebben en zij hadden niet eens alle supermarkt folders van het winkelgebied op nog geen 500 meter van hun huis! Dus plak a.u.b. een sticker op je brievenbus en stap over op de Reclamefolder app!

Supermarkts eigen apps 

De apps van de supermarkten vervangen anno 2022 in veel gevallen sowieso al de fysieke klantenkaart. Wat ik handig vind van de drie winkels waarvan ik de apps het meest gebruik is dat ik tegenwoordig ook de bonnetjes van mijn aankopen in de app kan terugzien. Zo kan ik eenvoudig zien wat ik drie maanden geleden betaalde voor kaas, maar ook uitrekenen wat nou eigenlijk mijn gemiddeld uitgegeven bedrag is per winkel. Iets dat ik vorig jaar nog met regelmaat deelde en waar ik echt veel moeite voor moest doen om dat allemaal bij te houden. Nu doen de apps dat vanzelf voor mij en zou ik alleen het rekenwerk nog hoeven doen. Dus wellicht begin ik er volgend jaar weer mee, we zullen wel zien. Maar de apps helpen ook met sparen van verschillende acties, want ze werken wel allemaal wel net even anders en dat houdt het ook wel leuk. Bij Jumbo koop ik bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd van mijn gespaarde punten een fles wijn, toch leuk dat dat kan!

Meer weten over de Lidl plus app kijk dan hier.

Meer weten over de Jumbo extra’s app kijk dan hier. 

Meer weten over Albert Heijn Premium kijk dan hier.

Ik denk dat ik nog heel wat apps mis, zo gebruik ik zelf (nog) geen app om zelf een kasboek in bij te houden. En ik denk dat er ook best nog wel wat andere apps zijn die ik nog niet ken, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Dus ik zal best nog wel een keer een update geven!